Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Kje kupiti PVC okna

Kje kupiti PVC okna

Zanima me kje ste kupili PVC okna in kako ste zadovoljni z njimi. Smo iz Ljubljane in živimo v Mostah v bloku. Počasi bo treba zamenjati okna, pa me zanima, kje ste jih vi vzeli in koliko ste plačali. Hvala za vsak nasvet.

AJM. Zelo zadovoljni. Profedionslen odnos, vse pravočasno, pospravijo za seboj.

Tudi jaz priporočam ajm. To pa ne pomeni da so drugi zannič. Z njimi imam veckratne zelo dobre izkušnje. Tako s kvaliteto oken, s ceno in izvajalci.

Že 11 let imam njihova okna z rjavim dekorjem, zelo sončna lega, vetrovna, deževna, lesena propdla prej kot v desetih letih kljub vzdrževanju..
http://www.krivograd.at/kunststofffenster.htm
levo v pdf informativni cenik, dejansko cena ne odstopa skoraj nič

“že enajst let”, lamellenbalken, to so polkna? Kaj pa rahmensprossen, so samo okvirji ali so tudi okna? Prosim, če mi lahko pojasniš.

Priporočam Inles Ribnica. So zelo kvalitetna okna in tudi bela okna oz okvir ne porumenijo sčasoma. Ker pri veliko ponudnikov okna niso več bela ampak pridejo rumenkasta…. Glede cen so pa bili pri nas vsi nekje v 100 eur razlike za vsa okna,…. zbrala sem preko 15 ponudb za isto dimenzijo oken in troslojno zasteklitev.

Mi smo jih kupili 10 let nazaj pri Nagode Postojna ( smo iz Gorenjske),tašča nekaj let za nami prav tako pri njih… Super odnos,vse pospravijo,pride sam šef merit,do sedajnsmo podali eno reklamacijo,ker se je odlomilo zunanje držalo.

Tudi Cuglova so o.k.

Priba. 5 x okno, 2 x vrata, alu rolete. Pred 5 leti s popustom cca. 3.500 eur, drugace se mi zdi da bi bilo okrog 4.000. Zelo zadovoljna.

Cugelj je zakon…strokovni, hitri, predvsem pa kvaliteta na prvem mestu….+ ugodni. Sicer pa vam priporočam , da vam zgoraj našteta dobra podjetja dajo predračun, potem malce pogajanja in…akcija

Hvala lepa vsem. 🙂

Meni je. Ajbolj pomemben mehanizem, ki okna zapira in odpira. Na enem koncu bajte imam ene iz sloveňj gradca, mehanizem je v podnu, se moram stegovat in lojtro pristaviti, da jih lahko odprem ( gledala samo ceno in priporoćila o profesionalnosti), na drugi strani imam Lik logatec al nekaj takega in čisto drug mehanizem, odličen in gladko teče. Bili so malve dražji, vendar z razlogom.
Priporočam, da si vsa okna, ki pridejo v ožji izbor ogledaš. Boš šele videla razlike…

Prva okna so bila od neke firme, ki je že zdavnaj propadla. Vgrajevali so menda italijanske. Plastika je še zdaj gladka, robovi lepo zaobljeni, nič rumena, skratka lepa plastika. Druga okna (druga lokacija) pa AJM, na izgled bistveno manj lepa, že od novega so bile podrajsane), robovi slabo obljeni (pri prvih kot bi bila plastika vlita v zaobljeno obliko, Ajm kot bi bili robovi struženi). Oboje so bile naročene z montažo vred in oboje so zamakale. Prve so prišli v reklamaciji nekaj pošraufat nastavitve, potem so propadli, okna pa so bila tako nestrokovno vgrajena v okvir, da je zamalako med okvirjem in oknom, okno samo je bilo ok. Eno celo okno so prišli popravljat drugi izvajalci, na naše stroške seveda, ostala je bilo potrebno vsa dodatno tesnit, pa še zmeraj ni vse vredu. Ajm je poslal ekipo, nekaj so merili z nekimi instrumenti in napako odpravili na njihove stroške kot reklamacijo.

NI POMEMBNO KJE KUPITI, BOLJ JE POMEMBNO KATERE ZNAMKE!
Mož je delal pri podjetju, katero je imelo stavbno pohištvo znamke Rehau in na to temo je naredil tudi diplomo. Ne da zagovarjam Rehau, samo povem da je kvaliteta rez dobra. Če je stavba res dobro izolirana vzemi Geneo, Synego raje ne ker je iz reciklirane plastike in ni tako dobrih lastnosti. Če ne pa kak drug profil z dobrimi toplotnimi in zvočnimi lastnostmi. Ob dobri izolaciji tri stekla različnih debelin, sicer bosta dve dovolj.

