Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kisla smetana – kako porabiti?

kisla smetana – kako porabiti?

Tik pred iztekom roka imam kislo smetano. Kaj lahko naredim iz nje? Na kruhu namazana je meni sicer super, ampak cele velike pa ne morem tako pojest 🙂

Daj malo ali kolikor ti je ljubo sladkorja not in pojej, lahko tudi brez kruha.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

testenine s tuno

Orehova rolada s kislo smetano. No, rabiš še jajca, sladkor in orehe:-))

Speči pecivo.
količine: 2 lončka (jogurtova) kisle smetane, 2 lončka moke, 2 lončka sladkorja, 4 jajca, pecilni, 2 zavitka vanili sladkorja, limonina lupinica (naribana ena limona) in 1 lonček olja. Zmešaš vse razen beljakov, ki jih zmiksaš v trd sneg, ki ga dodaš masi na koncu. Naolji pekač, zlij vanj gotovo zmes in daj v ogreto pečico za pol ure na 160- 180 stopinj. Jest najperj pečem 15 minut na 160 in potem drugo polovico časa na 180 stopinj. V zmes lahko daš tudi še rozine ali pa zmlete orehe, ali pa narezano suho ali sveže sadje.
Dober tek!

Skuhaj stročji fižol in krompir in zabelji s kislo smetano. Za prste polizat.

kako to narediš?
Samo skuhaš krompir in fižol in daš gor kislo smetano al kaj?

Ja, posebej skuham stročji fižol in krompir v kosih. Seveda vsako posebej posolim. Ko je kuhano vse skupaj v skledi premešam in dam gor kislo smetano. Ker je toplo, se smetana stopi in meni je to odlično, pa še nasitno.
Nekateri dajo gor tudi maslo, margarino, olje ali ocvirke.

Vrzi stran.

Naredi sladoled:
ena merica kisle smetane, ena merica svežega sadja (banane, jagode, maline …) in sladkor po okusu

sadje zmelješ, da rata taka “tekočina” primešaš sladkor in smetano in zmrzneš. dobiš res dober sladoled

Speči jabolčni ali pa sirov štrudel, pa pokliči, da ga pridemo pomagat pojest 🙂 njamsi

Smetana je uporabna najmanj do datuma napisanega na pokrovu, običajno pa je uporabna še precej čez in to res precej.

New Report

Close