Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kje dobit večjo vsoto denarja?

kje dobit večjo vsoto denarja?

…pa ne mi napisat, naj igram loto. Rabim ene 15.000-20.000 eur, ker kredit že imam me zanima, če je še kakšna opcija. Gre za nakup premičnine, pa da ne bo pomote-ni avto, gre za večji (gozdarski) stroj. Kakšen predlog, kako je z lesingom na take stroje?

Če imaš prihodke in nisi kreditno sposobna za banko imaš možnost leasinga ali pa hipoteke.

Kot fizična oseba? Glede leasinga, precej odvisno koliko ti kredit že obremeni OD. pa seveda od specialnosti stroja.
Lahko pustiš mail, pa se ti javim in pogledava, če se da kaj naresti.
LP M

Jasaj gre za mojega moža, samo on ima samo 1/4 plače prikazano kot OD, ostalo mu nakažejo kot dnevnice. In pri tej četrtini ima eno tretino že za kredit. Mislim, da bi kredit težko dobil, mail imam pa samo z imenom in priimkom, pa se nočem izpostavljat.

Okej, potem bom pa takole ti probala razložiti.
Če se mu nakazujejo dnevnice na TR, potem ni nobenega problema, daš izpisek prometa na TR za zadnje 3 mesece. Obstaja seveda tudi možnost da mu gre nekdo z bolj solidnim OD za poroka. Mož potem pač odplačuje obroke, v primeru težav pa potem leasing hiša poterja poleg njega tudi tistega, ki je porok. Seveda sklepam da bi šel gospod v to investicijo z namenom, da si poviša prihodke, torej na tej strani ne bi smelo biti težav.

Ker gre za stroj, potem se preveri tudi, eventuelno, kako se bi stroj prodal v primeru neplačevanja ali odpovedi pogodbe. Če je stroj precej specifičen, za leasing hišo pomeni večje tveganje in se zahteva višje zavarovanje – več lastne udeležbe ali poroštvo dovolj stabilnega poroka (to je lahko fiz. oseba ali tudi podjetje).
Če pa je to strandardni stroj, potem ni večjih zahtev.

Pa še nekaj – sklepam da potrebujeta ta stroj za delo v gozdu, torej ima morda gospod status kmeta? Tudi s tega naslova se da pridobiti bolj ugodno financiranje (vsaj pri naši hiši je tako).
Upam, da sem kaj pomagala.
LP M

Ja si mi pomagala, zelo. Stroj=žaga, ki je fiksirana, zato potrebuje nekaj denarja (iz omenjene vsote) tudi za ureditev površine. No ampak bistvo je, da obstaja možnost najema lesinga za stroj glede na njegove prihodke, ne osebni dohodek. Nima statusa kmeta, to ga ima njegov oče.
Bi mi morda zaupala ime tvoje firme, ali pa mi vsaj namigni, da pokličem. Hvala za odgovor.

mail naslov se da odpreti tudi brez iena in priimka na email, gmaiu….nekaj smrdi….

edin ti (mrož) tle smrdiš!!! zdej naj si pa nov mail odprem za eno sporočilo, pa ti si res en mrož

Pozdravljeni,

zanima me, kje dobiti večje posojilo (5500evrov)? Denar potrebujem nujno do četrtka. Ker sem študentka kredita ne dobim. Zato bi lepo prosla, da mi svetujete. Prosim, nujno!

New Report

Close