Kia Picanto 1.0 poraba?
Pozdravljeni,
ali je med vami kdo, ki ima novo Kio Picanto 1.0 z bencinskim motorjem in mi lahko pove realno koliko ta avtomobil porabi na 100km? Namreč kakor sem zasledila se na angleških forumih ljudje pritožujejo, da poraba daleč presega deklarirano 3,6 l/100km oz nekaj čez 4 v povprečju… seveda upoštevajoč povprečno težko nogo
Če bi kdo iz izkušenj povedal/napisal porabo bi bila zelo hvaležna.
lep pozdrav
Žal tega avtomobila na daljši relaciji še nisem peljal. Upam, da ga kmalu dobim na test.
Vsekakor pa vam lahko povem, da porabo zagotovo ne bo znašala toliko, kot jo proizvajalec navaja. Ta je namreč pridobljena pod enakimi pogoji pri vseh znamkah, po ECE. Ti pogoji, da so enaki, so izvedeni v laboratoriju. Zato so tudi nekoliko nižje številke.
Menim, da bi pri tem avtomobilu v mestnem režimu poraba znašala cca 5,5 l/100km.
Hvala za vaše komentarje.
V resnici ni na slovenskih forumih zaslediti nič o tem “jajčku”, vendar kar se bere po angleških straneh je pa prav zaskrbljujoče in nas odvrača od nakupa tega avtka.
OK. Vsak ima po svoje težko nogo, vendar če jaz dvo tonca od Lancie Phedre na lokalni vožnji držim na 6 l na 100km potem mi je res malo mimo kupovat avto, ki je napram Phedri kot perje, porabil naj bi pa ene tolk?!
Ufff še Aygo in Up sta na seznamu… človek ni nikol dovolj previden in pozoren na vse ko se skuša “rešit ene 9 al 10 k€
Lep dan
Poglejte še VW Up!, test: http://avto.over.net/testi/volkswagen-white-up-10/
Ta je imel resnično preverjeno porabo, kot navedeno v testu. Glede na mere, manjši je kot Kia Picanto pa ponuja veliko prostora. Na voljo je tudi s petimi vrati.
Obstaja še Škoda Citigo: http://avto.over.net/aktualno/novosti/novo-doma-skoda-citigo/
Za to ceno pa se vam splača pogledati še Fiat Pando: http://avto.over.net/aktualno/novosti/novo-doma-fiat-panda/
Slednja tudi slovi po nizki porabi. Na voljo pa bo (če že ni) tudi na plin.
Glede porabe pa je preprosto, vaša Lancia Phedra ima močnejši motor, zato tudi brez težav premakne to maso.

Še enkrat hvala za vaša mnenja.
včeraj sva pogledala Up-a, vendar naju ni prepričal. Razumljivo, da ima testni na računalniku 7+ na 100km… Notranjost deluje precej hladno, no, nekako brezosebno. Saj ne da je všečna notranjost prvi pogoj pri nakupu, vendar ni tako zanemarljiva glede na dejstvo, da je nujno bivalno okolje za najmanj dve uri dnevno.
Mož je šel včeraj gledat tudi Chevrolet Spark (sploh ni bil v ožjem izboru), slučajno, ker je salon poleg njegove službe. V bistvu ga je malček očaral, tudi nekih hudih kritik ni zaslediti na netu…
Lep pozdrav

Živjo,
ta poraba o kateri smo brali predvsem na angleških forumih nas je odvrnila od nakupa Picanta.
Jutri bo dva tedna odkar se pred hišo v vsej svoji divji zeleni ponaša Chevrolet Spark
V tem času se je mož dnevno vozil medkrajevno, razdalja 90 – 100km v obe smeri. Tudi tukaj ni poraba takšna kot jo deklarirajo (4.1) temveč 4.7. Povdariti moram, da je moj mož izredno varčen vozniik, brez hitrega pospeševanja, s povprečno hitrostjo 80 km/h. Skoraj dvomim, da se lahko povprečna poraba izboljša. No, mogoče kakšen deci spomladi ko bodo gor spet letne gume.
lep dan

Prav neverjetno kako je velika večina lastnikov pleha dobesedno zaplavala med stereotipe o porabi in hkrati posledičnem varčevanju…realna računica je popolnoma drugje…to sem omenil in dokazal že večkrat….
Hipotetično:
En majhen jajček porabi 5.5-6l, moj S80 2.4 bencin, 170 KM pa 8-8.5 l…pri 20.000 km letno pomeni to 600€ razlike….
Za nov jajček ste dali 10 čukov, za svojega sem dal 1500€….
Izvleček: samo pri porabi smo na nuli šele po 15(PETNAJSTIH) letih!!!! Kje je zdej vaša brihtna računica???? Sploh takrat, ko postavljate rekorde najnižje porabe in s tem dobesedno drekate po cestah….
To je pravzaprav odlična poraba. Takšne kot je navedena in dobljena v laboratorijih praktično ne moreš doseči.
Želim vam srečno pot in veliko varnih kilometrov. Naj vam avto odlično služi.