kje je razlika med listnatim testom
Sem frišna kuharica, ki bi rada tudi kaj spekla. Rada imam slano pecivo (recimo kake palčke, take bolj debele) iz listnatega testa, pa ne vem, katerega naj kupim. Sem v trgovini gledala to testo in je v dveh oblikah. Na nekakšni roli in v kosu , ki ga je treba zvaljat. Kateri je bolj primeren za slane piškote, pa za kakšno drobno pecivo? Da je hitro narejeno? Če ga kupujete, katerega kupite? Ali se v tistega, ki ga ni treba valjat lahko da noter kakšen nadev, ali je pretanko? Hvala, če mi boste dali kakšen nasvet, pa mogoče recept.
Sam drage moje…veste kako RES škodljivo je tisto listnato testo??? Narejeno je iz odpadnih produktov pri rafiniranju olj in hidrolizaciji margarine….
Ajd, če je to 1x mesečno je še ena žalost…ma 1x tedensko tako testo???? Raje pojem kilo ocvikov.
ps. Se pa da ta listnato napravit tudi doma…ma vzame čas:((
ogromno receptov imaš na spletu
http://www.mojirecepti.com/testo/testo/listnato-testo.html
iz tistega razvaljanega na roli ne boš kaj prida naredila. Tisto je res bolj za prvo silo. Če želiš kvalietnega, kupi tistega pakiranega v kosu in ga sama razvaljaj. Če je kvalietno testo, se morajo med valjanjem videti plasti testa in mascob. Te plasti se potem z dodajanjem vlage med peko razlistajo in se testo dvigne. Carlos od kod pa tebi, da je listnato narejeno iz odpadkov?!