Jaz pa dam malo vegete, sol, veliko žlico marajona, proti koncu malo podmete in maslo. Še najbolj fina je kadar notri skuham še kakšno suho klobaso ali vsaj hrenovko. Ponudim jo z pirejem, ajdovim ali belim žgancem.
Kislo repo operem, jo zalijem z vodo, dodam kakšni dve pesti ješprenja, ki repo lepo zgosti. Dodam eno kocko, po okusu še solim in popram. Kuhano zabelim z ocvirki. Je pa še boljša, če se v njej kuha kakšen košček prekajenega mesa. LP
Kisli repi dodam le kumino in po potrebi sol. Včasih sem naredila podmet iz moke in vode, sedaj pa ga ne dodajam več. Preden postrežem pa vmešam kislo smetano.
Muškatni orešček (odlično paše), malo vegete, lovorjev list, mleto sladko papriko, podmeto iz polnozr. moke, na koncu včasih kuhan fižol, lečo, čičeriko, pa tudi kdaj odcejene ocvirke – žlico in pol, več ne.