Uf – toplotna prehodnost okvirja (frame)
Uw – topl. prej. celotnega okna (window)
Ug – prehodnost stekla (glass)

Primerjaj in pazi da ne zamenjas.

PAZI, DA SO PROFILI NEMŠKI, ne pa polski ker so nekaj slabši. Ob morebitnem naročilu vprašaj.
Srečno z izbiro.

RESNICA O PVC OKNIH:
Na spoju, kjer so profili zvarjeni redko kdo res pobarva spoje z UV markerjem da potem ne spremenijo barve. Velja to za barvne profile, pri belih tega ni potrebno.
Ko date povpraševanje dajte vprašati ali sami izdelujejo, ker veliko jih potem drugje naroči in samo montirajo.
Za malo denarja ne pričakujete kvalitetnih oken. Slaba okna se bodo kmalu povesila in izgubila svoj namen. Veliko veliko ljudi ima slaba okna.. Se niti ne zavedajo ker pač ne poznajo.

Če obstaja možnost vzemite s tremi tesnili. Lahko si greste pogledati na spletno stran od Rehaua kakšne teste delajo in kaj morajo okna vse zdržati.
ZA VIPAVSKO DOLINO VELJAJO VIŠJE ZAHTEVE za tlak, veter itd.. Za te info se dobi v našem jeziku. Pobrskajte pi spletu.

Pri Priba okna kupil Večji komad okna za na balkon, postavil jih lansko leto. Po 1 tednu teklo na vse strani, voda ihajala noter. Slaba montaža, neprofesionalna. Plačal 37000 eur za 4m × 1.5 m.
Pridejo pogledajo, obljubijo in do sedaj prav nič.
Ponovno prvi dež in ponovno mi teče v balkonu (sedaj imam noter ladijski pod) in opazujem.

Razmišljam jih tožiti?

Stran od njih.

PRIBA OKNA BANDA

Iskreno najprej preverite prednosti in slabosti za vse vrste oken, tudi za PVC okna[/url], kot pravite. Nato pa še povprečne cene. Vse to najdete tukaj: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/okna/okna-cena-analiza-cen-prednosti-slabosti-oken-z-montazo-sencila-police/

pa še par prstov (kazalcev) si nabavite, ker čiščenje okvirov okenj je pa groza – trga prste☺

Priporocam pvcNagode iz Postojne! Drzali so se datuma izdelave in montaze. Kvalitetno montirali nova in odstranili stara lesena okna. Zatesnili z stekleno volno in purpeno. Nic poskodovali in pospravili za sabo. Vzel sem Kommerling ki so cca 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cenejsa od Rehau. Kvaliteta se mi zdi primerljiva. Zunaj antracit temna, noter bela, rolete Roltek. Pozanimal sem se tudi za alu vrata ki jih bom tudi od njih najverjetneje vzel lwr jih delajo sami in so klasicni modeli ugodni. Imajo fajn merilca ki nam je pri izmeri svetoval in tudi koncna montaza ni bila drugacna od predvidene tako da ni bilo presenecenj. Izbral sem njih ker so mi nudili na kljuc zamenjavo s starimi ker je bilo potrebno gipsanje preko omarice in obdelava spalet. Doma v garazi imamo tudi poljska od Aluplast4000 new. Ni primerjave, za hiso jih ne bi nikoli kupil.

Tukaj je še seznam izvajalcev za PVC okna[/url] oz. plastična okna: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/okna/pvc-okna-cena-plasticna-prednosti-slabosti-ponudniki/

Odgovor na objavo uporabnika
Marjana38, 22.07.2017 ob 13:18

Zanima me kje ste kupili PVC okna in kako ste zadovoljni z njimi. Smo iz Ljubljane in živimo v Mostah v bloku. Počasi bo treba zamenjati okna, pa me zanima, kje ste jih vi vzeli in koliko ste plačali. Hvala za vsak nasvet.

Pozdravljen,

Mi smo okna naročili pred 10 leti. Pri kramarič okna delajo iz kvalitetnih nemških profilov, bilo je ugodno pa še rokov so se držali, danes še vedno vse tesni in odpira zelo dobro priporočamo, več si lahko pogledate na njihovi http://www.kramaric.si

Obi ali Bauhaus.

New Report

Close