Kje kupiti poceni in dobre zimske pnevmatike
Tale odgovor mi res ni koristil!
Meni je jasno, da dobra pnevmatika tudi dosti stane in je ne iščem zastonj. Vsi pa vemo, da prodajalci postavljajo različne marže, da je spletna prodaja ugodnejša, itd in da lahko popolnoma enako znamko in model dobiš za različne cene.
Je treba vedno tako negativno in nastrojeno usekati nazaj?
jaz že desteletje in več pozimi vozim tole:http://www.rotalgume.si/index.php?page=shop.browse&category_id=1&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=54
In sem zelo zadovoljen.
nove zimske gume so več al manj vse dobre ,razlika je v niansah. tepcem trgovci prodajajo blagovno znamko a v bistvu je razlika za mišji kurc. vozil sem bridgestone in najdražje gume pa en šrot .kupil linglong guma prva liga.
zimske si kupi znamke sebring so cenejše od kitajskih in boljše od kitajskih.v rangu sava eskimo če ne celo boljše. to je firma continental in so avstrijske gume.
Gume po internetu niso kaj bistveno cenejše kot pri vulkanizerjih. Oni služijo predvsem z montažo gum. Pri preprodaji gum ni kaj veliko razlike v ceni. Jaz s Savo nisem bil zadovoljen. Solidne in ne predrage so Hankook, za kaj več si pa oglej kakšen test zimskih gum.
Seveda so vse super za policaje, ampak potem te tiste nianse odnesejo s ceste. Tudi znamka ne pomeni, da je guma dobra. Tudi pri znamkah imajo gume velik cenovni razpon, kar pa ne pomeni, da so ene lanski medel in zato pol cenejše. Če je avto težji ali močnejši, je še kako pomembno, da je guma vrhunska. Ali pa se pač sprijazniš, da moraš v slabih vremenskih razmerah voziti po jajcih in upati na najboljše.
za tiste ki bi radi poceni in pa dobro gumo..
pejte na bolho..
ljudje prodajajo rabljene, vožene eno sezono..
zaradi nesreče, menjave avta itd..
tako lahko za ceno 1 nove dobite enake 2 rabljeni..
pa ne mi zdej modrovat, da so pa te prerezane, imajo nanorazpoke, pa da je ne vem kaj..
če je zradirani se vidi, če trese (jajčasta , defektna), se pa morate prej dogovorit da jo vrnete..drugih cak pa tako ni..
Seveda so vse super za policaje, ampak potem te tiste nianse odnesejo s ceste. Tudi znamka ne pomeni, da je guma dobra. Tudi pri znamkah imajo gume velik cenovni razpon, kar pa ne pomeni, da so ene lanski medel in zato pol cenejše. Če je avto težji ali močnejši, je še kako pomembno, da je guma vrhunska. Ali pa se pač sprijazniš, da moraš v slabih vremenskih razmerah voziti po jajcih in upati na najboljše.[/quote]
Ne bo držalo.Imam avto z 200 plus ks in sem porabil 3 kompleta bridgestone in nikoli več tega sranja.Za hec sem kupil linglong in nisem mogel verjet. Čisto druga pesem.Nikoli visoka cena ne pomeni tudi kvaaliteto. Ni šans.
ti si šele kekec..
glede na vagen, ki ga imaš, bi pač pričakoval malo več znanja in občutka..
načeloma se pa strinjam da firma ni pogoj za dobro gumo..
glej 200 ks rabi na podlagi veliko trenja, le ta se seveda prenaša preko gum..
če si dinamični voznik, če velik “polagaš” ovinke je jasno da bodo MEHKEJŠE gume za kratek čas..
in d abodo trše (tigar-linglong) s tega stališča trajale dlje..
seveda je pa jasno, da bo mehkejša gume, bolje prijemala, predvsem v vlažnejših pogojih..
tako da, kar takole počez mahat, in vpit neumnosti.. tud ni..
Gume niso namenjene skrajnosti in tudi najdražje ti ne prinesejo nobene varnosti. če kupuješ gume za dirke potem si bedak. namreč najdražje gume na trgu ne prenesejo nič dirkaškega. malo moraš imet nogo manj na gasu in ne ogrožat drugih pa ti bodo isto dobre savine gume. tisti debilski podkupljeni testi raznih adac to je za bedake davek.tam najbogatejši proizvajalec podkupi komisijo in debili mislijo da so gume odlične. edino ko sprobaš lahko trdiš. aja pa sprobat moraš in poceni in drage gume ne samo nakladat kako poceni niso dobre a nisi jih niti enkrat sprobal sam.
Avtor, dobre, sveže gume ne bodo nikoli poceni – torej v “akciji” – 30-50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. To moraš vedet
Gume, ki so isti letnik proizvodnje, v katerem jih kupuješ, torej letnik 2015, ne bodo nikoli poceni
preko spleta in pri nekaterih vulkanizerjih in ponudnikih prodajajo res v hudih akcijah gume, ampak stare letnike, ki so na lagerjih lahko že 2 leti in več. Guma, ki gre enkrat v procesu skladiščeja čez temepraturne razlike, je čigumi in izgubi vse svoje karakteristike. Letnica proizvodnje je pa v številkah na gumi, ki pove teden v letu, ko je bila guma narejena
Drugače pa po letošnjih testih: letos Dunlop pred Continental za velikost ( cole) od 14 do 17. Sava tudi, če ne voziš več kot 110 km/h z njimi.
Odvisno od tega, katere teste gledaš: