Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kje je Novi trg v Celju in …

kje je Novi trg v Celju in …

Zanimajo me novi bloki, ki naj bi imeli letnico izgradnje 2006. so pa kar poceni (glede na cene drugje in glede na novogradnjo) Kje torej so, kako zgledajo..če katera ve?

Novi trg v Celju je v naselju, ki so ga včasih imenovali Nova Vas (iz centra proti Šmartinskemu jezeru). Bloki so na zunaj lepi (barvni, z balkoni,…) se pa stanovalci bloka, ki je bil nazadnje vseljen močno pritožujejo zaradi vlage. Tudi novi bloki stojijo na vlažnih tleh in vprašanje, kakšna je izolacija…. Ne vem, pozanimaj se!

Je pa vse blizu – trgovina, lekarna vrtec, pošta, banka,…

LP

hvala MILI. KAj je vlaga tudi v višjih nadstropjih-ali samo nižjih? (Če mogoče veš…)

Naselje se še vedno imenuje Nova vas, očitno si je pač en butelj izmislil fantastično ime za novo ulico, Novi trg. Škoda, da niso nadaljevali z imeni dreves, v neposredni bližini so namreč ulice Pod kostanji, gabri, brezami… Na trg namreč trenutno ne spominja niti malo.

Trenutno je na Novem trgu vseljen samo en blok (s štirimi ali petimi vhodi), v katerem so socialna stanovanja. Znanci stanujejo v pritličju, in ob prevzemu stanovanja so opazili nekaj poškodovanih ploščic, ki so jih takoj zamenjali. Drugih napak niso našli. Nimajo težav z vlago ali drugimi nevšečnostmi.

Izgleda, da je gradnja novih blokov zaključena. Kolikor vem, bosta dva od treh novih blokov namenjena za prodajo, eden pa je občinski. Tista dva lastniška bosta tudi varovana.
Trenutno delajo še garažno hišo, mislim, da vsakemu stanovanju pripada parkirno mesto.
Po mojih zadnjih podatkih je cena 1100 evrov na kvadratni meter.

Poleg tega, kar je naštel MILI, je v bližini še osnovna šola in cerkev. Pa še restavracija, picerija in drugi mali lokali in trgovine.

Mogoče te zanima še to, da imaš do centra ali do avtoceste 5 minut z avtom – če seveda ni gužve.

Glede vlage ti ne vem natančno povedati, ker osebno poznam samo dve, ki tam živita, a z njima nimam nevemkakšnih stikov. Vem pa, da so stanovalci celo ustanovili nekakšno skupino, ki terja od izvajalcev del… ne vem kaj vse, vem, da je bilo precej govora o vlagi. (celo po TV)

Je pa res krasna lokacija, predvsem za mlade družine – vse blizu, pa vendar nekako ob robu naselja in tako vsaj malo v stiku tudi z naravo. Tam (samo ne v teh novih blokih) sem živela nekaj let in če sedaj ne bi bila v hiši, bi Novo vas verjetno kar pogrešala.

LP.

Ta dva nova (ki sta namenjena za prodajo) sta zagotovo bolje projektirana in izolirana, saj sigurno ne bi ponovili napak oz. nepredvidevanj, ki so se zgodila pri prvem – socialnem bloku.
Prijatelja sta kupila tam stanovanje in sta zelo navdušena. Jezna sta samo, ker bi morala biti vseljiva že kar nekaj časa nazaj. Na zadnje so jima rekli, da po novem letu pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Pa zgleda, da bosta morala še kar nekaj časa počakati.
Tudi midva sva se zanimala za njih, ampak se potem nisva odločila.

Tole sem pa jaz poslušala včeraj na radiu Celje. Zoprna in težavna zadeva – ne vem če bodo kaj dosegli?

zakaj pa se nista za to odločila? (če želiš odgovori)

novi trg je že skos in vseen spada pod novo vasjo (vem ker živim v novem trgu) novi bloki pa so zelo moderni (elektronika, bol moderni kot pri ostalih) in so tak zelene, oranžne barve zelo so lepi.

Iz lastne izkušnje – bloki so grajeni na hitro, vlaga je bila problem v začetku zaradi prehitre gradnje in materiala. Marsikomu so odstopale ploščice, dvignilo parket itd. Stanovanja imajo glede na kvadraturo obupno razporeditev, problem pa so tudi – če se sliši še grše – socialci. Mularija nekontrolirano divja dneve in noči, uničuje se inventar, zabojniki, fasada. Malo se sprehodite skozi naselje in opazujte.
Midva sva se po izteku pogodbe za soudeležbo odselila.

New Report

Close