Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kje kupujejo oblačila ljudje, ki so res močni?

Kje kupujejo oblačila ljudje, ki so res močni?

Nisem suha, sem starejša oseba in imam sigurno kakšen kilogram preveč. Nisem pa neka debeluška. Opažam, da v trgovinah sploh nimajo oblačil za močnejše. Kje kupujejo oblačila ljudje, ki so res močni npr. ženske, ki imajo nad 80 kilogramov in več?
V trgovinah opažam, posebej sedaj na razprodajah, da številke 44 oz. 46 ni skoraj nikjer. Tudi, če bi si hotela kaj kupiti, nikjer nič ne dobim.
Ali vsa ta modna industrija ustvarja izdelke samo za ljudi, ki so mladi, lepi, elegantni? Kaj pa množica tistih, ki nismo po “predpisih”.
Ko sem bila mlada, sem tudi jaz imela št. 38 in 40, da ne bo pomote…

Močni??? Debeli!!!

Enkrat sem nekje prebral, da naj bi bila ena taka trgovina nekje na celovški cesti v Ljubljani tam nekje od Tivolija naprej prosti stari cerkvi. Tam nekje. Daj malo pobrskaj na netu.

Kljub temu, da si starejša, in z kakim kg preveč mislim,da si krasna oseba. Ne oziraj se na komentarje, in uživaj v temu kar imaš.

Tudi jaz sem zdaj bolj take oblike, in prav tako v mladih letih suha. Še največ še dosedaj dobivala v C & A in Mani, a počasi sem mi zdi, da sem tudi za tja preširoka.

Zakaj debelim rečete, da so močni ? Niso močni ampak debeli. Razlika je očitna. Debel je tisti, ki ima ravno obratno postavo od močnega. Vse zamaščeno in ovalno z visečimi mišicami. Močni so kitasti z širokimi rameni in 6 pack trebuhom. Ne žalim debelih. Nekateri so po karakterju prav top, eni pa zafurstrerani in zblojeni in s to svojo debelostjo obremenjujejo še druge. Da bi pa manj jedli, bolj zdravo in več gibanja in da bi kaj naredili zase, ne to pa ne. Ker za njihovo debelost so krivi geni ne pa njihova požrešnost in papcanje. Pol pa bodite bajsoti.

No, hvala za tvoje mnenje, za katero te ni nihče vprašal. Avtorica vprašuje, kje lahko kupujejo oblačila ljudje, ki so bolj močni, bolj okrogli.
Brigaj se zase. Tudi ti si danes lahko lepotica s super postavo, žal pa ne veš, kaj te jutri čaka in kaj te lahko doleti! Lahko zboliš za kakšno hudo boleznijo, ješ zdravila, ki napihujejo, bolečine te ovirajo, da težko hodiš – vzrokov je lahko več.
Lahko si tudi super lepotica, pa v glavi nimaš nič, morda niti slame ne.

No, hvala za tvoje mnenje, za katero te ni nihče vprašal. Avtorica vprašuje, kje lahko kupujejo oblačila ljudje, ki so bolj močni, bolj okrogli.
Brigaj se zase. Tudi ti si danes lahko lepotica s super postavo, žal pa ne veš, kaj te jutri čaka in kaj te lahko doleti! Lahko zboliš za kakšno hudo boleznijo, ješ zdravila, ki napihujejo, bolečine te ovirajo, da težko hodiš – vzrokov je lahko več.
[/quote]

Meni se pa zdi, da ima glede poimenovanja kar prav. Jaz sem suha, mogoče celo presuha, pa ne rečem zase, da sem šibka. Pravzaprav sem kar močna 😉 Če se bom preveč zredila, bom pač debela. Mislim čisto objektivno gledano, brez nekega ocenjevanja. Saj vem, da se malo lepše sliši, da je nekdo močan, kot da je debel, ampak zato ga še ne bo nič manj skupaj.

Pozdravljeni,
pri svojih 158 centimetrih imam cca 88-90kg, konfekcijsko stevilko 42 (zgoraj 40), oz. M-L. Kupujem povsod, najraje H&M, Pull&Bear, kdaj tudi C&A, spodnje perilo pa velikokrat tudi v Lidlu … S tem res nimam nobenih probemov, dosti bolj od velikosti oblacil, mi problem predstavlja dolzina hlac, zato te vecinoma kupujem tam kjer ponujajo tudi krajse hlacnice (npr. H&M-ova linija petite).
Se nisem bila v situaciji, ko bi mi nekaj bilo vsec, vendar ne bi imeli dovolj velike stevilke.

Strinjam se s teboj, da me ni nihče vprašal o debelih ljudeh. Definitivno me pa moti to, da se opisujejo kot močne, če to niso. V žargonu bajsoti ne rečejo pojdimo jesti ampak papcat, potem pa še hrano crkljajo češ mal meska, pa čebulce, pa fižolčka pa vinčka vse pomanjševalnice. Če sem suha sem pa suha in je protipomenka debeli. Zakaj bi bilo pa debelo slabše kot suho ? To je pa odvisno od osebe kako sprejema svoje telo. In kot sem že omenila, da zafurstrirani bajski dobesedo morijo z svojo postavo tudi druge, pa mene nič ne moti če to so, pač debeli.
Aligatorcek hvala za razumevanje.
Vam gospa Oblaččila pa ne znam pomagati pa ne jemlite mojega mnenja kot žaljivka,baj ker to ni. Podala sem samo mneje o tem ker se vedno opisuje olepševalno debele ljudi.
[/quote]

V NKDju v podhodu Ajdovščina imajo vedno ogromne številke. Mogoče tam preveriš. Se mi zdi, da so preselili lokacijo, ampak samo nekaj izložb naprej in so še vedno v podhodu.
Verjetno imajo velike številke tudi v drugih NKDjih …

Na Nextu, na internetu. Imajo številke do 54, res ogromne štrevilke. Jaz nosim 44. Večino stvari tam kupim, ko imajo znižano. Krasne obleke, krila, kavbojke, bluze, puloverje. Ko je znižano, dobiš zelo ugodno. C &A in podobno se skrije pred njimi po kvaliteti, Nextovi modeli pa so tudi veliko lepši.

