Najdi forum

Kisla repa

Kisla repa bi naj bila najboljše sredstvo za očiščenje telesa.
Zanima me, kako se pripravi res okusna in brez dodatkov vegete.

za pripravo kisle repe nikoli ne uporabljam vegete. repo operem /ce je prekisla ali preslana/. na olju preprazim malo cebule in slanine,dodam repo,dolijem malo vode in pustim,da se pocasi kuha. dodam se mleti poper in lovor. lp petra

Pripravljam jo enako kot petra. Včasih dodam proseno kašo t.i.”bujta repa”.
Ravno za danes pa sem jo pripravila tako kot segedin, samo namesto zelja sem dala repo in izpustila kumino.

A PROSENO KAŠO DODAŠ ŽE KUHANO.
LP MAJA

Bujta repa je pa carska. Zanjo vem pa šele 2 leti ali 3, tudi imena nisem prej sploh slišala.

Ne, kuham jo skupaj z repo.

Pri nas pa delamo tako kot Petra, na koncu pa dodamo v lončku premešano kislo smetano z žlico moke in papriko v prahu. Še malo pokuhamo. Zraven pa jemo (ali primešamo) fižol.

v bujto repo dodas tudi sveza sv.rebra ali kaj podobnega? lp petra

V moji knjigu pise,da je kuhana sladka repa najboljsi diuretik.

Kislo repo vedno najprej kuham v majhni kolicini vode,naprej pa postopam kot petra.

Na TV sem slisala priporocila za kuhanje kislega zelja in kisle repe.
Kislo zelje samo 20 minut kuhanja,repa pa vsaj 15 munut vec.
Vedno si shranim malo presnega zelja in ga surovega na koncu umesam v
kuhano ali duseno zelje.

Petra,si prebrala recept za peceno cebulo?Namenila sem ga predvsem tebi.

Lp Babi

ne,po mojem speregledala!!! bom poiskala! hvala! petra

nasla!! ze printam! lp petra

Kadar grem na trg, ponavadi kupim četrt ali pol kile repe… Že ko jo tehtajo, rečem, naj ne zavozlajo vrečke….
In potem na poti domov (do snežene zime še s kolesom) “kavsljam” repo ven iz polivinila in je božanska…. Ponavadi je do doma pride bolj malo…
Najraje imam takole surovo, direkt iz tržnice. Potem doma ni tako dobra, ni istega čara…
Doma je boljša solata iz surovega kislega zelja…

Daisy, s tem se pa tudi strinjam. Ni ga čez surovo repo in zelje. Zelje z nekaj kapljicami bučnega olja in česnom, repa pa kar tako, mogoče samo z žlico kisle smetane.

Hej!

Moja nona je kisala repo doma,kar celo v tropinah crnega grozdja.
Ribala jo je sproti.Otroci smo jo grizli kar tako,kot jabolko.Marsikdaj je to pomagalo mlecnemu zobku,da je skocil ven.
Imela je rahlo rdeckast nadih in se sedaj pogresam pri kisli repi ta rdeckast nadih. Res prijata kisla repa in kislo zelje kar surovi!! Lp Babi

Kako ste vedele kaj bom danes kuhala. Babi, pri meni se kuha prav taka rdečkasta repa kot pri tvoji noni. Ko jo ribam od vsake pojem debelo kolesce repe, take trde (ne ribane), ker me to spominja na otroštvo, ko me je dobra soseda vedno pitala s tako repo. Iz moje bo danes kuhnja s kostjo iz pršuta. Joj, ko bi ti mogla dati en krožnik te kuhnje ali mineštre.
LP nona Karolina

Jaz repo skuham in na koncu ji dodam kislo smetano, to je vse. No po potrebi jo solim. Nekateri pa jo na koncu še zabelijo z ocvirki.
ina

Hej,Karolina!
In se kako bi jo pojedla,to tvojo kuhnjo s prsutovo kostjo !!
Lep pozdrav tja k Vipavi Babi

jaz pa kislo repo kuham tako:v lonec dam repo,jo nikoli ne omijem,dodam vodo tolko,da jo prekrije,dodam lovor,čajno žličko soli,poper in kuham 45min.nato dodam 1 kislo smetano in še ocvirke prepražene.nato zavre in še malo zgostim z moko.zraven še ponudim fižol in koruzne žgajnke.mjami!!

Najboljša bujta repa, prekmurci znamo! Recepta pa ne izdamo, hehe…

Jaz jo dam v vegetarijansko joto. Prepražim malo vegetarijanske prekajene šunke, zalijem z vodo, dodam repo in kuhan rjavi fižol, solim, popram, dodam čebulo v prahu in kuham cca. 20 minut.

Jaz pa kislo repo kuham skupaj s prekajenim mesom, kot začimbe dodam kumino, nekaj poprovih zrn, lovorov list, nekaj strokov česna. To vse skupaj kuham, ko je meso kuhano, dodam 1/2 litra domače kisle smetane, ki jo zmešam z dvema žlicama ostre moke, vse skupaj še enkrat prevrem in je repa pripravljena za jesti.
Poskusite!

Solata iz kisle repe: samo polijemo z oljem (zraven pečenega krompirja in kakega meseka je super)

Dušena kisla repa, blaga varianta: repo stresemo v kozico, dodamo vodo, olje in sesekljano čebulo. Potresemo z majaronom in dušimo okoli tri četrt ure.

Kisla repa je bolj blaga kakor kislo zelje (za tiste z občutljivim želodcem). Pa na Vipavsko joto ne pozabite……………………….

New Report

Close