KIA SPORTAGE 1.7. CRDI CUKA
Pozdravljen,
tudi jaz ne poznam rešitve, imam pa izkušnjo s svojim avtom – med vožnjo mi je včasih crknil, na pooblaščenem in uradnem servisu niso imeli pojma kaj mu je, nato sem slišala za enga s.p.-jevca ki se prav s temi avti ukvarja in se je vanj res poglobil in popravil najbanalnejšo napako – zacinil je ene kontakte, tako da imam po enem letu živciranja končno popravljen avto!
Tko da če še nisi bil na Kmagu, probaj še na čimveč koncih, na forumu boš moral imet res srečo da se pojavi nekdo z rešitvijo.
Nov program ne pomaga.. softvear program bi naj reso zadevo,ampak je ne!! jaz sem po 7 mesecih odkrivanju napake-popravil letanja okoli nesposobnih serviserjev KIA avto enostavno reklamiral!! star je bil 11 mesecev.. dobil sem vrnjeno celotno kupnino avta-hvalabogu! ta zadeva je neresljiva!!! Zalostno je pa to,da se ta moj bivsi avto, ki se vedno cuka in ni brezhiben prodaja na KMAGU MB !!!!!! letnik 2015 bele barve prvozenih 13609 km.. POZOR VSEM KI KUPUJETE KIA SPORTAGE http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=11532636&display=Kia%20Sportage%201.7%20CRDI%20URBAN%20%20-72-
Jaz sem kupil lani novega Sportagea pa mi nič ne cuka. Ne vem, kaj ti čutiš, a moj dizel teče kot namazan. Frend ima trojko BMW z 2,0-dizlom pa je avto precej bolj glasen. Mislim, da nekateri čist iz nekega principa tolčejo po Kii, naokoli se pa furajo v kakšnih starih nemških kvazi super truper avtih.
Zdaj me pa skrbi. Hvala bogu da ste dobili celotno kupnino, da so priznali napako. Kaj bi bil razlog temu cukanju? Kje ste avto kupili?V Btc?[/quote
ja.. cuka točno v določenih obrati(1500-1800) in pa seveda ko je zunaj temp.nad 18 stopinj!! zdaj med zimo ko je hladneje deluje ok!? Ali vam cuka tudi zdaj ko je zunaj mrzlo??
Meni nič ne cuka. Moj Sportage je letnik 2015. Imam pa 67 tisoč prevoženih kilometrov. Jaz za kaj takega sicer slišim prvi, pa imam kar nekaj kolegov, ki imajo dizelske Kie. Sicer pa max. zadovoljen z avtom, nobenih težav, le zimske gume se mi zdijo drage, saj sem jih dal kar na original platišča – je pa avto zato tudi pozimi lep…
Mi smo imeli drug model Kie in je bila vec v servisu kot doma. Servis ima kolega in nam je motor, menjalnik vedno menjal gratis, ja vedno, pravilen izraz. Sicer pri nas avto ni cukal, je pa imel vse druge probleme, ki jih avto lahko ima. Tudi pri nas, na racunalniku napake nikoli niso nasli, reset in nov program na avtu tudi nikoli ni pomagal. Samo povem, ce bi se komu Kia delala cudno in nihce ne ve, kaj bi bilo, menjat in si prihrnit zivce. Pri nas na dolgih program nikoli nismo vedeli ce in kako bomo prisli domov.
Mi ga imamo že dve leti in dela brez pripomb. O nekih menjavah motorjev in menjalnikov pa jaz še nisem slišal pri Kiji. Se je pa veliko o tem govorilo pri Volkswagnu pri bencinskih TSI motorjih, pa menjalnikih DSG in težavah z vztrajniki pri TDI dizlih itd. Po mojem je kljub vsemu Kia najmanj pokvarljiva med vsemi znamkami. nenzadnje ima tudi najdaljšo garancijo, kar tudi nekaj pove o kvaliteti. Vsaj po mojem.
Ravno iščem informacije o tem motorju, zanima me namreč kia optima – Vaš link, ampak nikjer posebej ni navedeno glede vzdržljivosti teh motorjev. Razen to kar je tukaj zabeleženo, da je problem s cukanjem me nasplošno zanima kako je kaj z vzdrževanjem, stroški….
sestavi si svojga sportagea kar na http://www.avotklik.si ker dobis vse aktualne cene za ta model…. no pa tut za druge…
Jaz jo imam že cca 3 leta. Kupil sem testno s 15k km. Zdaj jih imam prevoženih prek 110 tisoč. S cukanjem nisem imel nobenih težav, sploh prvič slišim. Vzdrževanje je pa tako kot pri vseh ostalih avtih. Olje, filtri, enkrat zavorne ploščice, enkrat nove zimske gume in še kakšna malenkost. Avto ima pa itak 7-letno garancijo, tako da ni zadreg. Definitivno pa ne boš imel pri Optimi kakšnih presenečenj v stilu odpovedi menjalnika (kar se dogaja na DSG Passatih), ali pa teav z vztrajnikom ali kaj temu podobno dragega. Optima je pač korekten avto, ki ga zgolj voziš, drugih težav pa po mojem ni, vsaj pri meni ne. To je pač moja iskušnja, sicer pa poglej kaj po tujih forumih, kjer je več lastnikov. pri nas nas ni prav veliko.