Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KITCHENAID – nakup v tujini

KITCHENAID – nakup v tujini

Ima mogoče kdo izkušnje z nakupom v tujini? Pri nas je cena zasoljena, našla sem že na amazonu bistveno cenejše.
Z druge strani imam pa malo straha in si brez priporočila nekoga, ki je že kupoval ne upam. Zame je to veliko denarja in ne upam kaj preveč igrati na srečo.

Če ste kupovali kakšno drugo znamko v tujini bi tudi prosila za link do trgovin kjer ni težav.

Iskrena hvala za pomoč.

dosti kupujem v tujini, samo na amazonu zelo redko, ker je poštnina preveč zasoljena
načeloma kupujem na ebayu, tam pa je milijon trgovcev, za vsakega dejanski kupci (in ne vsak, ki ima čas) napišejo oceno zadovoljstva z njegovo storitvijo. kupujem samo pri takih, ki imajo vsaj 99% pozitvno mnenje

Ravno danes sem gledala ebay in našla eno ponudbo kjer pa ima trgovec 98,1%. To ni za tvegat torej?
Če se ti da pogledat bi bila zelo hvaležna.
http://www.ebay.it/itm/KITCHENAID-5KSM7580XEOB-KUCHENMASCHINE-SCHWARZ-/301808273605?hash=item46452cc8c5:g:49MAAOSwf-VWVeRQ

Predvsem je pomembno, da zadevo naročiš v EU (oziroma da ti jo pošljejo iz EU), sicer ti bodo zraven nabili še DDV in najbrž (glede na vrednost) tudi carino. Tako na amazonu kot na ebayu je nakupovanje čisto varno, za vsak slučaj še plačaš s paypalom.
A takole mašino za 600 evrov nameravaš kupit? Za take denarce (in manj) jih pa najbrž tudi pri nas dobiš?

Pri nas je tale okoli 1000€. V Trstu se najde okoli 750€, amazon 700€ in ebay sem našla za 600€. S tem da ebayu je treba še poštnino dodati.
Potem je manjši model kjer se cene vrtijo okoli 300-400€ pri nas okoli 600€.

Sem pa našla več zapisov mi smo kupili v nemčiji, avstriji ampak noben pa ne napiše preko katere strani. Ker gre za zapise par let stare tudi vprašat nimam koga. No mogoče se mi pa tu posreči 🙂

Ja v Ameriki so cene neverjetno nižje. Samo stroški in komplikacije pa take, da te mine. Tako, da hvala za opozorilo. Iščem res samo znotraj EU.

Če si gledala na ameriškem amazonu, se pravi amazon.com, potem pozabi.

Ker večinoma teh mašin ne pošiljajo v Slo, če pa že, je poštnina ubibože draga, zraven pa prištej še DDv in carino. Poleg tega imajo v ZDA 110 V električno napetost, kar pomeni, da ti zna naš 220 V štrom mašino skurit.

Cene po EU so pa za te mašine precej podobne, 10 max 20 € gor dol, mogoče če naletiš na kakšno super duper akcijo, tudi 50 €, samo spet, ko prišteješ poštnino, si na istem.

Upoštevaj pa tudi to, da je tale Kitchenaid 10 in več let nazaj sicer bil vreden svojega denarja, odkar pa ga je prevzel, mislim da Moulinex, pa niti slučajno.

KOlikor vem ima Mercator v akciji osnovni model, pa še kombiniraš lahko z 20 % popustom, pa če se ne motim je tudi v akciji ta drugi, poguuglaj na mimovrste oz. podobni.

khm
Cena na amazon.it je 700€, cena mediaworld.it (trgovina je tudi v trstu) je 919€. Tako da ne razlike niso le par deset evrov. Menda se ga da dobiti za okoli 600€ (nemčija avstrija) samo jaz žal ne vem kje in da seveda pošiljajo v slovenijo.

To z Moulinexom pa ni ravno tako. Bolj čenče konkurence. Motor in ohišje je še vedno narejeno doma. Nekaj od pripomočkov pa res izdelujejo drugje po svetu in tukaj je mogoče videti kakšen minimalen upad kvalitete.
Po celem svetu v obstajata zgolj dve znamki ki sta Kitchenaid in pa Kenwood, potem dolgo nič in sledijo ostali. Obe firmi (ena v celoti, druga delno) imata drugačno vrsto motorjev zaradi katerih so skoraj, da neuničljivi. Že nekaj let berem in šparam tako, da sem samo izbiro res preučila v nulo.
Manjka mi sedaj samo še finale z izbiro trgovca.

zps je prejšnji mesec delala teste teh robotov in je kitchenaid ocenjen kot drugi najboljši, tako da tvoje navedbe tudi niso glih….

kar pa se ocene kupca tiče 98%
to je še za tvegat, glede na to, da imajo ostali po 200 EUR višjo ceno

AMPAK tale italijan ne dostavlja v slovenijo….

Hvala za mnenje. Bom poiskusila poslat en mail:)
Nekajkrat sem naročala z opcijo fermodeposito v Trst tako, da mislim, da pošiljanje ne bi smelo biti problem. Bolj zaupanje glede na feedback 🙁
Hude odločitve :)))

Glej, če ljudje napišejo, da so naročili iz Nemčije ali Avstrije, je praktično vseeno, kje, ker gre zvečine za varne strani. Če sprejemajo paypal, se nimaš kaj zafrknit. Tale mašina je tudi moj plan, samo sem slišala, da so se malo pokvarili. Škoda, da si zamudila akcijo v Mercatorju, so ga imeli pod 400 evrov.
Iz Italije pa jaz tako drage zadeve skoraj ne bi. Raje dam nekaj več, pa vem, kaj dobim. Sploh če je sumljivo poceni.
In če ne dotastavlja v Slovenijo, to pomeni, da NE DOSTAVLJA. Razen če mu pišeš in izrecno prosiš, da zate naredi izjemo. Včasih napišejo kar tako. Če ima slab feedback, pa pozabi.

Kaj to pomeni? Plačam preko paypala in aparata ne dobim. Kaj pa potem? Oni pomagajo poiskat trgovca? Ni plačilo s paypalom isto kot bi plačal s kreditno kartico?

Kaj to pomeni? Plačam preko paypala in aparata ne dobim. Kaj pa potem? Oni pomagajo poiskat trgovca? Ni plačilo s paypalom isto kot bi plačal s kreditno kartico?[/quote]

Nikakor. Paypal je posrednik med tabo in prodajalcem. Če je karkoli narobe, dobiš denar nazaj.

Kaj to pomeni? Plačam preko paypala in aparata ne dobim. Kaj pa potem? Oni pomagajo poiskat trgovca? Ni plačilo s paypalom isto kot bi plačal s kreditno kartico?[/quote]

Nikakor. Paypal je posrednik med tabo in prodajalcem. Če je karkoli narobe, dobiš denar nazaj.[/quote]

Če gre za pravega goljufa torej ne vidiš ne aparata ne denarja 🙁

tega se ti pri takem % zadovoljstva s prodajalcem res ni za bat.
nakupi prek ebaya s paypalom so zelo zelo zanesljiv način kupovanja. vsi ti prodajalci se zelo bojijo negativnih pripomb, tako, da ti v vsakem primeru zelo radi grejo zelo na roke….
in tale prodajalec ima negativne komentarje samo zaradi tega, ker pozno odgovarja na maile. komunikacija jim malo šepa….

Preberi negativne in nevtralne kritike na ebayu in poglej, zakaj so takšne. 98 % je lahko pri nekom več kot pri drugem 99,5%, če se je kupec zatipkal ali ima čudne želje.

Pa seveda je treba paziti na drugačne električne postavke, ne samo volte, tudi obliko vtičnice ipd. Sicer obstajajo pretvorniki, ki so pa dragi za več W.

