Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kitajske gume

Kitajske gume

Kupil sem kitajske zimske gume za 36 evrov komad in so povsem solidne. Znanci, nevedneži, se nekaj posmehujejo, ne znajo pa razložiti, v čem so boljše njihove za dvakratno ali celo trikratno ceno mojih. Kaj je takega na precenjenih zahodnih pnevmatikah, ki so vse izdelane v vzhodni Evropi? Zakaj so sploh ene mišelinke, narejene na Poljskem, po 100 ali več evrov komad, če Poljaki ne delajo za bistveno več denarja od Kitajcev, pa še njihovih gum ni treba v Slovenijo pripeljat čez pol sveta? Sploh ko potem še vidiš, da gre za energijski oziroma oprijemni razred F ali G.

Vsake gume so dobre, ko so nove. Boš videla po dveh sezonah.
Upam, da so res ok 🙂

Bi moral kdo kaj več povedat, ki že ima izkušnje s podobnimi gumami.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Normalni ljudje (stari vec kot 23, ko niso vec studentski klosarji) jih nimajo. Zaradi obrabe, ker gume po sezoni in pol postanejo trde, in ker ne sparajo na stvareh, ki jih lahko ubijejo in so edini kontakt avtomobila s cesto.

Normalni ljudje (stari vec kot 23, ko niso vec studentski klosarji) jih nimajo. Zaradi obrabe, ker gume po sezoni in pol postanejo trde, in ker ne sparajo na stvareh, ki jih lahko ubijejo in so edini kontakt avtomobila s cesto.
[/quote]

Ja no, sam jih ne bi kupil, vseeno pa nimam pojma kako so narejene in kako se obnesejo v praksi. Kitajci jih verjetno uporabljajo?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ko bos pa zletel s ceste ali pa se nekomu zabil od zadaj… pa se spomni koliko poceni in kvalitetne so gume made in china

https://www.youtube.com/watch?v=14XPqWhXKSs

https://www.youtube.com/watch?v=EbRvajqwkpM

Pri normalni voznji ni velike razlike… a ko je treba nenadno zavirat ali dez,sneg… tam pa je razlika ocitna….
po suhi in ravni cesti se lahko mpeljes tudi z lesenimi kolesi….

Za normalno uporabo so popolnoma dobre.
Neko ekstremno vožnjo ti pa odsvetujem.
Vulkanizerji jih bodo pa itak spljuvali, saj pri njih nimajo tako velikega dobička kot pa pri kakšnih Michelin, ki pa so ponavadi narejene v Turčiji…

Imel sem ene med najboljšimi (test ADAC) , imel sem tudi neke kitajske, ki niti ne znam prebrati imena, jasno da so bile kitajske skoraj dvakrat cenejše, pa sem se s kitajskimi pripeljal vedno na cilj v hribih, medtem pa so me dražje večkrat pustile na cedilu…
Od takrat ne verjamem nobenim testom, ki so večinoma plačani, a ne od Kitajcev..

Izbira gum je tvoja osebna izbira. Dejansko spada med eno najpomembnejših odločitev vsakega voznika. Izbral jih boš pač po nekih osebnih preferencah, znanju, veri v teste…
Kaj si mislijo drugi o tvoji izbiri… njihov problem.
Zavedati se moraš le eno stvar… ko te pustijo na cedilu se lahko zahvališ samo samemu sebi in svoji izbiri.
Katere so najboljše… pa valda tiste, ki si jih kupil. :-))))

Vaš link

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- There are only five things we need in life: - good friends, good job, good food, good sleep & good _UCK (whatever you thinking is right) Great minds discuss Ideas; Average minds discuss Events; Small minds discuss People.

Nexen so baje kar vredu gume vredne nakupa, le da se hitreje obrabijo. Sam jih sicer nisem še nikoli kupil, so jih pa imeli (oz.jih še imajo) nekateri prijatelji. Glede na veliko razliko v ceni napram kakim Goodyear, Michelin ipd., bi pričakoval več slabosti s strani kitajcev, tako da si jih bom v bodoče sigurno privoščil, vsaj enkrat za sprobat. Vedno pred nakupom novih gum pregledam teste, tako da kupim take, ki imajo za nizko ceno solidne zmogljivosti-za moje tipe vsakodnevnih vozil in potreb glede na relacije pač ne potrebujem Michelink😉, pa zadnje 3 komplete sem naročil prek spleta (gume-direkt in gumax), ker sem jih dobil ceneje kot pri vulkanizerjih…

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Glede tega… Nečem so korejske.

In letos sem skoraj s stola padel od začudenja, ko sem bral nemški (ADAC) test gum… Nexen je krepko najboljša letno-zimska guma in je za sabo pustila vse Micheline, Dunlope, it’d.

In letos sem skoraj s stola padel od začudenja, ko sem bral nemški (ADAC) test gum… Nexen je krepko najboljša letno-zimska guma in je za sabo pustila vse Micheline, Dunlope, it’d.
[/quote]

Nexen.

[/quote]

Hvala za popravek, nisem vedel…avtomatsko sem jih umestil med kitajce, ker sem slišal, da gre za gume z vzhoda…poševnooki pa to, itak so vsi glih…😆 Da pa so tako napredovali, si pa tudi nebi mislil. Pohvalno!

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Tokrat resno sprašujem. Vsa lea imam savine gume eskimo, nise zadovoljen, oprijem na snegu dober, na mokri cesti tako tako, ovinki, hitro zavirnje problem. Sicer zdaj rabim bistveno širše, kot sem jih imel do sedaj in nizkoprofilne, bi morda bilo bolje, ampak vseeno ne bom riskiral. Ne mislim dat pa niti celo bogastvo za njih. Glledm fuldo, ki so malo dražje, ima kdo izkušnje z njimi?

New Report

Close