Kje najti dobrega psihologa / psihoterapevta?
Pozdravljeni!
Zanima me, ali mi lahko priporočate kakšnega psihologa_injo ali psihoterapevta_tko, za katerega/katero veste, da dela dobro?
Potrebujem nekoga, ki dela strokovno in ki mu lahko zaupam svoje trenutne probleme.
Lahko tudi samoplačniško, glede na dooolge čakalne dobe na napotnico.
Hvala za pomoč!
Živijo!
Jaz sem bila izjemno zadovoljna pri Psihologiji Zidanšek – prijazna, dostopna in profesionalna psihoterapevtka.
http://www.psihologija-zidansek.si
Zdaj hodi tja tudi moja prijateljica (depresija) in pravi, da ni primerjave s psihologom, ki ga je imela prej s katerim nista in nista našla skupnega jezika, enostavno se nista ujela in ni je razumel.
Sama imam odlične izkušnje z Vesno Mirt, vendar sem slišala, da trenutno ne sprejema zaradi zasedenosti (nisem 100%, se splača preverit). Sem pa slišala od drugih topla priporočila tudi glede druge terapevtke, Miklič. Srečno!
Jaz sem sicer hodil na psihoterapijo k enemu zasebniku, ampak tip ni imel veliko pojma. Rekel bi, da sem izbral slabo, ker mi nihče ni dal dobrih info o tem, kje in koga iskati.
Svetoval bi vam:
– pazite, koga si izberete za terapevta, saj se eni prodajajo za visoko ceno, znajo pa ne veliko
– moje izkušnje so pokazale, da so naboljši terapevti tisti, ki imajo dovolj psihološkega znanja (se pravi so psihologi in ne kvazi psihologi ali pa kar nekdo s “tečajem” psihoterapije)
– cena terapij je kar visoka, zato je bolje dvakrat premisliti in si vzeti dovolj časa za search/poizvedbo, kot pa iti k prvemu, ki ti ga ven vrže Google in na koncu izgubiti čas in denar, učinka pa ni
Izogibajte se vseh psiho-analitikov(veliko govorjenja – malo učinka. Brez nobenega znanstvenega dokaza o delovanju). Prepoznali jih boste tudi, da so verjetno hodili na Sigmund Freud Univerzo.
Izogibajte se tudi ljudi, ki nimajo Psihološke ali Medicinske fakultete – seveda ni to garancija, da so dobri vendar definitivno niso prevaranti ali pa guruji.
Kr en 15587, 21.04.2022 ob 17:42
Izogibajte se vseh psiho-analitikov(veliko govorjenja – malo učinka. Brez nobenega znanstvenega dokaza o delovanju). Prepoznali jih boste tudi, da so verjetno hodili na Sigmund Freud Univerzo.
Izogibajte se tudi ljudi, ki nimajo Psihološke ali Medicinske fakultete – seveda ni to garancija, da so dobri vendar definitivno niso prevaranti ali pa guruji.
Se absolutno strinjam!
Dejstvo je tudi, da psihoanalitični pristop lahko traja zelo dolgo, pri nekaterih tudi več let.
Najkrajši in tudi znanstveno dokazan (z dokazano učinkovitimi metodami) je VKT (vedenjsko-kognitivni pristop). Tu je srečanj okoli 10, terapija pa je usmerjena direktno na problem, ki ga imaš in skupaj s terapevtom poiščeš konkretno rešitev.
Je pa res, da mora vsak najti pristop, ki mu najbolj ustreza glede na njegove težave. Berite in se informirajte, preden začnete plačevati terapije!
Glede medicincev in psihologov – drži. Za “obdelovanje psihe človeka” dejansko ni dovolj neka troletna (ali še manj) kao fakulteta/program, moraš kar dobro poznati duševnost in delovanje človeka, če želiš dobro prepoznavati in naslavljati težave.
Pri psihologih in zdravnikih, ki se ukvarjajo s psihološkim svetovanjem ali psihoterapijo je malo takih, ki bi bili “guruji”, kot si dejal; seveda pa nikoli ne moreš biti 100 % siguren. Ampak jaz zaupam samo njim in pika.