Poglej še tu… http://www.freeshop.it/kitchenaid-5ksm7580x.html

sama sem tu naročala salamoreznico RGV (za cca 250€), z dostavo fermo deposito na Bartolini v TS. Tako z dostavo ko0t z vsem ostalim več kot zadovoljna…

in tu… http://www.ebay.co.uk/itm/KITCHENAID-5KPM5BER-HEAVY-DUTY-MIXER-EMPIRE-RED-FREE-2-YEAR-GUARANTEE-/291629306531?hash=item43e67612a3:g:o6AAAOSwKrhVaEYX

jst sm nabavu mikrovalovko v Ita. Šlo se je z amikrovalovko SMEG ME 202X, cena pri sosedih je fiksna 230€, pri nas čez 300 €, ker da menda ni namenena našemu tržišču. Kupil sem jo v meni najbližji štacuni ki ima smegovo robo, to je VIP inOutlet Elettrodomestici Pradamano .

Pri nakupu pazi:
– pozanimaj se kako je s servisom (pri nas in čez mejo, če se boš tja peljala in tam nabavla). Naj ti povejo dotične servise tud čez mejo, če slučaj pri nas tega ni
– ko prevzameš robo zasitnari, se zgoni, bodi nadležna whatever… in zahtevaj da gre mašina v štrom. odrpi škatlo, v štrom in probaj če vse dela….ceneje kot pa še ena pot v štacuno oz na servis

ŠE NEKAJ…ROK ZA MENJAVO (VSAJ ITA) JE 7 DNI OD NAKUPA. Če ga kupš in ne dela, takoj drug dan nazaj….pazi na mejle zlo neradi odgovarjajo sploh če ni v ita jeziku.To te zna koštat tud kake poti. In ko komuniciraš prek mejla, kontaktiraj samo z eno in isto osebo, ker če boš poslala na kak drug mejl, zna biti zelo zabeljeno

pa še to..ponekod (npr pri meni) ne piše na računu kak artikel sem kupil, amapk piše samo piccoli elettrodomestici in cena.ne piše microonde smed me 202x in cena ampak samo piccoli elettrodomestici in cena

dodatna garancija (dokupljena) zna biti utopija

če si blizu meje preveri kak sme.it, mediawo rld.it, inoutlet elettrodoemstici….pazi večina štacun nima ceniokv na netu, ampak samo proizvajalce. če te zanimacena, pišeš na mejl (recimo serija mešalecv od firme ki jo majo na zalogi), napišeš v ang jeziku, zravn (spodaj) pa prevedneo npr z google translejt, tko da bodo približno vedeli kam pes taco moli . Isto narediš v zadevi (ang /ita jezik)

načeloma potem odgovorijo, ali p ati znajo svetovat kam in kako. jaz tle nima problemov ker v rangu 70 km čez mejo mam praktično na voljo proizvajalce kot so smalvic, franke, ilve, smeg, gorenje, pa miele, neff (bolljši bosch), pa rex electrolux, hotpoint ariston, pa tud korejci (lg, samsung) itd..praktično vse kar normaln potrošnik išče

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Nikakor. Paypal je posrednik med tabo in prodajalcem. Če je karkoli narobe, dobiš denar nazaj.[/quote]

Če gre za pravega goljufa torej ne vidiš ne aparata ne denarja :([/quote]

??? Obstajajo pravi in nepravi goljufi? :))) Jaz sem zapravila 200 evrov pri nekih čudnih Kitajcih. Upala sem si kupiti samo zato, ker je šlo prek Paypala. Ko se je zaštrikalo, sem dobila ves denar nazaj.

Če gre za pravega goljufa torej ne vidiš ne aparata ne denarja :([/quote]

??? Obstajajo pravi in nepravi goljufi? :))) Jaz sem zapravila 200 evrov pri nekih čudnih Kitajcih. Upala sem si kupiti samo zato, ker je šlo prek Paypala. Ko se je zaštrikalo, sem dobila ves denar nazaj.[/quote]

:)))
Mislila sem nekaj v stilu, da naročiš, trgovina kaj zašuštra, čakaš kot norc dokler ti ne poči film in potem ti vrnejo denar. To se dogaja tudi v Sloveniji. Potem imaš pa tiste, ki namenoma poberejo denar in že vnaprej vejo, da ti ne bodo dostavili naročenega in izginejo neznano kam. Prvi so majhni, drugi pa veliki 🙂
Si predstavljam, da če izginejo, da potem kljub plačilu s paypalom ne vidiš več denarja. Če pa gre za kakšno trgovino ti pa pomagajo doseči vrnitev kupnine.

tejkap hvala, že gledam 🙂 Fermodeposito je dejansko super kadar dostava v tujino ni omogoča oziroma se na tak način da kar veliko prišparati.

whitecow in ostali tudi vam hvala. Zlati ste vsi.

??? Obstajajo pravi in nepravi goljufi? :))) Jaz sem zapravila 200 evrov pri nekih čudnih Kitajcih. Upala sem si kupiti samo zato, ker je šlo prek Paypala. Ko se je zaštrikalo, sem dobila ves denar nazaj.[/quote]

:)))
Mislila sem nekaj v stilu, da naročiš, trgovina kaj zašuštra, čakaš kot norc dokler ti ne poči film in potem ti vrnejo denar. To se dogaja tudi v Sloveniji. Potem imaš pa tiste, ki namenoma poberejo denar in že vnaprej vejo, da ti ne bodo dostavili naročenega in izginejo neznano kam. Prvi so majhni, drugi pa veliki 🙂
Si predstavljam, da če izginejo, da potem kljub plačilu s paypalom ne vidiš več denarja. Če pa gre za kakšno trgovino ti pa pomagajo doseči vrnitev kupnine.[/quote]

Očitno se ne razumeva in ne dojemaš poante paypala. Če gre prek paypala, si krit, ne glede kdo je na drugi strani. ČE ne obstaja. Zato pa tudi nimajo pogodbe z vsakim.

Sam bila sama v isti dilemi, tudi preštudirala vse možne forume, bloge, reviewje…

na koncu sem se odločila za KENWOOD KMIX (ima enko narejen motor z direktnim prenosom moči kot KITCHEAID, in še celo močnejši + cenejši…), naročila sem ga včerja na amazon.it in naj bi do petka bil dostavljen… naročen je bil na prijateljičin naslov v ita tako da ptt odpade (po ita je gratis)

samo ti gledaš tistega KItchenaida ki ima večji volumen sklede, takega pa Kenwood nima (vsaj ne takega ki ima enako narejen motor z direktnim prenosom; so pa tisti ki uporabljajo jermene = KENWOOD CHEF itd)

Z ono trgovino sem bila res ful zadovoljna, dostava v parih dneh…. sem pa na enem forumu brala (mogoče na kulinariki ne vem) da so naročale punce tudi iz tistega linka (od tega trgovca pač) na ebayu in so bile zadovoljne…

Vem kako je… ni malo denarja in kakorkoli obrneš dokler ni doma te malo stiska če bo vse v redu…

Upam da uspešno izvedeš nakup. LP

V Nemčiji imaš dobri tehnični trgovini Saturn in Media markt.

http://www.mediamarkt.de/de/product/_bosch-mum-54720-1685112.html?uympq=vpqr&gclid=Cj0KEQiAyvqyBRChq_iG38PgvLgBEiQAJbasd_1tSj_BnwB5QgJsMF3viJEDBVM4mRz3z8dcYHtP4roaArct8P8HAQ

V Nemčiji imaš dobri tehnični trgovini Saturn in Media markt.

http://www.mediamarkt.de/de/product/_bosch-mum-54720-1685112.html?uympq=vpqr&gclid=Cj0KEQiAyvqyBRChq_iG38PgvLgBEiQAJbasd_1tSj_BnwB5QgJsMF3viJEDBVM4mRz3z8dcYHtP4roaArct8P8HAQ%5B/quote%5D

vse super, samo ona išče enkrat močnejše mašine, pol pa cena ni primerljiva….
ona kupuje mašin s 7 litrsko mix posodo, tale tu pa ima 4 litre….

New Report

Close