Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje bi kupili manjšo hišo na Hrvaškem morju

Kje bi kupili manjšo hišo na Hrvaškem morju

Istra je zelo draga, predraga, glede na to kaj nudi. Hiše so skoraj pol milijona. Kakšen se vam zdi Kvarner, kje bi vi imeli hiško? Gledamo nekje do Senja, raje bližje, do Novi

lepo te prosim  , to je isto kot ce jo kupis v Jasenovcu…..cim dlje stran od ustaslandije

Celinski Kvarner je meni čisto beden. Vse v klanec, nonstop piha, pa čisto premalo prostora na plažah za vse ljudi, ki se hočejo tam kopat. Poleg turistov se vikendasi in dnevni izletniki iz Zagreba, Reke in povsod vmes.

Pač, ni fajn, pa samo na slabše gre, ker še vedno gradijo nove kapacitete, plaz pa že zdaj ni dovolj.

Reveži kupijo na hrvaškem. Mi bogati Slovenci kupimo na slovenski obali, kjer nepremičnine dosegajo najvišje cene.

Zelo lep je Starigrad kod Senja, ampak, tako kot je ena zgoraj napisala za Kvarner, vse velja – burja, strmina, poleg tega so v morju še mrzli izviri sladke vode izpod Velebita, tako da je voda zelo hladna… Zato do južne Dalmacije jaz nič ne bi kupila… Pelješac mogoče, še raje bi kupila na otokih – Hvar, Dugi otok. da je le daleč od naselij in v borovem gozdičku. Je pa daleč, za vikend tja ne moreš.

Lošinj in Cres sta dovolj blizu in z lepim, res lepim morjem.

Odvisno od tega kako pogosto boste koristili in kakšne prioritete imate.  Mi smo kupili stanovanje saj je s hišo preveč dela, vzdrževanja, stroškov. O cenah hiš niti ne bi razpravljala. V zadnjem letu so enormno narasle. Nam je bila prioriteta bližina do max. dve uri od doma. Izbrali smo Istro. Koristimo skoraj vsak vikend. Tudi zdaj pozimi smo dol najmanj 1 x mesečno. Če bi bili dalj si tega gotovo ne bi mogli privoščiti. Vsi vemo, da Istra nima take obale kot Dalmacija. Mi smo to vzeli v zakup, saj nam bližina več pomeni.

Umag, Novigrad ali Poreč. Pomembno je, da si tam v dobri uri, največ dveh, da ne rabiš plačevati avtoceste, trajekta… Tam se tudi ogromno gradi in po novem letu bodo šle cene v nebo.

Odgovor na objavo uporabnika
Renata977, 30.11.2022 ob 21:38

Umag, Novigrad ali Poreč. Pomembno je, da si tam v dobri uri, največ dveh, da ne rabiš plačevati avtoceste, trajekta… Tam se tudi ogromno gradi in po novem letu bodo šle cene v nebo.

Najslabša mesta v Istri si naštela. Plaža slabša kot za Savo! Cene pa kot bi šlo za Monte Carlo! Vse za glupe Slovence.

Mi smo izbrali S Dalmacijo. Malo naprej od Zadra. Dol smo v 3eh urah, oz.  3.15.

Smo bili že isti dan dol in nazaj.  Ne samo enkrat.

Pogosto gremo v petek dol, tudi zvečer, se vrnemo v nedeljo. Še večkrat pa v ponedeljek. Imava z možem prilagodljiv urnik.

Meni tista 1h vožnje več ne pomeni toliko kot to, da smo v Dalmaciji.

Smo pa brez trajektov, mostov.

Smo kupili še pred norimi podražitvami.

Mi smo hiško sami obnovili. Če bi jo prodali, bi res veliko zaslužili. Ampak nam preveč pomeni.

Ni variante, 01.12.2022 ob 05:47

Najslabša mesta v Istri si naštela. Plaža slabša kot za Savo! Cene pa kot bi šlo za Monte Carlo! Vse za glupe Slovence.

Jaz se pa popolnoma strinjam z avtorico.Bližina Slovenije, hitro si tam ali pa doma, kdo se bo cjazil še dve uri dol in nazaj še dve uri dlje.Najboljša varianta pa je apartma na slovenski obali.

Najboljša varianta je Rovinj, vendar, ni ravno poceni.

No, ja, bližina Slovenije ipd  luštne ,ampak hecne  stvari.

Kaj pravite v sezoni, koliko dlje stojite na meji? Pa na cestniniskih,če greste v ono smer? In trajekti?

