Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kje je razlika med listnatim testom

kje je razlika med listnatim testom

Sem frišna kuharica, ki bi rada tudi kaj spekla. Rada imam slano pecivo (recimo kake palčke, take bolj debele) iz listnatega testa, pa ne vem, katerega naj kupim. Sem v trgovini gledala to testo in je v dveh oblikah. Na nekakšni roli in v kosu , ki ga je treba zvaljat. Kateri je bolj primeren za slane piškote, pa za kakšno drobno pecivo? Da je hitro narejeno? Če ga kupujete, katerega kupite? Ali se v tistega, ki ga ni treba valjat lahko da noter kakšen nadev, ali je pretanko? Hvala, če mi boste dali kakšen nasvet, pa mogoče recept.

kupim oviga v roli … samo odvijem, na pol naložim japke, prepognem, z vilico zadelam, prepikam in spečem pol ure na 200, odličen štrudl

Samo pazi, da ne kupis vlecenega testa v roli, ampak res listnato.

pa fajn je, ker je že na peki papirju


A mi poveš, prosim točno, kako to narediš? A daš direkt na testo nadev, ali kaj pomokaš, premažeš z jajcem… Jurti ga bom prvič pekla, samo toliko rabim, da led prebijem, potem bom pa že profi. .:))

Sam drage moje…veste kako RES škodljivo je tisto listnato testo??? Narejeno je iz odpadnih produktov pri rafiniranju olj in hidrolizaciji margarine….

Ajd, če je to 1x mesečno je še ena žalost…ma 1x tedensko tako testo???? Raje pojem kilo ocvikov.

ps. Se pa da ta listnato napravit tudi doma…ma vzame čas:((

ne, jaz nič ne mažem … kolegice mažejo z oljem, jajcem ali kislo smetano … jaz samo odvijem, na pol naložim japke s cukrom, cimetom in rozinami, prepognem, z vilico zadelam,da zgleda en velik žepek, prepikam in spečem pol ure na 200, odličen štrudl ali kaj bi se temu reklo 😉

ogromno receptov imaš na spletu
http://www.mojirecepti.com/testo/testo/listnato-testo.html

Žal na hitro ni nič dobro. Sploh v kuhinji. Da je slano pecivo res dobro je potrebno gnesti , mesiti, valjati, namazati in posipati ter spečt .

iz tistega razvaljanega na roli ne boš kaj prida naredila. Tisto je res bolj za prvo silo. Če želiš kvalietnega, kupi tistega pakiranega v kosu in ga sama razvaljaj. Če je kvalietno testo, se morajo med valjanjem videti plasti testa in mascob. Te plasti se potem z dodajanjem vlage med peko razlistajo in se testo dvigne. Carlos od kod pa tebi, da je listnato narejeno iz odpadkov?!

Jah, industrijsko listnato verjetno res niti od daleč ni videlo masla, ker je čisto drugi okus. Potem so verjetno not strjene rastlinske maščobe? Ampak saj tega človek ne je vsak dan kot kruh ali riž.

Vem, sem enkrat videl……po drugi strani, 1 euro rola listnatega….kaj meniš, a je kej tapravga masla, kakšno jajce tud notri za evro na trgovski polici???

Sam odpad od predelave olj in margarin se meša notri….

New Report

Close