Kje in kaj se zdaj pleše po Ljubljani?
Pred kakšne 10 leti se je začelo swinganje (ples!), na Kodeljevem in ne vem še kje so bile plesne zabave s staro swing muziko, še prej je bila dolgo časa aktualna salsa, zdaj pa tega ne zasledim več. Tudi tango scena je pred ene petimi leti zelo živela v Ljubljani.
Kaj in kje pa mladi plešejo zdaj? Je vse zamrlo, ali kdo ve kje se kaj dogaja, kje in kam se gre plesat?
Torek – LJUBLJANA – Divino open air salsa party v Kristalni palači. (terasa restavracije Divino, Btc) Torkovi salsa večeri na terasi, Od 21:00 do 24:00. Vstop prost. V primeru dežja ali zelo mrzlega vremena party odpade.
Sreda – LJUBLJANA – Salsa party v klubu Sputnik .
(Tržaška c. 128) Od 21:00 do 22:00 kizomba, od 22:00 do 01:00 pa sledi salsa party. Vstop prost.
Sreda- LJUBLJANA – Salsa pred centrom Diamant.
(BTC, pri baru Antonov) Salsa večeri na prostem pred centrom Diamant, ki bodo poleti vsako sredo od 21:00 do 02:00. Vstopnine ni.
Četrtek- LJUBLJANA – Salsa na ploščadi pri Platoju.
(Ploščad Ajdovščina) Open air salsa zabava, ki bo poleti vsak četrtek od 21:00 do 24:00. Vstopnine ni.
Petek – LJUBLJANA – Salsa v kavarni SEM.
(Metelkova 2) Salsa je v SEM-u vsak petek ne glede ne vse ostale salsa dogodke. Od 22:00 do 02:00. Vstop prost.
Sobota – LJUBLJANA – Salsa party v Danceflooru.
(Šmartinska 106, bivši Tango bar) Salsastica party vsako soboto od 22:00 do 03:00. Vstopnina: 5 €.
Nedelja – GROSUPLJE – Salsa party v Kongu.
Vsak torek
Swing večeri v kavarni hotela Union, od 21ih do 01ih
Swing večer v kavarni SEM, od 21ih do 01ih, DJ Igor z gosti
Vsak četrtek
Swing na gradu Kodeljevo
Vsaka sobota
Rock’n’Roll v Orto baru, od 22ih do 05ih (ampak tukaj so za letos zaključili s sezono)
Swing večer v LP baru (Novi trg 2), od 20ih do 01ih
Enkrat do dvakrat mesečno
Satchmo v Mariboru – swing vsak 2. in 4. petek v mesecu
Swing večeri v KUD France Prešeren (Lj)