Najdi forum

Kitosan

Pozdravljeni!

Običajne ne verjamem oglasom o hitrem hujšanju. me pa vsseno zanima, ali je kdo morda preizkusil Kitosan ali Citosan?

Ja tut mene to zanima slišala pa sem tudi za xenical?

najboljši je preparat MANJŽRITOSAN….vem iz zanesljivih virov….poizkusite…

Za xenical sem se jaz osebno pozanimala pri svojem prijatelju zdravniku, kateri mi je “potiho” povedal, da se shujša, vendar pa ob enem dela škodo na mišičnem tkivu in možganskem tkivu. Tako, da so posledice veliko bolj pomembne za moje pojme kot pa samo shujšati, ne glede na težo. Mislim,da je Jožetov nasvet še najbolj približan resnici o shujševalnih dietah in tabletah.

Spoštovani Jože!

Za Kitosan sprašujem iz radovednosti in ne zase. Drugače pa tudi uporabljam Manjžritosan, saj imam pri 160 cm višine okroglih 49 kg in to pri 43 letih. Ustreza? Radovedna pa sem vsekakor lahko, ali ne?

Kar se xenicala tiče, pa sem se ekrat pogovarjala s prijateljico, ki je zdravnica in mi je rekla, da je xenical v redu, vendar pa se moraš držati tudi diete. In če to dieto držiš, shujšaš tudi brez xenicala. Poleg tega pa je še svinjsko drag.
Lepe praznike!

po mojih kriterijih si presuha,lahko bi se malo poredila….no ja ,ali pa tudi ne…sicer pa si ok…..

Pozdrav!

Chitosan ima glede na raziskave kar nekaj pozitivnih efektov, med drugim tudi nizanje LDL holesterola, itd. Njegova slabost je, da hkrati z vezavo maščob nase veže tudi v maščobi topne vitamine A,D,E,K, kar pri nepravilno prehranjenem posamezniku lahko povzroči hipovitaminozo naštetih vitaminov.

Glede izgubljanje teže z njim pa imam velike pomisleke: po navedbah v raziskavah veže 1 g chitosana nase največ 5 – 6 kratno količino maščobe. Po priporočilih naj ne bi zaužili več kot 2 g dnevno, se pravi NAJVEČ 12 g maščobe dnevno. Kar pa znese le približno 100 kcal, kar je ZANEMARLJIVO. 100 kcal je približno 2 dcl sadnega soka. Vsaka shujševalna dieta pa zahteva vsaj 300 – 1000 kcal pod dnevno porabo.

Kdor vam torej želi prodati zgodbo o chitosanu kot o čudežnem shujševalnem sredstvu (Matik ga propagira kot “hujšanje brez diete”) vam prodaja zrak, ali pa sam ne obvlada osnovnošolske matematike.

Lep pozdrav,
Andrej

New Report

Close