Kitajski zdravniki opozarjajo evropske kolege na pomanjkljivo zaščito
Dojamete paradox?
Kdaj bi že morali zdravniki hoditi naokoli v popolni zaščiti, nepredušni obleki, ker to edino pomaga.
Pol se pa čudijo, da je toliko bolnih in da je epidemija? Zakaj že?
Pa da folk ne rabi mask,.. v trgovini.
Meni ne bo nikoli jasno, da jih ni sram. Ko so vsi kupovali maske, so jih naši drugim dajali.
Včasih razmišljam, da bi šla za prostovoljko sedaj. Pa bi šla. Pol pa berem kitajca, ki pravi, da samo skafandri pomagajo in nič drugega.
Biti zdravstveni delavec je loterija…. kdaj jim bo prišlo. Aja, opreme nimamo, ker smo tako dobro pripravljeni. Pa to stalno ponavljanje, da smo pirpravljeni. Da jih ni sram.
“Zdravniki iz kitajskega Wuhana, kjer je decembra lani izbruhnil novi koronavirus, evropske kolege svarijo pred ponavljanjem napak, kakršne so pri soočanju z virusom delali sami. Izpostavili so predvsem pomanjkljivo zaščitno opremo. Tudi oni so pozvali k čim obsežnejšemu testiranju na novi koronavirus. V Wuhanu se je zaradi pomanjkljivega razumevanja bolezni in pomanjkanja opreme v prvih tednih izbruha v januarju med obravnavo bolnikov okužilo več tisoč zdravstvenih delavcev. Najmanj 46 jih je umrlo.”
https://www.24ur.com/novice/tujina/evropska-unija-zacasno-zapira-zunanje-meje.html
Kar nekaj časa sem preživel službeno v Aziji in moti me percepcija o tem zakaj Azijci nosijo maske.
Egoistični zahodni človek seveda takoj pomisli da zaradi lastne varnosti. Kar pa je popolnoma napačno razmišljanje. Azijci nosijo maske da se ne okužijo drugi. Da ne pršijo sline vse naokoli ko kašljajo in kihajo. To pa lahko prepreči tudi maska ki je večkrat uporabljena.
In to je bistveno zakaj so Azijci tako hitro zajezili okužbo.