KIA SPORTAGE ali HYUNDAI IX35
Če kupuješ nov avto, potem boš moral izbrati med Tucsonom in povsem novim Sportageom. Avtomobila sta v smislu tehnike povsem enaka, saj izdelujejo motorje za oba avtomobila v Kiini novi tovarni na Slovaškem, podobn o velja za pogonsko mehaniko itd.. V smislu kakovosti gre pa po mojem tudi za povem enakovredna modela, čeprav ima Kia v osnovi 2 leti daljšo garancijo in je dosegla na zadnjem testiranju začetne kakovosti na lestvici J.D.Power prvo mesto v svojem razredu oziroma med vsemi znamkami drugo, takoj za Porschejem – vsaj mislim, da je bilo tako. Preveri. Sicer pa je meni osebno v smislu oblike Kia bolj napredna, mladostna in drzna, Hyundai pa bolj konzervativno klasičen – kar v bistvu trdijo tudi sami. Sicer pa ima vsak svoj okus. p.s. Meni se zdi novi Sportage v izvedbi s paketom GT line fenomenalen v smislu podobe.
[img]http://kia-buzz.com/wp-content/uploads/2015/09/Kia-Sportage-models.jpg[/img]
Sportage je zame lepši in bolj športen. Glede na to, da je sportage v primerjavi s hyundaiem v smislu prodaje precej bolj uspešen je kar jasno kaj kupi. Folk pa itak dans pregleda vse predn nekaj kupi. Očitno je pač sportage bolj opremljen ali pa prevlada daljša garancija, kaj pa jaz vem. Pri ceni sta verjetno dosti blizu, čeprav je treba tukaj it v salon in se pogajat, ne pa gledat le cenikov.
lepo si to spisal. načeloma res drži. je pa res, da sediš v športnem terencu višje kot sicer, imaš lepši pregled nad prometom, enostavnejše vstopaš in izstopaš iz avta in imaš boljšo notranjo zasnovo prostora, ki je zelo podobna tistim iz enoprostorskih vozil. kateri med terenci je najboljši ali pač najbolj nakupno primeren je pa druga zgodba. jaz ne bi vzel japonca zaradi visokih cen, saj je jen proti evru ponorel in so šle cene v nebo. pa tudi njihova kvaliteta ni več to kar je bila, kar lepo dokazujejo že nekaj let različne študije. všeč mi je tiguan, a kaj ko je kot vsi volkswagni precenjen, pa še zadnje goljufije z dizli jih bodo potopile. in kaj ostane: to kar imaš v naslovu? v bistvu sta oba lepa, tucson je malce bolj zadržan, sportage pa bolj športen in dinamičen. tehnika je pa enaka. ima pa sportage pri nas definitivno višji ugled od hyundaia, saj jih je na cesti dosti več. pa še ceno boljše držijo zaradi 7-letne garancije.