kje bi dobil posnetek oljne peči
Pozdravljeni kje bi dobil posnetek oljne peči ,da bi videl kako velik je notri plamen
imn kako se ta pečica prižge .Vnaprej hvala za posnetek.Gre se za oljno peč Elba
na kurilno olje.
Vse take pečice delujejo na vplinjevanje olja. Običajno odpreš vijak (ventil) in počakaš, da se na dnu peči pojavijo sledovi olja. Nato notri vržeš košček zmečkanega prižganega papirja. Papir zaneti olje, ki počasi segreva kovinsko posodo, ta pa posredno olje. Zaradi vročine se začne olje uparjati, moč ognja se zato poveča. Ko ogenj dovolj segreje kovinski obroč (prstan) nad plamenom, ta poskrbi za dodatno izgorevanje oljnih par. Začne se močan srk zraka iz luknjic po obodu gorilnika. Goreče oljne pare, ob vsaki od mnogih luknjic zmešane s zrakom gorijo na pogled tako, kot plinski štedilnik. Dvomim pa, da boš kje dobil video, ki bo prikazoval gorenje. Bi ti vtaknil kamero v gorilnik z nekaj 100 stopinjami? Nevarno postane le, če si pustil, da se na dnu nabere recimo za centimeter na visoko tekočega olja in šele nato prižgal s papirjem. Takrat je količina par tolikšna, da ti velik ogenj bruha z visoko hitrostjo v dimnik. Tako močno, da se lahko dimnik razžari in ti vžge kaj vnetljivega v bližini.
Pozdravljena jaz imam samo eno tako peč wamsler ki sem jo dobil za šenk v poraznem
nedelujočem stanju in sem jo seveda tudi sam popravil .Seveda sedaj deluje dobro .
Ampak za to pečko Elba me je prosil kolega če bi lahko koga vprašal kako deluje
njega zanima princip delovanja od vžiga olja do plamena olja ker te pečice tisti ki jih
pozna ve ,da nimajo vpihovanja zraka kot centralna peč .Ampak mi je sedaj razložil
postopek delovanja ,da lahko povem temu kolegu .Če me bo pa res zeblo bom pa povabil
tebe gospa strupenjača in se bova pogrela tako ,da se bo kar kadilo
Želim ti lep prijeten popoldan in večer