Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kisla smetana in sladkor na kruhu, poznate?

Kisla smetana in sladkor na kruhu, poznate?

Za zajtrk sem si po doolgem času namazala kislo smetano in posula s sladkorjem,ste kdaj probali? To smo jedli v otroštvu…..

Ravno prejsnji teden,ko mi je ostala kisla smetana.Ja dobro za pojest.

Te kombinacije ne poznam. Si pa namažem kislo smetano in med. Bolj poredko, ker je tako dobro, da težko ostaneš samo pri enem kosu.

kislo smetano zmešano z sladkorjem izključno v palačinkah in kislo zmešano z marmelado..pravtako v palačinkah redkeje na kruhu.

Babica mi je to dajala in kako je bila kisla smetana takrat dobra. Podoben okus ima današnja bio kisla smetana (je bolj tekoča, ni tako gosta, ima tudi bolj blag okus).
Dajala mi je tudi limone, pa sem pomakala v cuker 🙂

Zelo dobra kombinacija je tudi sir za mazanje (recimo filadelfija) in marmelada.

Kisle smetane ne, smo pa doma imeli domače mleko in sem smetano s kuhanega mleka dajala na kruh. Njami. Ampak brez sladkorja.

včasih smo za zajtrk jedli marmelado in kislo smetano na kruhu ali pa med in kislo smetano na kruhu.
mmmm
s sladkorjem pa nikoli
spomnim se pa recepta za eno pecivo, tam je bila kisla smetana s sladkorjem

Sama večkrat jem kruh in kislo smetano (brez sladkorja).

Sploh poletji je osvežilno.

Aha:):)

jap, to je bila dobrota mojega otroštva, naši imajo pa nutello 😀

Jaz sem pa kot otrok imela zelo rada samo kruh (bel), potresen s sladkorjem. Super zdrava zadeva po današnjih merilih, haha! Evo, pa sem brez težav dogurala do šestdesetega.

Mi jemo tudi opcije kisla smetana+sol, kisla smetana+rdeča paprika, kisla smetana +sezam, kisla ali sladka smetana+domača marmelada.
Skratka, pojemo veliko kisle smetane :))

Ne poznam, nikoli jedel na ta način.
Smo pa nekoč poskusili z enako kombinacijo v palačinkah.

Posneta smetana iz mleka s sladkorjem na kruhu, to poznam.
V šoli smo dobili tudi obrok sladke stepene smetane na kruhu.
Kisla smetana je bila tako dobra, da je kruh ni dosegel.

Nikoli še jedla tega in tudi ne nameravam.

Rženi kruh in kisla smetana s cukrom…..seveda 🙂
Toda tista kisla smetana je postala s cukrom kot puh slastna.

Za ekstra pridno malo ragljo je stara mama še mal kakava gor natresla.

Kaj pa margarina in cukr?

Si jedla kdaj kruh namazan z margarino in gor posuto vegeto? Mnjam.

Se spomnim kako sem pobiral uno smetano z mleka ko je to prevrelo in se ohladilo. Al pa kako smo u štali pili mleko kr izpod vimena:)))

Norci:)))

Ker mi ta tema že od začetka dela lušte, sem si šla zdaj pečt Pečjakov sirov burek, ki ga bom po vrhu premazala s kislo smetano in posula s sladkorjem:)

Ne, tega nisem nikoli jedla. Sem pa margarino na kruhu in sladkor gor posut. Pa paradižnikovo mezgo na kruhu.. pa gorčico na kruhu.

Rule 34

Tega še pa nisem jedla.

Ko smo bili mali smo jedli kruh polit z mlekom navrh pa sladkor. Včasih tudi margarino in sladkor. Drugega pač ni bilo…

New Report

Close