Kitajci jedo tudi podgane
Prosim, ne se norčevat iz moje zaskrbljenosti, raje napišite vaše mnenje in če se ne strinjate z menoj, zakaj se ne strinjate!
Glejte, mene skrbi to, da se po koncu krize virus ne bo ponovno pojavil, v mutirani obliki. Ali kakšen podoben virus, vseeno.
Naj naslednjih 15 let ne delamo drugega, kot da se spopadamo s takimi in drugačnimi virusi in smo 15 let v karantenah? Zaradi požrešnosti in nespametnosti nekaterih (Kitajcev)?
Kajti zagotovo bodo Kitajci nadaljevali s svojim načinom, da pojedo vse, kar leze in gre. Torej bodo še naprej jedli od netopirjev, podgan, do psov in mačk.
Seveda obstoječe ekonomske odnose z njimi ne moremo prekiniti, ampak zdijo se mi, ravno zaradi njihovih prehrambenih navad, potencialni sprožilci še kakšnega virusa.
Osebno bi najraje, da jih v Ljubljani, v Sloveniji in v EU nikoli več ne vidim. Jih je pa samo v Italiji nekaj miljonov in ti bodo čez nekaj mesecev lahko potovali domov na Kitajsko, kjer bodo jedli, kar pač bodo jedli. Oziroma, jedli bodo tudi tisto, kar bodo ujeli tisti, ki lovijo vse te živali. In od tega živijo.
Nekaj sto let stare prehrambene navade se namreč ne da spremeniti v dveh mesecih…
Tu neke trajne rešitve ne vidim.
Pa še nekaj. Če bo ta, ali kakšen naslednji morilski virus preskočil na živali, mislite, da so ljudje po Evropi in pri nas pripravljeni dati svojo domačo žival, mačko ali psa, šintarju?
Osebno imam zelo rad živali, imel sem tri pse in kasneje dve činčili. Sedaj nimam nobene domače živali, sem pa prepričan, da, če bi jo imel, jo ne bi niti slučajno dal šintarju.
In sem prepričan, da bi tako ravnali tudi mnogi pravi ljubitelji živali…
Kako torej, čim manj boleče, iz tega sranja?
In kaj narediti, da se to ne bi več ponovilo?
Bomo naslednjih 15 let hodili mimo drugih na dvometerski razdalji, ter nosili maske?
Pa tudi to očitno drži, da smo imeli, glede na slabe higijenske navade, še srečo, da se to ni zgodilo že dosti prej…
Jaz pa se bojim, da bomo tudi pri nas v roku dveh let jedli vse, tudi podgane. Baje ima njihovo meso edino sploh zelo veliko C vitamina. Pa leteče podgane golobi bodo tudi dobrodošli, vrane imajo menda zelo žilavo in neokusno meso a v dobi lakote, ki bo zavladal po koroni zaradi gospodarskega zloma bodo kar dobre.
Mačke in pse so pri nas jedli še nedolgo tega. Vprašaj stare starše. Tam v letih 1946 do nekje 1953, potem je šlo počasi na bolje.
Pa marsikje so jedli tudi človeško meso. Nacistična taborišča, Leningrad (St.Petersburg) med drugo vojno, nogometaši urugvajske reprezentance tam leta 1972 ali 1973, ki so strmoglavili v neprehodnih Andih in jih več mesecev niso našli. Menda tudi v Sarajevu in še mnogo kje.
Nič nimam proti Kitajcem. So en tak delaven in dokaj discipliniran narod, sicer ne tako kot Japonci, a še vseeno veliko bolj od večine drugih.
Odgovoril si malce cinično in strašljivo, ampak vseeno hvala za odgovor.
Ja, tudi to, kar si napisal, je možno.
Je pa upanje, da le ne bo tako, da bomo nehali žurirati, potovati, brati opinion makerje in “vplivneže” na internetu in ugotovili, da delo kot tako sploh ni nekaj slabega.
Delo, ne pa mešanje megle in snemanje videov na eksotičnih lokacijah.
Me pa zelo skrbi mlada generacija, ki v vsaj 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne želi in tudi v recesiji ne bo želela delati in bo v tem primeru živela z “srbskim”, da ne rečem albanskim štandardom in dohodki.
In če jim starši ne bodo, v krizi in recesiji, ki se obeta, mogli doddjati, jih bo šlo vsaj 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na štrik.
Za tisti končni zadetek (zlati šus) pa bodo verjetno že zbrali denar.
Mislim še kako resno, saj velikega premika proti DELU in skromnosti, mnogi mladi ne bodo mogli narediti…
In potem bomo spet za pometanje in najnižja dela “uvažali” tujerodne, tujeverne ljudi.
Tako, kot smo jih pravzaprav že vse od leta 1960, 1970. Pravzaprav že ves čas od takrat…
Naj prosim še kdo napiše, kaj misli da se bo zgodilo, če se uresničijo opisani scenariji in
recesija!