Najdi forum

Kje je datoteka

Imam problem, in sicer: wordovo datoteko sem shranila na disketo, vendar ko le-to odprem se mi odpre pogovorno okno, da ne najde povezave. v raziskovalcu pa v rubriki “velikost datoteke” piše 474kB. Ko pritisnem “hitri vpogled” se datoteka vidi, razen slik, a kaj ko ne morem teksta skopirat v word.
TOREJ ZAKAJ MI NE ODPRE DATOTEKE V WORDU?

Hvala za pomoč, pa lep dan še naprej!

MaLa

Morda je prišlo do napake med shranjevanjem, ali pa je disketa poškodovana. Ali datoteke ne moreš prekopirati na disk?

Poskusi jo odpreti ali prekopirati na disk še na drugem računalniku. Če ti bo uspelo, jo znova shrani na drugo disketo.

Tudi iz predogleda bi se skorajda moralo dati besedilo s CTRL C prekopirati v Word (če ga označiš z miško)?

če jo prekopiram na disk – mi napiše da je velikost 0kB in da se ne da brati s pogona A – verjetno je res prišlo do kakšne napake v shranjevanju.
v hitrem predogledu pa vidim tekst, ga označim “ctrl+a” in kopiram “ctrl+c” potem pa grem v word in prilepim “ctrl+v” – NO: pokaže da word ni uspel prebrati datoteke

ZAKJ VIDM TEKST NA VPOGLEDU – POTEM GA PA “NIKJER NOBEN NE NAJDE”?

Verjetno imaš na disketi slabe sektorje, ali pa imaš kakšne težave z disketnim pogonom.
Ampak ker je prvo veliko bolj verjetno in ker v predogledu vidiš del teksta si pomagaj z programčkom, ki uspe prebrati vse podatke na disketi, do katerih je še možno priti. Tisti, ki pa se nahajajo(naj bi se nahajali) na slabih sektorjih pa so žal šli papa. Dokument žal ne bo tak kot je bil, nekaj dela pa bo vseeno prihranjenega.
Programček pa dobiš na
ali

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close