Kitajska restavracija
Kitajske restavracije na veliko uporabljajo mononatrijev glutamat kot ojačevalec okusa. Uadeva je citotoksična. Da ne naštevam cel kup strupenih in kancerogenih zvarkov, ki jih preko svojih kanalov uvažajo do “čajna restavracij”.
Da o higieni ne govorimo.
Pa dober tek.
Tudi marsikatere domače restavracije ne zaslužijo, da bi pripravljale hrano niti zapornikom.
ne k pošpevnookim, 21.12.2023 ob 21:40
Kitajske restavracije na veliko uporabljajo mononatrijev glutamat kot ojačevalec okusa. Uadeva je citotoksična. Da ne naštevam cel kup strupenih in kancerogenih zvarkov, ki jih preko svojih kanalov uvažajo do “čajna restavracij”.
Da o higieni ne govorimo.
Pa dober tek.
Tudi marsikatere domače restavracije ne zaslužijo, da bi pripravljale hrano niti zapornikom.
Kitajci ne uporabljajo glutamata, ampak uporabljajo sojino omako, kjer pa je m. glutamat osnovna sestavina!
Zato so smešni tisti, ki cvilijo čez juhe v vrečkah in čez jušne kocke, vegeto…. obenem pa uporabljajo sojino omako!