Istra…katastrofa od preobljudenosti , gradi se (kar eni hvalite) kot noro, seveda za nore Slovence, ki zdaj kupujejo nepremičnine 2x ali še dražje, kot so bile iste ,iste,ne enake pred letom in pol.

Plaže..no,ja, kakor kje, veliko betonskih, skalnatih,kjer si prej razbiješ noge,kot zaplavaš.

Kvarner..Katastrofalne plaže, še Hoteli najvišjih zvezdic imajo slabe, Hrvati pač, se jim še tega ne da urediti, saj pač prodajajo morje,:). Kar je dostopnih plaž so itak overcrowded vse poletje.

Slovensko primorje..usrana ,ampak dobesedno usrana voda.

Prosim, ne zdaj o nekaterih lepih kotičkih ,lepih plažicah (ne plažah), čistem morju na otokih….tudi vse to je, seveda, ampak v tako malem obsegu, da je za to nevredno plačevati nerealistične cene.

Saj  zagovorniki Hrvaške in Slo ne bodo verjeli, ampak, cene  za primerjalne nepremičnine v Italiji,  celo Monacu so nižje ,kot na H in S obali.

Težko verjet’

Da ne govorim o luknjah, ki jih Hrvati prodajajo kot “opremljeni apartmaji” :):) Katastrofa. Vse kar je notri,je stran za zmetat. No, ja, seveda je tu pomemben še faktor  primernosti bivanja v takih luknjah. Nekaterim ustrezajo že tri postelje v eni sobi,ki je tudi kuhinja, drugi imamo raje le eno,pa kako teraso ali malo vrtka.

Tisti,ki ste kupili nepremičnine v H  že dolgo prej,ne govorim o vas. Pišem za gospo,ki sprašuje,kje kupiti kaj za hodit na morje.

Ne vem, no, ampak v tem času kupovati vsako luknjo,ki jo Hrvati prodajajo za tak denar,ki ga zahtevajo,..jaz ne bi.

Pri novogradnjah pa, le poglejte, kaj so inšpekcije pred par meseci odkrile…nova naselja,vsa zgrajena na črno, kupci fino ogoljufani.

Torej, kupnjo  Hrvaške nepremičnine  v tem času ne priporočam.

Če ima kdo srečo najti malo bolje, od koga, ki MORA prodati,je malo drugače. Sicer pa…….velik NE.

kkk169, 01.12.2022 ob 06:52

No, ja, bližina Slovenije ipd  luštne ,ampak hecne  stvari.

Kaj pravite v sezoni, koliko dlje stojite na meji? Pa na cestniniskih,če greste v ono smer? In trajekti?

Istra…katastrofa od preobljudenosti , gradi se (kar eni hvalite) kot noro, seveda za nore Slovence, ki zdaj kupujejo nepremičnine 2x ali še dražje, kot so bile iste ,iste,ne enake pred letom in pol.

Plaže..no,ja, kakor kje, veliko betonskih, skalnatih,kjer si prej razbiješ noge,kot zaplavaš.

Kvarner..Katastrofalne plaže, še Hoteli najvišjih zvezdic imajo slabe, Hrvati pač, se jim še tega ne da urediti, saj pač prodajajo morje,:). Kar je dostopnih plaž so itak overcrowded vse poletje.

Slovensko primorje..usrana ,ampak dobesedno usrana voda.

Prosim, ne zdaj o nekaterih lepih kotičkih ,lepih plažicah (ne plažah), čistem morju na otokih….tudi vse to je, seveda, ampak v tako malem obsegu, da je za to nevredno plačevati nerealistične cene.

Saj  zagovorniki Hrvaške in Slo ne bodo verjeli, ampak, cene  za primerjalne nepremičnine v Italiji,  celo Monacu so nižje ,kot na H in S obali.

Težko verjet’

Da ne govorim o luknjah, ki jih Hrvati prodajajo kot “opremljeni apartmaji” :):) Katastrofa. Vse kar je notri,je stran za zmetat. No, ja, seveda je tu pomemben še faktor  primernosti bivanja v takih luknjah. Nekaterim ustrezajo že tri postelje v eni sobi,ki je tudi kuhinja, drugi imamo raje le eno,pa kako teraso ali malo vrtka.

Tisti,ki ste kupili nepremičnine v H  že dolgo prej,ne govorim o vas. Pišem za gospo,ki sprašuje,kje kupiti kaj za hodit na morje.

Ne vem, no, ampak v tem času kupovati vsako luknjo,ki jo Hrvati prodajajo za tak denar,ki ga zahtevajo,..jaz ne bi.

Pri novogradnjah pa, le poglejte, kaj so inšpekcije pred par meseci odkrile…nova naselja,vsa zgrajena na črno, kupci fino ogoljufani.

