Kje imajo v Lj dobre tortice
Ena605, 04.02.2024 ob 21:55
Tudi jaz prisegam na Zvezdo, kljub cenam (tortice 6,7€, kava s smetano 2,80). Imajo pa veliko izbire in tortice so res dobre. Meni je všeč ta v hotelu Slon, druga je na Kongresnem trgu. Mislim, da je Zvezda tudi v Narodni galeriji, vsaj bila je, ne vem, če je še.
Ja bo držalo, enkrat je res pisalo Zvezda na mizi, nisem pa vedela da je to ta Zvezda, tam sem šla slučajno popit kavo, ker sem šla v galerijo, zato vem.
Neisa, 04.02.2024 ob 21:51
Definitivno Sladka Jama za Bežigradom. Cenovno OK, okus pa odličen. Nisem še tako dobrih tortic jedla kot pri njih.
Mhm, hvala za idejo. Pred leti sem živela praktično čez cesto, sem šla večkrat tja (pa poleti na sladoled, kakopak), zdaj sem pa malo pozabila nanje…
grenivka neprijavljena
Zame Slaščičarna Viki Trnovo in kavarna v Narodni galeriji Lj. Seveda če še obstaja. Prva ni ravno lux ambient, imajo pa dolgoletno tradicijo top vrhunskih domačih tort.
V galeriji je pa malo bolj nobel, je pa lepo.
Za bolj debele denarnice pa slaščičarna Maximarket.
Koliko pa je cena tortic v Vikiju?
Lastništvo slaščičarn, 04.02.2024 ob 23:29
Ve mogoče lastniki katere slaščičarne so slovenci?
Po vseh prisilno plačanih davkih, ki grejo za socialne transferje priseljenih, ne mislil šiptarjem še tako nosit denarja.
Greš na spletno stran bizi ali stop neplačniki pa hitro vidiš kdo je lastnik.
Jaz sem tako zadnjič pogruntala da ima “poceni” servis Avtostop, čez sinek od tistega albanca, ki ima Konjski rep na Tromostovju in je nekaj zviševal ceno pekačem kostanja na dražbi. OBVOZ.
V Zvezdi sem videla kako se šef neprimerno obnaša do dekleta, ki je streglo oziroma dajalo tortice na krožnike. Zabrusil ji je, da je zmanjkalo wc papirja in naj ga gre nastimat, ob tem ji je vrgel ključe vcja. Dekle je hotelo najprej postreči tortice, vendar je tip vztrajal in videlo se je kako je dekle ponižno. Medtem ko jo je degradiral se je sam naslonil na pult in jo opazoval.
Scena, ki je ne morem pozabit. Punci je nato padla tortica. ( ampak se vedno v vitrini, torej tortica se ni poškodovala bistveno, pa se je tip začel še zaradi tega nesramno obnašat). Videl je, da ga gledam. Pa se je zdelo, da še uživa v tem. Upam, da je dekle našlo novo službo. Mislim, da so v zvezdi natakarji totalno pod stresom.
Ne grem več tja. Na tortico grem, da bi se sprostila, ne pa da bi gledala take scene.
Koprčan, 05.02.2024 ob 10:07
Pred 100 leti smo študentje izvohali v Trnovem malo slaščičarno, ki je bila spodaj v enem bloku (Ziherlova ulica 2b ?). Imeli so odlične tortice z rabarbaro. Seveda ne vem, če še obstaja in ali je lastnik isti.
Sem šel malo raziskovat na netu in v bistvu je to Viki v Trnovem :D. Je enako kot je bilo v letih 95+, Priporočam.