Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kitajska restavracija – kaj jesti

Kitajska restavracija – kaj jesti

S sestrično greva v kitajsko restavracijo. Prvič. Da ne bova preveč eksperimentirali in ostali praznih ust prosim za nasvete kaj naročiti, da bo šlo v slast. Vem, da so okusi različni, vendar bi vseeno prosila za mnenja. Nisva neki izbirčni osebi ampak vseeno bi s vzdržali kakšnih eksotičnih jedi.

Hvala za predloge.

Jaz že nekaj časa nisem bila v kitajski restavraciji, bi pa z užitkom naročila pomladanske zvitke,. potem pa še kakšno meso!

Dobber tek!

Mongolsko meso-pečena govedina s porom.

predjed : spomladanski zavitek

glavna jed: piščančji čapsu, pečen riž z zelenjavo ali kitajska gouba

sladica: ocvrte banane ali ocvrto mešano sadje

Ooooooooooo, zdaj si mi pa obudila ene mojih najlepših spominov … Kitajska restavracija – Kitajski zid … pa skupinica ljudi, s katerimi smo se imeli tako blaaaaaaaazzzzno lepo.

Jah, nas je bilo veliko in je vsak naročil nekaj zase, potem pa je to bilo na sredi mizi v posodah in vsak je vzel od vsakega nekaj malega za pokušino in tako smo vsi jedli vse in je bilo blazno lepo in dobro ….

Jaz vedno jem v kitajski restavraciji gobice (šitaki), pa riž s piščancem, pa gosko, pa zeljne zvitke (ne vem, kako se jim reče, so pa bolj kot ne pikantni).

Najbolje bo, da vprašaš kar strežbo, kaj bi vam priporočili in poveš, da sta prvič in da nimata izkušenj. Verjemi, želeli vama bodo ustreči in dobili bosta najboljše.

Dober tek … prav nevoščljivost me zdajle daje !!! :-))) Morda mi pa uspe kmalu tudi meni spet priti v eno kitajsko restavracijo. Obožujem jo, naravnost obožujem kitajsko hrano … takoj zatem pa ji sledi mehiška …. nekaj mehiškega si kdaj pa kdaj privoščim tudi doma ….

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Mnjam! Jaz precej nerada eksperimentiram s hrano, zato sem še največkrat jedla piščanca s papriko in indijskimi oreščki. Sicer nič posebnega, ampak okusno. Doma mi nikoli ni uspelo tako dobro.

Za predjed pa obvezno spomladanske zavitke.

LP

---------------------------------------- Nisem volila teh volov!

Mi jemo v kitajskih restavracijah kar pogosto in sicer smo navdušenci nad kislo pekočo juho (ni tako hudo kot se sliši, pa zelo različno od ene do druge restavracije) ter nad praženimi rezanci – mož jih običajno je z rakci, jaz pa z zelenjavo ali piščancem. So daleč od klasičnih makaronov in zelo njamsi.
Nepoznavalcem po navadi priporočajo hrustljavega piščanca (v bistvu gre za v rahlem testu ocvrt piščančji file položen na posteljico iz zelenjave), tudi hrustljava račka je podobna zgodba. Za poizkusit so tudi njihove jedi na vroči plošči… V večini primerov gre za popečene koščke mesa z različnimi vrstami zelenjave, priloga je običajno riž. Juhe so razen zgoraj navedene precej hecne, bolj kot bi si ajzenponar štumfe opral v vodi…
Rib in morskih sadežev pri kitajcih ne jem ker so mi zanič, žal.

Lahko naročita meni za dve osebi (po navadi imajo na jedilniku kar 3-4 različne možnosti), običajno imaš dve različni predjedi, 2x juho, 2-3 glavni jedi, prilogo in običajno za na koncu še ocvrto sadje – pride pa tega kar veliko.
Pa kar korajžno…
lp tinca

Jaz imam najraje česnovo govedino.

Vse je dobro. Piščanec z indijskimi lešniki (pri nas brez paprike), vse mogoče mongolske plošče, hrustljava raca (goske še nisem videla,marija!) ali piščanec, pa spomladanski zavitki za začetek…

Hm obužujem kitajske restavracije, tako sm tudi njihov reden obiskovalec…

Menim da so ti že ostali dobro svetovali (predvsem imam v mislih mongolca in hrustljavega piščanca), če imaš rada pekoče večino ljudi prenese (oziroma obužuje) meso (katerokoli) na sečuanski način (meso&zelenjava&pekoča omakca)…
Osebno menim, da je hrana tako ali tako že izredno prilagojena na naš okus… na tvojem mestu pa se ne bi dotikala: sladko kislih omak.. (si predstavljaš izredno sladko meso), ter rib… ne jej rib…

lp

Mongolsko meso ali pa piščanca z gobami in bambusom, njamiiiiiiii 🙂

No pa še moj predlog:

predjed: spomladanski zavitki ( mleto meso, zelje, začimbe)
glavna red: kislo pekoča juha
mravlje plezajo na drevo (riževi rezanci, zelenjava – bambus,
korenje, čebula, paprika, gobe, fungus, ) to vse je zelo drobno
nasekljano, narejeno v omaki in polito po riževih rezancih
zelena solata
sladica: pečen sladoled ali pečene banane, ali ocvrto mešano sadje

Druge jedi: rezanci z svinjino, govedino ali piščancem (po izbiri)
raca na kantonski način (ocvrta raca, polita s česnovo omako)
mongoslka govedina, svinina ali piščanec (por in meso z
začimbami – malo pekoče)
govedina s česnovo omako
raca vulkan

uh in še in še bi ti lahko naštevala. Če ste bolj vegi varianta, je pa bolj malo izbire to ti pa moram napisat, da ne boš razočarana. Saj je nekaj na jedilniku, ampak zelo hude izbire pa ni.
No upam da smo ti malo pomagali pri izbiri hrane.

Lepo se imej in dober tek ti želim!

riš sa piscanec in banbus in flambirana sladoled, pa spomladanska zavitik

Kislo-pekoča juha in spomladanski zvitki, potem pa ali mongolsko meso ali hrustljava raca. Riž pa tako ali tako dobiš zraven. To je za dva (dve) več kot dovolj. Mislim, lahko naročita samo za eno osebo…

Ja, ja, saj bo to res le raca, ne goska, imaš prav, hvala za popravek …:-)

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

ev nekaj kar si pri nas redno naročujemo v službo…
lp

da o umazaniji “pri kitajcih” raje ne govorimo…….

Mongolsko meso, gosko.. ? Priloge naj ti priporoči osebje

Dober tek!

SPOMLADANSKI ZAVITKI, mongolsko meso, piščanec z ……..njam

o, same nove jedi.

ne morm verjet…. še nisem jedla tega… ja nč bo treba kr h kitajcu:)))

Govedina, mnjamsi…

Hvala vsem za odgovore. Sem že lačna 🙂

Hehe Kiri Kiri…pr kitajcih imajo račke in ne goske.

jaz bi naročila takole:
kislo pekočo juho
govedino na mongolski način
svinjino na sečuanski način
za čez pa še liči

New Report

Close