Torej, kupnjo  Hrvaške nepremičnine  v tem času ne priporočam.

Če ima kdo srečo najti malo bolje, od koga, ki MORA prodati,je malo drugače. Sicer pa…….velik NE.

Niti enkrat nismo letos bili v zastoju.

Dol gremo ob petkih, običajno zvečer.

Ob 20ih na .eji, niti naučkem ni gneče.

Nazaj ob ponedeljkih zjutraj.

Še nismo naleteli na gnečo.

Enkrat smo se namesto 3h, 3.15 res vozili 3.45, ker je bila nesreča.

Pa do Slo Obale imamo dlje. Sploh če upoštevam cesto Lj Kp in zastoje.

Dalmacija?

Je nisem omenila, prosim, brez agresivnosti :).

Ni pa stvar za skočit dol vsak vikend, tudi  spomladi,jeseni, spomladi , …je pa lepa, seveda.

kkk169, 01.12.2022 ob 07:00

Dalmacija?

Je nisem omenila, prosim, brez agresivnosti :).

Ni pa stvar za skočit dol vsak vikend, tudi  spomladi,jeseni, spomladi , …je pa lepa, seveda.

Mi kljub 3em h vožnje hodimo poleti vsak vikend dol.

Mi smo dodatno uro vožnje vzeli v zakup.

Tudi peljemo našo mladino dol in se vrnemo isti dan.

Verjamem pa, da se nekateri odločijo drugače.

Palagruža

Če jo rabite za dopust, ali večkrat letno po teden, dva bivanja, so lahko tudi kvarnerski otoki. Če jo rabite za vikend, potem je pametno, da je nekje do 2 uri vožnje ( ob konicah je to lahko tudi3-4). Vse kar je dlje, za vikend ni pametno, saj se voziš 2x po 5, 6 ur. V glavnem je bolj Istra. Če vam ni nujno, da je ravno ob morju, se da dobiti v notranjosti dokaj ugodno. Pravim, dokaj.

Imamo v S Dalmaciji, 01.12.2022 ob 07:04

Mi kljub 3em h vožnje hodimo poleti vsak vikend dol.

Mi smo dodatno uro vožnje vzeli v zakup.

Tudi peljemo našo mladino dol in se vrnemo isti dan.

Verjamem pa, da se nekateri odločijo drugače.

Do kje v Dalmaciji pa prideš v 3 urah? Iz Ljubljane, Kranja, Celja , Logatca npr. Če živite na HR meji, mogoče….če je cesta popolnoma prazna.

Kaj pa Novi Vinodolski? Jaz sem bila letos z družino na dopustu, čudovito lepo mesto, ni prevelike guzve, dosti plaž, zelo urejeno, zvečer prireditve. Pa dosti hiš se prodaja tam, se najde kaj ugodnega

Mi imamo v Crikvenici, Selce, vozimo se cca  2 uri iz Ljubljane. Izredno lepo je tam, vsaj nam se zelo dopade. V 10 letih bo narejena avtocesta, potem bomo dejansko v dobri  uri na morju.

Znanci imajo vikend (stanovanje) blizu Posedarja. Iz Ljubljane se vozijo slabih 5 ur / če je vse o.k. na cestah/.

v dalmaciji, 01.12.2022 ob 08:11

Do kje v Dalmaciji pa prideš v 3 urah? Iz Ljubljane, Kranja, Celja , Logatca npr. Če živite na HR meji, mogoče….če je cesta popolnoma prazna.

Res je, kam prideš v 3 urah razen če je cesta popolnoma prazna in štartaš pri hrvaški meji. Gneča na cesti v poletnih mesecih je non stop, še posebej v petkih zvečer…

Kam v 3 urah?, 01.12.2022 ob 08:35

Res je, kam prideš v 3 urah razen če je cesta popolnoma prazna in štartaš pri hrvaški meji. Gneča na cesti v poletnih mesecih je non stop, še posebej v petkih zvečer…

Do Dalmacije sigurno ne prideš:)).

Imamo v S Dalmaciji, 01.12.2022 ob 06:57

Niti enkrat nismo letos bili v zastoju.

Dol gremo ob petkih, običajno zvečer.

Ob 20ih na .eji, niti naučkem ni gneče.

Nazaj ob ponedeljkih zjutraj.

Še nismo naleteli na gnečo.

Enkrat smo se namesto 3h, 3.15 res vozili 3.45, ker je bila nesreča.

Pa do Slo Obale imamo dlje. Sploh če upoštevam cesto Lj Kp in zastoje.

Kje v Dalmaciji je to?

New Report

Close