kje kupiti prešite odeje?
Do konca oktobra ima Maximarket 20-odstotno znižanje cen posteljnine, kar pomeni, da bi se nam bolj splačalo Odejino prešito odejo kupiti pri njih kot hoditi v Škofjo Loko. Sicer pa ima Quelle v dodatku kataloga akcijo za zveste naročnike (ampak po mojem lahko kdor koli to kupi), v kateri je vse pol ceneje. In tam so ene take prešite odeje, ki se jim reče “za vsak letni čas” – to sta dve prešiti odeji, ki ju lahko spneš skupaj, pa dobiš eno ful toplo. Mene to precej mika, ena (dim. 130×190) stane okrog 15000 (Odejine – pa ne dvomim, da so kvalitetnejše – so pa približno še enkrat dražje, midva pa potrebujeva dve) pa se vseeno ne morem odločiti kar na blef. Mi je pa pomembno, da se dajo prati, in te se dajo celo na 95°C, pa še neko zeleno oznako imajo (prijazen bombaž ali nekaj takega, čeprav so sicer to neki mikromateriali). A ima mogoče kdo kakšne izkušnje s Quellejevimi, morda celo s temi prešitimi odejami ali pa vsaj izkušnje s takimi sestavljivimi odejami? Lp, Delfina
Poceni so sintetične odeje iz naravnih materialov imajo svojo ceno, pa je vseeno od katere firme so. So pa dimenzije 190×130 zastarele in jih ne bodo več delali zato jih dajejo sedaj bolj poceni. Sem se sama prepričala, ker sem septembra kupovala nove odeje in posteljnino. In res je posteljnih prevlek v meri 130×190 zelo malo oziroma zelo mali izbor. Prodajalka mi je rekla, da so mere 140×200 evropske in se jih vedno bolj držijo tudi naši proizvajalci.