Najdi forum

Kisla repa

Jutri imam namen skuhati kislo repo. Zanima me, kako jo začinite. Dodate kakšno jušno kocko, lovorjev list??

Jaz dodam jušno kocko, drugega nič. Na koncu samo malo podmetem. Takšno imamo najrajši.

Samo pražena čebula in kumina.

malo cebule,kumina,lovor…kocke nikoli. vcasih malo zaseke oz. slanine. petra

Jaz pa dam malo vegete, sol, veliko žlico marajona, proti koncu malo podmete in maslo. Še najbolj fina je kadar notri skuham še kakšno suho klobaso ali vsaj hrenovko. Ponudim jo z pirejem, ajdovim ali belim žgancem.

Lp,
T.

Kislo repo operem, jo zalijem z vodo, dodam kakšni dve pesti ješprenja, ki repo lepo zgosti. Dodam eno kocko, po okusu še solim in popram. Kuhano zabelim z ocvirki. Je pa še boljša, če se v njej kuha kakšen košček prekajenega mesa.
LP

Petra, zelo se strinjam s teboj.

O vegeti smo pa na tem forumu že govorili, da jo je veliko bolje ne uporabljati!!!

lp E.

Kisli repi dodam le kumino in po potrebi sol. Včasih sem naredila podmet iz moke in vode, sedaj pa ga ne dodajam več. Preden postrežem pa vmešam kislo smetano.

Muškatni orešček (odlično paše), malo vegete, lovorjev list, mleto sladko papriko, podmeto iz polnozr. moke, na koncu včasih kuhan fižol, lečo, čičeriko, pa tudi kdaj odcejene ocvirke – žlico in pol, več ne.

metka

New Report

Close