Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kislo mleko

kislo mleko

Ima prav, da je kislo mleko in jogurt popolnoma isto???[/quote]

Naj odgovorim na tvoje vprašajr.
Gre za dve različici istega produkta. Bistvena razlika je v tem, da se to, kar imenujemo kislo mleko skisa na naraven način, ker ni prekuhano in ni uničenih v njem kvasovk (in ostalega). To, kar imenujemo jogurt, pa je iz mleka, ki je po domače rečeno prekuhano in mu zato morajo dodati kvasovke od zunaj. Gre pa za popolnoma enako stvar, fetmentacijo.
Saj imamo tudi papriko okisano v kislem zelju v sodu na naraven način in tisto v kozarcu, zalito s prekuhanim kisom. Pa za obe rečemo kisla paprika, čeprav se razlikujeta okusu.
Jogurt in kislo mleko se razlikujeta po okusu, ampak še vedno gre za mleko, ki je tako ali drugače šlo skozi fermentacijo.[/quote]

ne gre za enako stvar, ker pri fermentaciji jogurta delajo druge bakterije, kot pri fermentaciji kislega mleka.

saj tud edamec in ementaler nista ista sira, pa sta oba iz mleka!

Ima prav, da je kislo mleko in jogurt popolnoma isto???[/quote]

Naj odgovorim na tvoje vprašajr.
Gre za dve različici istega produkta. Bistvena razlika je v tem, da se to, kar imenujemo kislo mleko skisa na naraven način, ker ni prekuhano in ni uničenih v njem kvasovk (in ostalega). To, kar imenujemo jogurt, pa je iz mleka, ki je po domače rečeno prekuhano in mu zato morajo dodati kvasovke od zunaj. Gre pa za popolnoma enako stvar, fetmentacijo.
Saj imamo tudi papriko okisano v kislem zelju v sodu na naraven način in tisto v kozarcu, zalito s prekuhanim kisom. Pa za obe rečemo kisla paprika, čeprav se razlikujeta okusu.
Jogurt in kislo mleko se razlikujeta po okusu, ampak še vedno gre za mleko, ki je tako ali drugače šlo skozi fermentacijo.[/quote]

Se strinjam s tabo, tako kislo mleko kot tudi jogurt sta res šla skoz postopek kisanja mleka, vendar z različnimi bakterijami in zato končni produkt ni enak.
Dober primer je zgoraj s hepatitisom, poteka na istem organu, z različnimi bakterijami in zato različnimi težavami in posledicami.
Vrsta bakterij je prav tako zelo pomembna za končni produkt.

Tokrat ima dejansko prav. Maslo in ostalo nima s tem nobene veze.[/quote]

daj fklopi si senzor za sarkazem, no.

enkrat je hotel popizidt tu gor, ko je ena ženska za lesko rekla, da je drevo, zdaj pa se tu že tri dni prepucava, kako je jogurt samo osiromašeno kislo mleko.
in skače v luft, ko mu kdo pove, da sta jogurt in kislo mleko dve različni zadevi

Saj jogurt ni nič drugega kot osiromašeno kislo mleko, kaj bluzite?[/quote][/quote]

Zakaj bi se pridružila črednemu nagonu proti njemu, če se tokrat strinjam z njim?
Ko se ne, to jasno napišem.

Res pa je, da goni do onemoglosti, tako da ga zdaj prepuščam samega proti strokovnjakinjam.

Cel teden ze kisamo to mleko, pa me zanima se nekaj drugega. A operete korenje in solato? Pa se zavedate, koliko ga s tem osiromasite? Ker naravno je gor en kup koristnih bakterij, pa niti hecam se ne.


Jaz vrtnine z domačega vrta operem toliko, da zemlja ne šktipa pod zobmi. Temeljito pranje opere bakterije, ki proizvajajo B12.

Ti se pa ne usajaj v tej temi, ki je izključno mlečna!!!

Jaz vem veliko novega, točno iz te teme. Šcccc, Šc…

New Report

Close