kilometri, kako jih prevrtijo
Pozdravjeni,
kupila sem rabljeno vozilo staro 2 leti. Ker je imelo le 25000 km me zanima kako se ugotovi ali so bili km prevrteni nazaj. Nmareč danes na servisu mi je mehanik pokazal filtre, ki pa so bili nenormalno umazani in je zamenjal vse tri. Računalnik posegov v mašino ni zaznal.
Hvala vam za odgvovore
Na pooblaščenem servisu za ti lahko pogledajo, če je imel slučajno prevrtene km…
motorno olje[/url] | softshell[/url] | ljubljana nightlife[/url]
Št. kilometrov lahko danes žal oceniš samo na podlagi obrabljenosti vozila, v kakšen stanju je volan, ročke itd…
Npr. avto z realnimi 30.000 km ima zagotovo drugačno notranjost kot vozilo s 230.000 km.
Pri mlajših vozilih težje, pri starejših pa s pomočjo spletne aplikacije -> https://e-uprava.gov.si/javne-evidence/motorna-vozila.html
Potrebuješ samo št. prometnega dovoljenja in registrsko in potem se ti izpišejo vsi podatki, ki so zabeleženi ob vsakem tehničnem pregledu in spremembi lastništva ter osnovni podatki o vozilu.
Opcija 2 je obisk pooblaščenega serviserja ali nekoga, ki ima veliko izkušenj z določeno blagovno znamko oziroma modelom avtomobila.