kilimanjaro
zanima me cena expedicije na klimanjaro to pomeni, da sam prides na vznozje in si zrihtas vodice oz. agencijo. Torej, ne da me iz dar-a ali pa nairobia vozjo do tja.., all inclusive..
kje je ceneje iz kenije ali iz tanzanije??
Se da za razumno ceno sposodit obleko za v hribe??
Koliko casa traja vzpon.
in še kakšne koristne informacije…….???
hvala in lep pozdrav
damjanc

Hoj,
do vznozja Kilimanjara moras priti ze z ekipo, torej najlazje dobis vodica in sostale v Arusi , toda naj ti povem, da je teh agencij toliko, da se ni za bat, da ne bi dobil ekipe.Do vznozja te potem oni tudi pripeljejo, s seboj imate tudi hrano,….razen ce si se odlocil za solo varianto in bos najel le vodica, ki pa je obvezen,…..potem se pozanimaj na licu mesta kako je s tem.kok casa traja tura?Lej, je vec tur, ce gres po njalazji Coca cola rout ta traja 5-6 dni, odvisno od tega kako si zberes,…ostale trajajo tudi nekaj takega,……pazi na klimatizacijo,…..jaz se bila prej se na Mt.meruju, ki je 2.najvisji vrh Tanzanije (4665m visine) kjer sem se posteno klimatizirala,…..obleka za v hribe??da se jo kupit, ampak ne pricakij, da je to kaka hi oprema, svetujem ,da imas osnove svoje,….jaz sem sla v tanzanijo za 6 tednov in verjemi sem imala le en ruzak, s zem, da smo imeli na kilimanjaru sneg, na sebi sem imela vse cunje kar sem jih imela s seboj, pa je bilo se premalo,…..ce se kaj rabis javi,pisi mi na mail petrusaj@yahoo.com
Drugace pa,….uzivej, jaz sem se v tanzanijo zaljubila, cist zares!