kje kupujete?
Stvari “za drgnit”, kot jaz temu pravim, imamo “iz kroženja” – tri družine si izmenjavamo oblačila, vsak zamenja, kar odsluži in za vsak dan cunj preko glave. Za “šminkirat” kupimo kaj tam, kjer ugledamo in ob ceni ne pademo skup: C&A, TPS, Kik, H&M – od sosedov, doma se pa tudi Lumpija, Sparkyja in kakšnih Tuševih ponudb ne branimo. Včasih najdem kaj tudi v Baby centru, ampak je to res izjema, ker so cene -au!- boleče. Tako imamo recimo eno čedno puhovko iz H&M, pa eno navadno bundico za vsak dan iz “kroženja”, naš je zdaj 3., ki jo drgne in je že malo zmahana, je ni pa nič škoda in jo ima veliko raje od “svoje”. Na jesen sem kupila nekaj polo majčk v Lumpijevi ponudbi, so še vedno Ok, niso ne razvlečene in ne razbarvane – skratka smo povsem neobčutljivi na znamke in trgovine, samo da ustreza, tako cena kot kvaliteta.
Mi pa že od začetka kupujemo v Oviesse v Italiji. Cene so nekako podobne H&M-ovim, kvaliteta pa tudi. Všeč mi je to, ker ne hodi naokoli prav veliko otrok v enakih oblačilih.
Majčke in body-je (tisto, kar potrebujemo v “večjih” količinah) pa tudi pri nas – malo pobrskam po Emporijumu (Mother care ima kar ugodno ponudbo), Intersparu in Baby Centru, če se najde kaj ugodnega.
Hči ima izredno malo cunj, v glavnem vse iz H&M-a, St. Oliver in Esprit sta pa firmi, ki jih dobi za rojstni dan, oz. Miklavža. To so pol tut cunje za – kot pravi Skrbna – za šminkat, za v šolo, rojstne dneve. Ja, je pa stara 13.
Sin – briga ga, kaj je oblečen. Sam, da je čimbolj odbito. Večja k je budalajsarija narisana na majici, boljša je. Kupujem vse v H&M-u. Za doma in za v šolo.
Sem pa od začetka oba navajala na to, da ko pride domov, da se preobleče. Tako lahko hodi po par dni skupaj v šolo v enih in istih cunjah, pa ni nič umazan. Za doma so pa kakšne strgane kavbojke, pa stare in premejhne trenirke. Enako je s čevlji. Ene so samo za doma, ene pa za v šolo.
glede na to, da sva obe iz Mb, me zanima, v katerih privat trgovinah kupuješ? Jaz večinoma kupujem v Europarku in Babycentru in Aladinu, pa se mi zdi, da sem talepše že pobrala in bi šla še malo brskat kam drugam. Tud v H&M še moram skočit, mi še kar ni uspelo it pogledat. Predvsem moram za tamiceno kupit kombinezon in za tavečjo komplet bundice in hlač za na mraz.