Najdi forum

kifeljci

Rad bi dobil dober recept za kifeljce iz kvašenega testa, mi lahko pomagate.

Če govoriš o rogljičih, potem je pravi naslov zate:

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=153

pa še mnogo drugih, ki jih najdeš na Kulinarični Sloveniji

dober tek!

Lahko jih narediš po tem receptu za buhteljne, samo, da jih ne razrežeš iz štruce v ploščice, ampak v trikotnike in nadevaš, zviješ ter daš pečt. Seveda ne pečeš eno uro, temeč 30-45 min.
Tule je pa recept:
Potrebuješ:
1 kg moke
1/2 l mlačnega mleka, 6 dag kvasa, 12 dag sladkorja, 4 rumenjake, ščepec soli, limonino lupinico nastrgano, rum, kislo smetano, 1 žlico maščobe.

V moko narediš jamico, po obodu potreseš sol, v sredino daš kislo smetano, sladkor, rum, maščobo in vzhajani kvasni nastavek (mleko, žlička moke, sladkorja in kvas), potem počasi vmešavaš moko med tekočino. Vmešavaš, nato stepaš, na koncu pregneteš. Pustiš vzhajati, ponovno pregneteš in oblikuješ. Oblikovan izdelek (isto je za rogljičke, štruklje, potico,……..) nadevamo in ga damo v pekač,(v katerem je veliko margarine raztopljene) ter pustimo hajati. NAto premažemo z stepenim jajcem in damo v pečico na 180C, pečemo do 1 ure, odvisno kako težko je testo.

Upam, da sem ti kaj pomagala!

Anton, jaz imam recept doma. Če te še zanima, napiši, pa ga v petek prinesem s sabo v službo.

Taša, seveda me zanima !

Poslala na email. Je OK?

Lahko recept objaviš še tu? Tudi jaz bi ga sprobala.
LP, Manka

Seveda!

KIFELJCI

Za testo potrebuješ:

1,2 kg moke
10 dag sladkor
4 dag kvas
sol
13 dag margarine
6 dl mleka

Testo vzhajaš, narediš 8 hlebčkov. Hlebček razvaljaš in razrežeš na 8 kosov (tu paše sličica, ki pa je sem ne morem skopirati – skratka, razvaljaš v obliki kroga in krog prerežeš, da pride 8 kosov ).
Po želji posamezen kos namažeš z nadevom (marmelada, orehi,…) in zaviješ od zunanjega dela proti notranjemu. Ko je zavito, ga obrneš tako, da špička leži na pekaču in ga na obeh koncih zaviješ, da dobi obliko kifeljca.
Nato namažeš kifeljčke z rumenjakom in poseješ (mak ali po želji), daš v pečico na 200°C za cca 20 min.

pozdravček

Bom sporočila kako so uspeli.
Hvala, Manka

V PONEDELJEK VAM POVEM … kaj je nastalo..

OK, čakam poročilo od obeh 🙂

pozdravček

Bo! Hvala!!

New Report

Close