Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KJE IN KAKSNO KOLO ZA DVELETNICO?

KJE IN KAKSNO KOLO ZA DVELETNICO?

NO 20 MESECEV IMA, A POLETI BO STARA 2 LETI. KAKSNO KOLO NAJ JI KUPIMO? TAKEGA ZA MALE AL TISTEGA S KOLEŠKI KI SO PONAVADI OD TREH LET NAPREJ. KAKŠNE SO VAŠE IZKUŠNJE? KJE SE SPLAČA KUPIT OTROŠKO KOLO??? KAKŠNE SO CENE? PREDVSEM PA KAŠNEGA? DA NE BO SAMO ZA ENO SEZONO?

Tole!

mi smo našemu 2 letniku kupili schwinn, model tiger, za punčke je tigress se mi zdi. Zdaj je star 4 leta in ga ima še vedno, pa očitno bo za letos še čisto OK.

malo poglej nazaj po tej strani, je bilo kar nekaj govora o kolesih.

Karkoli boste kupili, ne prevelikega! Se mi zdi da je 10 col ravno prav! Schwimm zna biti malo prevelik, ker je 12 colski. Tale brez poganjala pa se mi zdi tudi fajn za tako majhne otroke.

Za dve leti je poganjalec precej bolj uporaben kot kolo.
Razen če ni ultra motorično sposobna bo imela s kolesom težave.

Moja hči je prejšno soboto imela 2 rd, kupila sva ji Schwinna 12 colskega, čeprav je res, da je kolo malenkost preveliko zanjo, ampak na kolo pride brez problema, potem pa ji je potrebno malo pomagati, ampak tako uživa…………………… je pa hči po velikosti med večjimi, tako da ji bo kmalu prav. Cena 100 eurov.

Kupite kvalitetno 12″ kolo, ne morete zgrešiti! Kolikor sem gledala 10colarje, so bile to same take bolj zasilne plastične variante brez bremz.

Mi smo gledali tudi na to, da je imelo kolo dve ročni zavori in bilo brez “kontre” (nožne zavore) – se pa seveda da naučiti tudi na takem. Pa da kolesa lepo tečejo (ležaji), pa da se pedala lepo vrtijo…, da bremze na “stružijo”…., da sedež ni iz navadne trde plastike in da po možnosti ni zelo težko. (na koncu smo kupili Esperio, ker je imela tako krasne mehke brezme!)

Naša dva sta začela pri dobrih dveh letih – naučila sta se pri 4 in 3.5 letih.

Kar pa se tiče tistega kolesa brez poganjalnega mehanizma – a ni škoda 10 jurjev – saj lahko z navadnega kolesa odmontiraš dol gonilke in pedala in dobiš isto zadevo?!

lp tanja

Glede na to, da so plastični poganjalci le kakšnega jurja manj, ta prava kolesa pa dvakrat toliko, se mi absulutno ne zdi slaba varianta. Pa veliko varnejša od kolesa s pomožnimi kolesci. Verjetno tudi z vidika ravnotežja in drugega veliko koristnejša. Otrok je na takšnem kolesu tudi veliko okretnejši. Moja dva sta že prevelika, ampak če bi takrat, ko sta bila majhna, vedela za to varianto, bi jo takoj imeli in stavim, da bi se z njo preganjala še danes!

V Hervisu smo lani za 2. RD kupili 12 colsko kolo firme scirocco in je super.

Mi smo za drugi rojstni dan kupili Schwinna, ker smo rekli, da bomo kupili kvalitetno kolo. Pa sva bila z možem bolj navdušena kot mali. Bi bilo bolje, da bi mu kupili “plastičnega”. Schwinn je super in ga veselo vozi – ampak šele od lani, ko je bil star 3 leta. Torej jaz priporočam nekaj manjšega.

Lp,

Petka

Speedy je veliko bolj okreten in lažji od kolesa, ki mu odmontiraš pedala. Moja izkušnja je taka. Starejšemu sinu sva kupila 12 colsko kolo. Na njem je sicer sedel, a ker enostavno ni mogel varno občutiti tal, ga je bilo strah, zato smo si čez nekaj mesecev sposodili majhnega 10 colskega. Pri mlajšem sinu smo kupili Speedyija, kjer se je naučil ravnotežja, vmes sva mu pa že kupila malega Schwina, ki je res dobro kolo. Ker je imel že precej razvito ravnotežje, se je na njem naučil voziti praktično takoj in goni neverjetno zanesljivo. Kljub vsemu pa je Speedy še vedno zakon in se na njem pelje tudi po 4 kilometre.

Absolutno priporočam poganjalec Speedy. Starejši sin se je mučil s kolesom s pomožnimi kolesci in ni šlo in ni šlo. Imamo zelo neraven teren na dvorišču. Ko mi je prijateljica prinesla kolo Speedy, pa je bilo navdušenje velikansko. In takoj je dobil občutek za ravnotežje, tako da smo nato brez težav presedlali na večje kolo brez pomožnih kolesc.
Nabavite Speedy, ker vam res ne bo žal!

KUPILI SMO TIGRA!

Kje se kupi Speedy???

A tale speedy od Kettlerja?
http://www.igrarija.com/trg/detajl.php?id=52&hid=13

New Report

Close