Kje kupiti?
Lepo pozdravljeni.
Rada bi vprašala če je tu slučajno kdo, ki lahko priskrbi ponarejeno spričevalo ali pa pozna koga, ki bi to lahko priskrbel? Prosim ne pišite nepotrebnih komentarjev, ker se mi jih ne da brati, če pa kdo lahko slučajno priskrbi pa naj prosim piše.
Franc?
Simčič?
Če je med navadnimi ljudmi takšen delež takih s ponarejenim spričevalom, kot jih imamo v parlamentu in na visokih položajih, bi se moralo usuti odgovorov.
Sicer si pa vprašanje narobe zastavila, vprašati bi morala, kje je mogoče kupiti spričevalo, da se potem lahko sprenevedaš, da nisi vedela, prvič, da je prepovedano kupovati spričevala in drugič, da so taka spričevala ponarejena.
Ok, ne vem katerega Franca in Simčiča mislita, vendar se da dobiti kak kontakt?
Poskusi na “Doba” Fakulteta za več-uporabne poslovne, družbene in tehniške študije Mb.
Za enega vem, da je gotof.
Po mojem se Ivana Simčiča v Desusu še spomnijo – če pošlješ tja, mu bodo oni preposlali na njegov naslov.
Ti samo pokaži dovolj debelo kuverto, glede na to kdo in kakšni profesorji učijo po šolah/fak. ne bi smelo biti večjih težav.
Pa diskretno pristopi k dotičnemu, ki mora bit dovolj visoko v hierarhiji šole 😉
Ma ne mislim glih na šoli kupiti spričevalo, pač pa od nekoga ki ga lahko priskrbi. Gotovo je kdo, ki lahko..
Mislim, da takih ni veliko in še ti imajo slabe ponaredke iz preprostega razloga, ker so jim šole prevelika konkuranca z “originali”.
Če odpotuješ malo bolj južno, kod brače, niti ne boš rabila debele kuverte.
Škoda, sm mislila da je to mal lažje…malo bolj južno..naredijo Slo. spričevalo ali kako?
Mogoče je pa bolje, da nisi “študirala” v slo, imaš pač opravljeno sarajevsko fak. nap. ali pa zagrebško, beograjsko….
Nerodna reč bi bila, da prideš nekam s tem spričevalom iz slo, tam pa tvoj “sošolec” iz letnika, ki se te nikakor ne more spomnit katera si, ker druge je vse odklukal…. 😉 😀
Za kakšno stopnjo izobrazbe pa želiš? srednjo, visoko, uni, mag. dr.? In koliko si pripravljena plačati? :))
Srednjo in visoko, kakšne so vaše cene?
Spusti naslov in v treh dneh dobiš spričevalo.
Kaj hočeš biti?
Kuhar, pek, gimnazijski maturant?
Zdaj ne vem, ali si politiki jemljejo zgled po “nepolitikih”, ali je obratno.
Bo šlo pa bolj anonimno kot da pustim svoj naslov na forumu 🙂
Jaz se bolj sprašujem, kam lahko greš s tem kupljenim papirjem pri nas, ko se praktično vsi poznamo med sabo?
Vsak ima kakega prijatelja, ki ima znanca/sorodnika/prijatelja… v kraju od koder prihajaš in te pozna in nap ve kaj si počel, ko bi moral hodit v šolo pa nisi…. Sploh če gre za kak bolj specifičen poklic težko zadevo prikriješ/zmutiš, da se po nekem času ne bi razvedelo kako si prišel do “izobrazbe”. :/
Mah, tule kakšna ‘zagnana’ novinarka išče kanale… o katerih bo poročala. :/
Jaz bi se sprehodil do paralamenta. Tam je vir znanja in informacij.
Ampak tam ni noben kriv. Kaj pa zdaj?
Seveda ne. Ce Janez skrha noz na struznici: ve se Janez placaj. Ce ima blagajnicarka Metka na koncu dneva minus: ve se Metka placaj. Ce pa umre otrok, ce izginejo podpisi, ce so delavci na cesti, ce se godijo krivice,…. potem ni nihce kriv. Moti me le neuma misel. Zakaj ima nekdo 5 ali 10-krat vecjo placo ce ne zaradi ODGOVORNOSTI. Zaradi lepote 🙂
OK Mali princ zbudi se, zivimo vendar v socailni drzavi. Sicer pa saj po novem letu boljse bo……….. Doda pa si lahko vsak sam.
Če bi bila res zagnana in ne samo “zagnana”, bi se registrirala in bi tako lahko pričakovala kakšno privat sporočilo. Tako pa je verjetno res le nekdo, ki želi, da se mu vse na pladnju prinese, z diplomo vred seveda. 🙂
Dvomim, da to počnejo novinarji. Če se najde na forumu folk, ki sprašuje kdaj je doprta knjižnica in ali gre z sito izkaznico alhko v vse knjižnice v LJ, potem ne preseneča, da kdo sprašuje tudi po ponarejenih spriečvalih. Navsezadnje tega podatka ne dobiš na spletni strani vsake knjižnice. 🙂
Internet je nekatere ljudi dobesedno pobebavil.
No jaz imam drugačne izkušnje ravno na MONu, ko je neka novinarka pisala o dotični zadevi, o kateri seveda ni imela pojma, in je ‘preplonkala’ celoten post, ki je bil potem v časopisu. :/ Bedno. Potem je bila pa na razne komentarje še tako naduta, da je napisala ‘kaj pa pišete javno o tem, sami ste si krivi’. Res tankočutna gospa…
Forum je zaprt za komentiranje.