Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kislina pri 6 letnici

Kislina pri 6 letnici

Zdravo eno vprasanje nasa soncica ima zdravilo za zeloček nexsium pa ga koma spije kam ga lahko vmesam da bo slo? Trenutno ga naredim 15ml in ji ga dam po inekciji da ga spije potem pa malo poplakne z vodo. Hvala ti za odgovor

Moja hčerka je pri dobrih dveh letih in pol zaradi kroničnega vnetja želodca dobila Lansul kapsule. Smo jo zelo hitro naučili popit kapsulo. Če ne bi poskusila, sploh ne bi verjela, da se tako malega otroka lahko to tako enostavno nauči. Pri starejšem smo se matrali še pri desetih letih, ker smo prepozno začeli. Kasneje so ji zamenjali na tablete Nexium 20mg. Koliko mg pa imate vi? V kakšni obliki pa imate, da vam dela takšne težave? Imate prašek, ki se raztopi v vodi? Tega moja ne bi mogla popiti niti sedaj, ko je na koncu OŠ. Tudi sicer ne prenese nobenih sirupov, ker ima in toleranco na različne sladkorje. Ker bolj ali manj po vseh sirupih bruha, jemlje vsa zdravila (tudi antibiotike, vitaminski dodatki,…) v obliki tablet ali kapsul že odkar je bila stara 3 oz. 4 leta. Če imate takšne težave s tisto raztopino, vprašaj naslednjič gastroenterologa, če bi prešli na tablete. Do takrat pa lahko s hčerko trenirati, kako se popije tableto/kapsulo s kakšnimi probiotičnimi kapsulami (Linex npr.).

Jemlje najslabse mozno zdravilo in hkrati zdravilo, ki je na listi, ki ga zdravniki ne bi nikoli jemali. Osebna izkusnja- po jemanju dve leti kronicnih tezav, resila me je gabezova tinktura. Tokrat google ne bo skodoval.

Ne bi ga nikoli vec jedla, kamoli dala otroku, ampak to je moj input.

New Report

Close