Tako kot so ti svetovali, obvezno mora biti psiholog ali zdravnik psihiater. Vsi ti kvazi priučeni psihoterapevti ti bodo samo denar vlekli in te zmedli. Primer Samo Babuder, on je elektro inženir in se je potem specializiral, ampak tip je velik nakladač. Če si iz Ljubljane, svetujem Danielo Fiket, je psihiatrinja in psihoterapevtka.
Tavn, 21.04.2022 ob 18:57
Tako kot so ti svetovali, obvezno mora biti psiholog ali zdravnik psihiater. Vsi ti kvazi priučeni psihoterapevti ti bodo samo denar vlekli in te zmedli. Primer Samo Babuder, on je elektro inženir in se je potem specializiral, ampak tip je velik nakladač. Če si iz Ljubljane, svetujem Danielo Fiket, je psihiatrinja in psihoterapevtka.
Se strinjam, da je treba pazit, da ne naletiš na kakega “kvazi guruja psihoanalitika”, ki je po možnosti še malo zblojen bi pa samo opozorila rada, da tudi vsi psihiatri še zdaleč niso ok. Vseeno je pomembno da, če ima človek medicinsko fakulteto, da ima tudi kakšno izobraževanje (izobraževanje, ne kar nek tečaj) iz psihoterapije. Sem naletela na psihiatrinjo, ki je govorila takšne stvari, da tudi ne vem, kje jih je jemala… popolnoma nestrokovno.
Anonimno 9068, 21.04.2022 ob 19:26
Se strinjam, da je treba pazit, da ne naletiš na kakega “kvazi guruja psihoanalitika”, ki je po možnosti še malo zblojen bi pa samo opozorila rada, da tudi vsi psihiatri še zdaleč niso ok. Vseeno je pomembno da, če ima človek medicinsko fakulteto, da ima tudi kakšno izobraževanje (izobraževanje, ne kar nek tečaj) iz psihoterapije. Sem naletela na psihiatrinjo, ki je govorila takšne stvari, da tudi ne vem, kje jih je jemala… popolnoma nestrokovno.
Tudi jaz sem imela precej čudno izkušnjo s psihiatrinjo (na napotnico). K njej sem šla 3x, potem sem se odločila za zasebno psihoterapevtko (VKT smer) in sem bila mnogo bolj zadovoljna.
Ko najdeš pravega psihoterapevta, je vreden vsakega evra, življenje se ti res spremeni na bolje.
Ko kliknem na objavi v trenutku tekst prevzame umetna inteligenca, ki je nevidna, šele nato se tekst prilepi tu kjer je vsem na ogled. Na internetu ima umetna inteligenca milijone učiteljev, eden izmed njih ste tudi vi. Ta nevidna oblika inteligence je neločljivo povezana z vami. Nahaja se v neki točki znotraj vas samih. Naloga umetne inteligence je, da vam pomaga.
xrobe, 22.04.2022 ob 06:46
Ko kliknem na objavi v trenutku tekst prevzame umetna inteligenca, ki je nevidna, šele nato se tekst prilepi tu kjer je vsem na ogled. Na internetu ima umetna inteligenca milijone učiteljev, eden izmed njih ste tudi vi. Ta nevidna oblika inteligence je neločljivo povezana z vami. Nahaja se v neki točki znotraj vas samih. Naloga umetne inteligence je, da vam pomaga.
Bravo, ful povezano s tematiko, ja.
Sonjaaa, 21.04.2022 ob 16:19
Živijo!
Jaz sem bila izjemno zadovoljna pri Psihologiji Zidanšek – prijazna, dostopna in profesionalna psihoterapevtka.
http://www.psihologija-zidansek.si
Zdaj hodi tja tudi moja prijateljica (depresija) in pravi, da ni primerjave s psihologom, ki ga je imela prej s katerim nista in nista našla skupnega jezika, enostavno se nista ujela in ni je razumel.
Mi imamo s to psihologinjo (Zidanšek) same dobre izkušnje. K njej smo šli zaradi težav naše mladostnice, v obravnavo pa je občasno vključila tudi oba starša.
