Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kia venga – servis

Kia venga – servis

Pozdravljeni,

mene pa zanima koliko približno pride 3-tji servis za Kio venga, da vem koliko prišparati.

Hvala.

Odvisno na katerem servisu.. Iz kje pa si?
Samo ne iti na KMAG v Lj, te bodo precej obrali…

ja, vedno ga na kmagu v lj servisiram. Ali nimajo kao politike približno enakih cen

haha, pošlji povpraševanje na par pooblaščenih servisov, pa boš videl politiko istih cen
se pa na servisih lahko vedno do neke mere izpogajaš za ceno
meni se je kmag zameril, ko so mi želeli za menjavo diskov in ploščic na kii ceed računati 750 evrov

ja luba duša… je dizel bencin, koliko km imaš (ker ni nujno da prevoziš tistih 15, 20k na leto)… od tega zavisi tudi strošek servisa

če ni kakih jermenov, vodnih pump z amenjavat in če je bencin bi znal biti nekje do max 200 €. če so še kake ekstra zadeve (recimo zavore in pdobno pa zna cena narasti)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

jaz sem se za svojo ceed pozanimal malo naokoli,na koncu sem jo peljal k Skorjancu v Celje.Dogovorili smo se za termin,pocakal sem kar tam,cenovno ugodno.

Pa to je noro.

Meni so za menjavo filtra in olja, za menjavo diskov, zavornih ploščic in zav. tekočine računali 300 €, na neuradnem servisu.

750 e je kraja, višek, res.

lp,D

Pa to je noro.

Meni so za menjavo filtra in olja, za menjavo diskov, zavornih ploščic in zav. tekočine računali 300 €, na neuradnem servisu.

750 e je kraja, višek, res.

lp,D[/quote]

pomoje se je punca zatipkala ker za takok vsoto bi moral biti genrela servis pa še kaj zraven. razen če niso še kakši senzorji (menjava) zraven prisotni ( za abs asr in podobne sisteme)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Jaz ti lahko povem, da so cene servisov že lep čas več ali manj enake po celi Sloveniji tako rekoč do evra. Do razlik prihaja le na račun izbire motornega olja in tega, da ti na enih servisih ne menjajo recimo filtra za klimo – saj ne gre za vitalno zadevo. Jaz sem imel avto pri Trobcu, pa KMAG-u pa enkrat celo Benčiču. Ista zgodba. Za moje pojme je najbolje, da avto voziš tja, kjer je najbližje. Meni se zdi KMAG po tej plati še najboljši, saj je zraven BTC in lahko kar tam počakam. Mi vsaj ni dolgčas, kal pa lahko počneš pri Trobcu?. Se sprehajaš ob Tržaški gor in dol… Cena za vengo za tretji servis pa je okoli 200 eur. Bencinar je sicer malce cenejši, dizel pa jasno nekaj dražji.

Ne verjemi gostilniškim debatam, vprašaj na dva ali tri servise in ti bo takoj jasno, kako je s cenami. So pa cene za Kio za moje pojme zelo zmerne in realne, so pa bile pred leti definitivno višje – sicer pa, le kje niso bile v času debelih krav in finančnega obilja.

No cene niso čisto iste, saj se da izpogajat za popust. Sam vozim k Kušarju v Domžale. Ker sem tam kupil svojo ceed-ko, to je že moja druga kupljena pri njih, dobim brezplačno nadomestno vozilo ter na računu vedno obračunan popust. Ceno vedno preverim tudi na drugih servisih, saj so časi taki da vsak evro šteje in do sedaj sem bil zadovoljen. Ko sem presekal gumo v soboto zvečer so mi ravno tako pomagali, uglavnem pohvale vredno.

Popust je vedno v igri, to drži. So pa vsaj začetne cene tudi po mojih izkušnjah povsod več ali manj enake – kakšen evro gor ali dol. Tudi jaz sem imel dobre izkušnje s Kušarjem, pa tudi s KMAG-om. Sedaj vozim k njim, saj so mi zaradi selitve v LJ bližje.

Pozdrav vsem,

Jaz imam pa zeli slabe izkušnje z KMAG pri BTC, ker sem za zadnji servis plačal skoraj 800€ . V tem računu je redni servis na 49000km ter menjava zadnjiih zavor ter diskov. Kako je prišlo do tega da je bilo treba menjati zavore pri 49000 km ne vem, se mi pa zdi da menjava diskov in zavor sploh ni bila potrebna ker diske na vpogled sploh nisem dobil, kar je moja napaka da jih nisem zahetval. Zavore so me prišle skoraj 500€. To pa ni vse saj se mi je po 15000 km obrabile desne obloge ter uničile disk kar pa na servisu sploh niso hoteli priznati pod garancijo, dokler niso razmontirali še drugo kolo ter videli, da je napaka na njihovi strani. Vendar vseeno so vzrtajali da ja napaka moja dokler nisem zagrozil z sodnim izvedencem. Da bi pogledali ali je zavorno olje in ostali sklopi še v redu zaradi pregretja in visokih temperatur, ki so se sproščale zaradi stalnega zaviranja pa ne duha ne sluha. Tako da sedaj pišem pritožbo na KIA podjetje saj se mi zdi da v KMAG nimajo ustreznih kvalifikacij za taka dela, ali so pa šlampasti in željni hitrega zaslužka. Vsakič ko sem avto peljal n ata servis se je avto vrnil še v slabšem stanju. V glavnem izogibajte se KMAG pri BTC če hočete imeti avto še nekaj časa v uporabi, ter ne se pustiti prepričati da bodo nekaj menjali, iščite drugo mnenje.

Zakaj pa nisi poiskal kakšnih bolj cenovno ugodnih diskov in ploščic? Pri povsem novih modelih je sicer to včasih problem, ker so na voljo zgolj originalni in posledično dragi. Jih pa danes zlahka dobiš na ebayu ali kje drugje za dosti manj denarja. Po mojem bi ti jih naročilu tudi na servisu, če bi bili takrat že na voljo. Pa tudi tega ne razumem najbolje, kako da nisi opazil, da ti zavora neprestano deluje na enem kolesu. kako lahko sploh pride do tega – a je to od kakega udarca, kakšnega predmeta, ki se tam zagozdi ali kaj?

Moje izkušnje s KMAG-om so pa pozitivne. Vozim sicer cee’da, ne pa venge. A še nisem imel nobenih težav z njimi. Redni servisi, neko manjše garancijsko popravilo in to je to. Cena je pa kar je. cca 200 evrov je treba pripraviti za servis, sicer pa niso bili zneski nič manjši niti pri mojem nekdanjem lokalnem mehaniku, ko sem imel še sephio.

New Report

Close