kje dobit??
Bejbe je pomagajte mi. Sem višje postave – 178 cm in imam dolge noge.
Pa še številko čevljev 42.
In problem?
Že cel teden hodim po trgovinah in iščem čevlje pa nič. In iščem hlače (žamet , kavbojke), ker potrebujem podaljšan model – in nič.
Nič pametnega nikjer!!!:)) Povsod vse premajhno.
Kam naj se obrnem v LJ – če ima katera podoben problem – prosim naj mi svetuje.:((
Rada bi si obnovila garderobo, a kaj ko nikjer nič ne kupim.:(((
HELP
Žal ti ne morem pomagati z nasvetom, sploh ker nisem iz LJ. Osebno sem še kak cm višja kot ti, no, št noge pa je v mejah normale (40).
Išči, išči in še enkrat išči. Prejšnji mesec sem dobila ene fantastične hlače(ne ravno žamet), ki so tudi super kroja (izgledam malo bolj vitka). Dobila sem jih v enem izmed butikov, toda pomemben podatek je, da so hlače proizvod enega šiviljstva, toda ne spomnem se katerega. V ponedeljek lahko grem vprašat v butik, oz. pogledat na listek :)) Morda se najde kaka telefonska. Če imajo mini serije hlač, potem cena ni višja, razumeš? No, če želiš, se mi oglasi na mail. To šiviljstvo verjetno prodaja tudi po butikih v LJ, tako sklepam.
Druga alternativa je privat šivilja (česar jaz ne maram), in še tretja, to pa je, da se lotiš šivanja sama. Tudi jaz sem se lotila tega, toda nekako raje kupim hlače, čeprav mi to uspe zelo redko. No, pa tudi jeans hlač pod nobenim pogojem ne moreš šivat doma. Meni so prekratki tudi podaljšani kroji, tako da sem ugotovila, da imajo tiste res nobel firme celo 2x podaljšane modele. Teh pa ponavadi ne držijo. Lahko pa se v trgovini, če ti je model čez tazadnjo sicer prav, dogovoriš, da ti potem 2x podaljšani model naročijo. Slaba novica je, da so te hlače praviloma zelooo drage (od 15tisoč dalje …smrk…)
Veliko uspeha pri iskanju!
LP
Tamara, a si ti slučajno iz Radovljice? Čist tko…sj vrjetn nisi…
Pokukaj v Mango in v Avantgard.Alja napisal:
> Tamara, a si ti slučajno iz Radovljice? Čist tko…sj vrjetn
> nisi…
Tudi v zari imajo hlače neverjetno dolge.
Čevlje pa nimam pojma kje bi dobila tako velike, žal.
Jaz tudi rabim hlačnice malo daljše in dobim večkrat kake v Emporiumu -Mexx, Doroty P, wallys… Sem prav jezna, ker so vse 38 cifre prekratke in to včasih sam za par cm, jaz sem zelo občutljiva, se mi zdi, da mora hlačnica točno prav past “na ” čevelj in Bog ne daj, da je prekratka (tiste , ki so dovolj dolge, so pa v pasu pa tazadni prevelike. Pri št. čevljev pa ti žal ne morem kaj pametnega povedati, hvala bogu imam pri 1.75 cm št. 40 (več ko peveč), mislim pa, da bi kake slo. firme:Peko, Alpina znale imet velike cifre ženskih čevljev, pri Itali. jih ne išči 🙂
V Emporiumu vem, da imajo na Dorothy Perkins. Sva sle s prijateljico, ki ima velikokrat podobne tezave, ker je tudi tam nekje okrog 175 cm, pa je tam dobila hlace, ki so ji bile se celo predolge. Imajo prav posebej daljse hlace, pa gotovo jih najdes se kje v Emp. (po normalni ceni, ce se ti da brskat), samo vprasaj.
Tudi jaz imam podobne probleme (183 cm in 42 št.), lahko ti svetujem za hlače Emporium v Top Shopu, Wallisu in Dorothy Perkins, drugače pa še v Zari in Mangu.
Čevlje dobiš v Peku, Alpini, Gali ali Humanicu.
LP,
Neeee, nisem iz Radovljice…čisto drugi konec deželice…..
Tamara Mr, če si čisto iz drugega konca, potem si verjetno iz mojega konca, ha, ha, ha.
V leibnitzu imaš trgovine, kjer dobiš lepe čevlje št. 42 in tudi 43. Moja hči ima tudi veliko nogo 42-43. Spomladi sva tam kupili salonarje in nizke čevlje za k hlačam, sedaj pa dvoje zimske škornje (moderne, eni so celo špičaki). Cene zimskih škornjev 22 in 25 EUR.
Upam, da sem ti pomagala
Mene pa zanima ali imajo tudi št. 44 in kje najdem to trgovino ali obstaja kakšna internetna stran. Za odgovor 100x hvala ker nikjer ne dobim modnih in poceni čevljev.
Lp
Sportina ima ekstra modele za visoke ženske
Forum je zaprt za komentiranje.