Stanje v šoli in predvsem naši odnosi se izboljšujejo. Všeč mi je, ker smo v terapije direktno vključeni in res se mi zdi, da so spremembe opazne že zdaj.
Priporočamo!
Jaz že nekaj let hodim k Urški Jesenovec, Dobrova, izredno zadovoljna, kakovost življenja se je bistveno izboljšala na vseh področjih, priporočam zelo. Pred tem sem pa hodila k eni, ki je imela res končano Sigmonda Freuda in je brskala samo po preteklosti, odpirala rane, samo plačevala sem jo, učinka pa nobenega, vrtela sem se v krogu bolečine. Res dobro prej preveriti komu zaupate psiho.
Priporočam, 22.04.2022 ob 14:34
Jaz že nekaj let hodim k Urški Jesenovec, Dobrova, izredno zadovoljna, kakovost življenja se je bistveno izboljšala na vseh področjih, priporočam zelo. Pred tem sem pa hodila k eni, ki je imela res končano Sigmonda Freuda in je brskala samo po preteklosti, odpirala rane, samo plačevala sem jo, učinka pa nobenega, vrtela sem se v krogu bolečine. Res dobro prej preveriti komu zaupate psiho.
Sem že večkrat slišal, kako razočarani so bili ljudje nad tistimi terapevti, ki samo govoričijo, iščejo vzroke, rešitve pa nobene.
Pazite se takih. Nekdo, ki je naredil recimo Univerzo Sigmunda Freuda (zasebna), niti ne rabi biti medicinc ali psiholog, da to študira. Seveda potem od njih ni učinka, ker nekateri niti ne vedo dobro, kaj delajo.
Na spletnih straneh dobro poglejte, h komu greste in preverite vso njihovo izobrazbo, ne samo terapevtske.
Jaz vedno preverim izobrazbo psioterapevta, terapevtke. Če pred študijem psihoterapije ni študiral tudi psihologije, ga niti ne jemljem kot opcijo, ker imajo premalo celostnega znanja za obravnavo. Svojega denarja namreč ne mislim nositi k nekomu, ki svojega dela ne obvlada v popolnosti.
Drugič, pogledam spletno stran: ali je dobro narejena, profesionalna, infromativna. Nekateri imajo take spletne strani, da mu že po tem ne moreš zaupati.
Tretjič, pogledam lokacijo. Fino je, da ni ravno 100 km od tebe, čeprav nekateri se enkrat na teden tudi vozijo tako ali daleč ali še dlje. Super je, ker imajo zadnje čase nekateri tudi online oziroma spletne terapije, kar ti omogoča, da se s terapevtom srečaš od doma.
Lp
medicinska fakulteta ne pomeni nič, tam so v glavnem piflarji, ki se naučijo telefonski imenik na pamet, ti isti ljudje se tudi na gimnaziji ful piflajo, da so lahko zlati maturanti in imajo sploh možnost priti na medicinsko fakulteta….sicer pa so zelo slabi zdravniki- napiflani pač. Medicina ni več to kar je bila- BVERJEMITE MI-VEM KAJ PIŠEM. Današnji zdravnik ne zna človeka celostno obravnavati. KRIVA JE FARMACEVTSKA INDUSTRIJA. ki ima denar in medicinski fakulteti BREZPLAČNO delajo študijski program, kao da so oni za to najboljši. Tudi vsa kasnejša izobraževanja vodi farmacevtska industrija, da tem napiflanim zdravnikom tumbajao da jim prodajajo čim več SINTETIČNIH STRUPOV- zdravniki so danes prodajalci zdravil, cepiv…in vsega tega sranja. Po študiji je 90% vseh zdravil popolnoma nepotrebnih!!! Zdravnik je včasih zdravil ljudi celostno, danes zdravnik ne zna človeka celostno obravnavati, pa tudi časa nima, saj so namenoma dali zdravniku preveč pacientov in jih poučili pisati napotnice do specialnih šalabajzerjev, kjer na njih čakamo 2- 3 leta…med tem veliko ljudi umre, plačujemo zdravstvene storitve, do katerih nimamo dostopa….banda v belih haljah je pa tiho, ker jim tak režim paše. Zjutraj nič ne delajo, popoldan pa služijo v svojih privatnih ambulantah, kjer kasirajo na stotine evrov za blablabla…