Meni se pa ravno zdi, da se 44 in 46 še dobita povsod, več od tega je pa res že problem. Sama nosim 42-44 in dobim veliko na Nextu, Asosu, v H&M in C&A.

Pred leti sem nosila 48+ in sem komaj kaj dobila, še največ v Kiku, nekaj v C&A.

Zdaj nosim 38-40/M in spet nič ne dobim, ko brskam po C&A so sami XXL+ in sem prav jezna, da ko sem jaz rabila nešteto iksov, ni bilo nikjer nič, zdaj so pa povsod!

Za 38 številko lahko povem, da v Orseyu dobim marsikaj, cene sprejemljive, kvaliteta ok, modeli pa fajn.

https://www.fit-shop.net/

Si vis pacem, para bellum.

Tisti, ki pravite, da močan ni pravi izraz, lastnega jezika ne poznate. Nazaj v šolo.

5. nav. ekspr. ki po splošni razvitosti presega navadno stopnjo: ima močne boke; močna spodnja čeljust; močne obrvi / ženska močnih prsi / evfem. je zelo močna debela

Odvisno od budgeta in stila – do 46 imajo tudi razni Gerry Weberji v Modiani in druge trgovine, ki so prodajajo nemške znamke ali pa so jim debeli ljudje pomemben segment kupcev (C&A itd).

Je pa bolj odvisno od politike trgovine – katere kupce želijo pritegniti. Npr. pri Marelli ali Dorothy Perkins se konča pri 42, tudi če na spletu lahko najdeš številke do 46 (naša oz. nemška velikost). Tudi tiste trgovine, ki imajo v ponudbi večje številke, verjetno naročijo največ “sredinskih” velikosti, zato lahko na razprodaji zmanjka velikih številk.

Glede izraza: debeli, okrogli, močnejši… je podobno kot s črnci, kjer je z vsakim novim poimenovanjem slabše (colored – kot da jih je nekdo (p)obarval, geografsko: african-american, kar odpira 100+ možnih kombinacij: african-australian ipd.)

Še vedno pa je odvisno od konteksta, odnosa do nekega pojava in načina, kako nekdo uporablja določeno besedo: tudi “močnejša” je možno uporabiti posmehljivo, cinično, tako kot pač vsak evfemizem, s katerim govoreči poskuša predvsem olepšati svojo žaljivost (izpasti lepši, kot je) z navidezno skrbjo za (čustva) sogovornika. Tako kot stigmatizacije ni možno odpraviti le z izbiro “prave” besede, tako smo lahko povsem enako (ali celo bolj) žaljivi z uporabo “pravih” besed.

Da se moški bojijo močnih žensk, je pa dejstvo… (malo je izjem), niso pa to nujno debele ženske. Vendar je z njimi težje fizično manipulirati.

Odvisno kaj iščeš.
Takko, NMKD, bonprix na spletu, MANA (v živo in na spletu), next (splet).
Malo bolj elegantno, a še vedno ugodno wallis (nekaj v Emporiumu, več na spletu).
Včasih najdeš kaj tudi v “Peek in Cloppenberg” in v S’Oliver.

Vaš link

[/quote]

Za avtorico: jaz za št. 46 gledam v Mani in CA, redko KIK, drugače pa na tržnici ali kakšnem sejmu, kjer se na stojnicah prodajajo bluze, tunike, jopice, jakne in hlače tudi večjih številk. Za manjši ali večji denar 🙂 Včasih je bila trgovina Vögele, žal pa je ni več.

Pa še nekaj spletnih strani:
http://www.konfekcija-julija.si/
https://www.modnadama.si/
https://www.ariya-store.com/za-mocnejse-dame/ (prvič slišim, zgleda pa obetavno)
http://www.pletisa.si/kategorija-izdelka/zenska-oblacila/
http://www.konfekcija-tanja.si/

Ko smo pa že pri izrazu močnejša postava, ali je katera pripravljena najti izraz za žensko, visoko cca 170 cm (cm gor ali dol), težko pa: 40 kg, 50 kg , 60 kg, 70 kg, 80 kg, 90 kg, 100 kg, nad 100 kg?

Naj bom prva:
40 kg – anoreksična
50 kg – suha
60 kg – vitka
70 kg- normalna
80 kg – močnejša
90 kg – močna
100 kg – debela
nad 100 kg – predebela

Jaz se pa strinjam s teboj. Metanje peska v oci se nikoli ni bilo koristno!

A se ne bi raje skoncentrirale na odgovor avtorici?

Zelo fajn bundo sem si kupila v Mani in dala zanjo 30 eurov. Stoji mi kot ulita.
p.s. sem manj kot 80 in tudi majhna nisem.
Pejte pogledat v Mano.

“Res močen” pomeni precej debel. In ti, če si visoka in težka manj kot 80, potem nisi “res močna”. Se ti zdi da bi 100 kg težki ženski tvoja bunda stala kot ulita?

Jaz se pa strinjam s teboj. Metanje peska v oci se nikoli ni bilo koristno!
[/quote]

Debele sicer niste, ste pa glupe ko noč. Lepa embalaža, pa gnila vsebina.

New Report

Close