Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kje kupujete angleško in nemško leposlovje?

Kje kupujete angleško in nemško leposlovje?

Malo me grebe, kje kupujete leposlovje v angleščini in nemščini.

Dolga leta sem ga kupoval na amazon.com, amazon.co.uk, pa na bn.com in celo na borders.com, sedaj pa ugotavljam, da je poštnina postala zelo zasoljena (BN: 7,00 USD na pošiljko in 5,95 USD za vsak kos).

V Konzorciju in Vale-Novaku pa sicer najdem najbolj zloglasne naslove, recimo zadnje bookerje, česa bolj specifičnega pa ne. Da o nemških naslovih niti ne začnem tarnati …

Skratka, katera je vaša najljubša spletna knjigarna?

Abebooks.co.uk (obstaja tudi nemška različica), kjer prodajajo rabljene knjige (ki pa največkrat izgledajo kot nove) od 50 penijev naprej. Če jih naročiš recimo pet od istega prodajalca (gre za mrežo večih), le težko plačaš več kot jurja na komad s poštnino vred. Jaz sem naročila že tri pakete in kar brzdati se moram, da ne naročim takoj še kakšnega! 🙂

Oja,

tole s poštnino mi pa ni čisto jasno (da je manj kot jurja), sem pogledal gor in za Slovenijo pride iz Anglije okoli 6 funtov, iz Nemčije pa 10 eurov ???

Jaz nemsko leposlovje kupim kar na kraju samem-Hugendubel v Muenchnu….

Ja, jestadn, tako je, če kupiš eno samo knjigo. Več ko jih je, bolj je ugodno – splača se jih vzeti vsaj tri.

Oja, hvala, bom poskusil z nakupom (in brzdanjem želja).

Ce stanujes kje blizu avstrijske meje, lahko vse nemško leposlovje narocas tudi v knjigarni. Jaz to naredim recimo v Celovcu, Heym je tista tavelika knjigarna, pobrskaš po njihovi bazi na internetu (ki je zelo velika, približno taka kot nemški amazon) in naročiš. Čez dva, tri dni so knjige na tvoje ime v knjigarni, plačaš takrat, ko prideš, poštnine ni:-)) Po mojem bi morali imeti tudi angleške naslove, vsaj bolj popularne zadeve.

Sicer pa tudi jaz na veliko naročam rabljene knjige, amazon jih ima tudi, pa abebooks.de, je pa res, da jih jaz potem pošiljam v Nemčijo, na naslov moje sestre, ki živi tam in vsake 6 tednov prihaja v Slovenijo. Poštnina za eno pošiljko je 3 evre. Skušnjave so velike:-((

ir*
a v knjigarni v klagenfurtu prodajajo tudi rabljene knjige (otroške)

klavdija

k.:

a v laibachu, marburgu al pa zilliju ne prodajajo rabljenih ?

🙂

PS: Voranc se v grobu obrača

zivjo!

jaz na amazonu ne narocam vec, ker sem za dva paperbacka v skupni vrednosti 12 funtov placal 11000 sit (postnina + carinski postopek) Tako da ne bi tako opeval amazona…
poleg tega se mi zdi precej neumno, da hodite kupovat v tujino in rajsi cakate 6 tednov (!?!), da sestra pride na obisk iz tujine (???)
V nasih knjigarnah zdaj lahko dobis absolutno VSE knjige in ne samo “zadnje bookerje”.
poleg tega ima zdaj vale novak tudi svojo spletno stran http://www.vale-novak.si, kjer lahko narocis vse brez postnine.

lp

New Report

Close