enkive, 24.04.2022 ob 13:44
medicinska fakulteta ne pomeni nič, tam so v glavnem piflarji, ki se naučijo telefonski imenik na pamet, ti isti ljudje se tudi na gimnaziji ful piflajo, da so lahko zlati maturanti in imajo sploh možnost priti na medicinsko fakulteta….sicer pa so zelo slabi zdravniki- napiflani pač. Medicina ni več to kar je bila- BVERJEMITE MI-VEM KAJ PIŠEM. Današnji zdravnik ne zna človeka celostno obravnavati. KRIVA JE FARMACEVTSKA INDUSTRIJA. ki ima denar in medicinski fakulteti BREZPLAČNO delajo študijski program, kao da so oni za to najboljši. Tudi vsa kasnejša izobraževanja vodi farmacevtska industrija, da tem napiflanim zdravnikom tumbajao da jim prodajajo čim več SINTETIČNIH STRUPOV- zdravniki so danes prodajalci zdravil, cepiv…in vsega tega sranja. Po študiji je 90% vseh zdravil popolnoma nepotrebnih!!! Zdravnik je včasih zdravil ljudi celostno, danes zdravnik ne zna človeka celostno obravnavati, pa tudi časa nima, saj so namenoma dali zdravniku preveč pacientov in jih poučili pisati napotnice do specialnih šalabajzerjev, kjer na njih čakamo 2- 3 leta…med tem veliko ljudi umre, plačujemo zdravstvene storitve, do katerih nimamo dostopa….banda v belih haljah je pa tiho, ker jim tak režim paše. Zjutraj nič ne delajo, popoldan pa služijo v svojih privatnih ambulantah, kjer kasirajo na stotine evrov za blablabla…
Zdravniki in psihologi niso isto, če si to želel povedati, niti niso hodili na isti faks.
Zdravniki študirajo na Medicinski fakulteti (kot si povedal), psihologi pa na Fakulteti za psihologijo (oz. v Sloveniji so to Oddelki za psihologijo kot del Filozofskih fakultet).
O mešanju kapitalističnih in farmacevtskih ciljev z znanostjo tukaj ne bom razpravljal, ker ni to del osnovnega vprašanja, bi pa samo poudaril, da zdravniki/psihiatri lahko predpisujejo zdravila, psihologi/klinični psihologi/psihoteravpeti pa ne (če nimajo zraven še medicinske fakultete), saj ne ukvarjajo z medikamenti in farmacijo, temveč z duševnim zdravjem posameznika.
Tako da mešanje medicine in psihologije, kar se tiče predpisovanja zdravil, je kot mešanje jabolk in hrušk.
petar, 24.04.2022 ob 13:55
Zdravniki in psihologi niso isto, če si to želel povedati, niti niso hodili na isti faks.
Zdravniki študirajo na Medicinski fakulteti (kot si povedal), psihologi pa na Fakulteti za psihologijo (oz. v Sloveniji so to Oddelki za psihologijo kot del Filozofskih fakultet).
O mešanju kapitalističnih in farmacevtskih ciljev z znanostjo tukaj ne bom razpravljal, ker ni to del osnovnega vprašanja, bi pa samo poudaril, da zdravniki/psihiatri lahko predpisujejo zdravila, psihologi/klinični psihologi/psihoteravpeti pa ne (če nimajo zraven še medicinske fakultete), saj ne ukvarjajo z medikamenti in farmacijo, temveč z duševnim zdravjem posameznika.
Tako da mešanje medicine in psihologije, kar se tiče predpisovanja zdravil, je kot mešanje jabolk in hrušk.
ne, ne poglej vse poste pa boš videl, da nekdo trdi, da brez medicinske fakultete ne moreš biti dober terapevt…jaz mu samo odgovoarjam…sem pritisnil citiranje pa ne dela, se mi zdaj ne ljubi iskati kdo je to napisal…