kis proti ušem
Pozdravljeni,
mene pa nekaj zanima. Namreč, na šoli mojih otrok se že menda od nekdaj borijo z ušmi. Zaenkrat moram potrkati, našedva še nista bila blagoslovljena z njimi, jima pa pri vsakem pranju na koncu sperem lase še z mešanico vode in kisa, pa sedaj ugotavljam, da delam zadevo premočno, saj ima mala menda od tega čisto zdraženo lasišče.
no in tisto kar me zanima, koliko kisa na koliko vode, da bo mešanica dovolj blaga, da ni dražeča.
hvala za odgovore že vnaprej.
Pa kaj uničuješ lasišče otroku??? S kislino mu drgneš lasišče, dej no. V katerem stoletju ti živiš? Nehej s tem, da ne bo otrok plešast pri 20ih in mu normalno umivaj itn lase, če in ko pridejo pa uši, pa kupiš šampon proti ušem, pa je. Da ne bi slkučajno kakšnih domačih zvrakov uporabljala!!!! kakšnega petroleja ipd, ker mu boš trajno uničila lasne korenine.
Kura,.
Hvala za prijazen odgovor, predvsem za žaljivko na koncu.
In veš kaj, raje pred ušmi ukrepam kakor pa potem.
In vprašanje sem zastavila konkretno, nisem prosila za žaljivko, če nimaš odgovora, se prosim, zadrži komentarja.[/quote]
….drugače je pa tudi moja frizerka meni že pripovedovala o kisu, samo mešanice pa ne vem…
Se pa spomnim, da menda pomaga tudi lak za lase.Da na malo polakirane lase uši tudi ne grejo rade…
In vprašanje sem zastavila konkretno, nisem prosila za žaljivko, če nimaš odgovora, se prosim, zadrži komentarja.[/quote]
ja živ dokaz , da ste eni pravi izmečki!
Sama sem redno uporabljala kis za izpiranje glav, ko so bili otroci majhni pa so vsi lasati!Zato avtorica ne poslušaj –beri upoštevaj takih —nimam besed!—
Sedaj moji vnukom perejo lase s kisom, ker je zdrav za lase pa tudi jaz si jih občasno(če se le spomnim!)
proti ušem ne moreš ukrepat, a to ti ni jasno? Uši grejo celo raje na umite kot umazane lase. Izogibajo se (baje) barvanim lakiranim. In kaj, zdej boš lakirala otroka? In kaj je tako strašnega z ušmi da zganjaš raje sumljivo preventivo, kar tako, ne da bi vedela, a otroku delaš trajne posledice? A veš kako nekateri otrokom in mladostnikom poskušajo jačati tanke laske, ti pa udri s kisom gor, da ima boga revica vneto lasišče! pa ti še ni jasno da delaš traparije, očitno.
Nisi prosila za žaljivko, a si jo dobila, ker česa drugega ne zaslužiš. In odgovor imam – preventive ni, nehaj eksperimentirat na drugih ljudeh, ki so slučajno tvoji otroc.
proti ušem ne moreš ukrepat, a to ti ni jasno? Uši grejo celo raje na umite kot umazane lase. Izogibajo se (baje) barvanim lakiranim. In kaj, zdej boš lakirala otroka? In kaj je tako strašnega z ušmi da zganjaš raje sumljivo preventivo, kar tako, ne da bi vedela, a otroku delaš trajne posledice? A veš kako nekateri otrokom in mladostnikom poskušajo jačati tanke laske, ti pa udri s kisom gor, da ima boga revica vneto lasišče! pa ti še ni jasno da delaš traparije, očitno.
Nisi prosila za žaljivko, a si jo dobila, ker česa drugega ne zaslužiš. In odgovor imam – preventive ni, nehaj eksperimentirat na drugih ljudeh, ki so slučajno tvoji otroc.[/quote]
Kaj se pa tako razburjaš?
Lepo mirno povej, saj te bomo vseeno razumeli!
Nisi prosila za žaljivko, a si jo dobila, ker česa drugega ne zaslužiš. In odgovor imam – preventive ni, nehaj eksperimentirat na drugih ljudeh, ki so slučajno tvoji otroc.[/quote]
Glej, sem pač grozna mama, ki je tako egoistična, da si ne želi uši na otrokovi glavi, pa mogoče posledično tudi na svoji ali še koga drugega v familji.
barvala las ji ne bom- čeprav po tvojem očitnem mnenju sem tudi tako počena.
Lasišče ima tokrat prvič vzdraženo, zato me zanima, če ima kdo točen “recept”.
In ja, ker sem egoistična, neumna, neuka in ker zavedno po tvojem mnenju zelo rada škodim lastnemu otroku, sem ji v obdobju, ko je bilo v razredu praktično neobvladljivo stanje, tudi polakirala lase z lakom za lase.
In ne boš verjela, tako lak za lase kakor tudi kis so mi svetovali tako v frizerskem salonu, kakor tudi v lekarni kot naravno oziroma najbolj blago preventivo.
usajaj se pa kje drugje, ker osebno tebi je bil tole moj zadnji komentar, ker mi je pod častjo se spuščati se na tvoj nivoj in pač, pametnejši odneha.
pa lep večer
Naša najmlajša je tudi imela enkrat uši.Zelo dooolgo smo se borili proti njim,šele, ko smo ji začeli lase masirati s kisom se jih je znebila.Kis deluje 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ker to ušem smrdi.Mogoče bi probala,da bi ji zadnjo vodo splaknila čez lase tako, da niti nebi prišlo ravno do lasišča.L.P
Človek si lahko marsičesa ne želi, recimo poškodb ali napadov, in kaj, bo otrokom prepovedal športanje in kasneje izhode ven? To je življenje, nehej zganjat paniko in neko vračarsko preventivo (svetovano v frizerskem salonu, he he), ampak ko in če bo potrebno ukrepat, ukrepej. Da ti tole prevedem – doma imej šampon proti ušem. Čese pojavijo, oblačila, posteljnino v pranje, posesat vse, vsi si glavo umijte, in to je to. Mi smo na žalost tole imeli ene 3x v mlajših letih mojih otrok, pa hudiča taka drama to tudi ni.
Kis pomaga proti ušem, lase pa sigurno ne poškoduje- preizkušeno!!!
Tisti pa, ki pišete, wilnaj ne dela panike, naj povem, da se jih mi sigurne 3 mesece nismo rešili, ker so nekateri tolk “ne panični”, da dajo otroku šampon na glavo in mislijo, da so stvar rešili… niso in predvsem njihov otrok bo čez par dni spet uši okrog prenašal!!!