Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kje nakupujete bio ali domačo hrano?

Kje nakupujete bio ali domačo hrano?


Nič ne nucam od teh nadomestkov, ker zelo redko jem kaj takega, kjer bi jih lahko ponucal. Pa še dragi so.

Mogoče enkrat na mesec, če se speče kaj takega….Takrat pa uporabim sadni sladkor.

Javorjev sirup je res drag, agavin pa prav nič. Pa še deluje kot vezivo pri določeni hrani, recimo ko pečeš kolačke ali delaš kako drugo sladico. Sladica, desert pač mora bit sladek.

Kot primer: beli sladkor, ki ga je kupil moj bivši pred 1,5 leta (s katerim si je začinil čaj in kavo), ista pakunga še vedno ni porabljena, počasi kopni. Belega sladkorja sploh ne uporabljam, če že, potem rjavega (pri kavi recimo), ga kupim mogoče 2x letno pol kile. Agavin sirup uporabljam tudi 2-3x letno, ko kaj pečem ali delam rumove. Stevia je pa super za diabetike.

navadni sladkor nucam edino, ko delam marmelado, pa še takrat uporabnim želirnega in res miminalno, recimo 20-30 dag sladkorja na 100g sadja. ravno za konzervans.

ne nasedajte samo nas imena BIO-EKO….
problem je, ker npr. zelenjava, žitarice,semena…dobijo certifikat da so bio, ali eko, ampak težava je v tem, da potem veliki proizvajalci, ali odkupovalci takšno hrano ŽARČIJO, da dalj časa obstane.Ampak takšna hrana je še bolj škodljiva kot špricana.Naredite preizkus:
semena in žita dajte kalit-če kalijo niso žarčena, sicer so
zelenjavo npr. paradižnik pustite na sobni temperaturi, če bo po 3 dneh še tak kot je bil, je žarčen.

pa še nekaj, ni vse kar je bio kar apriori tudi zdravo.
Npr. bio moka (pirina,ržena,ovsena) če stoji na trgovskih policah 1 mesec in več oksidira več kot 50% vitaminov.Takšna moka seveda ni škodljiva kar tako, je pa prazno živilo.Zato predlagam, da si kupite manjši mlin na kamne (ne na kovinska strgala) in si meljete svežo moko, delate svoj zdrob, kosmičite svoje kosmiče (npr. ovsene) le tako zmleta zrnja imajo 100% vrednost.

Mislim, da vsak, ki se malo bolj poglablja v eko zadeve, ne pade samo na nalepke, ampak še poleg vsega kaj tudi prebere. Sicer pa smo o certifikatih že veliko pisali, ne bi na tem mestu še enkrat.

Kaj pomeni žarčenje? Od kje si to pobral?


Gre se za obsevanje hrane. To daj v Google, pa boš našla veliko materijala.

Obsevanje, lol

Johanson, če je moka hermetično zaprta, se nič ne porazgubi. Res pa je, da je večinoma pakirana v kartonskih vrečkah, ki pa diha.


Kaj misliš s tistim “lol” ? Da ne verjameš ?

Moka mora biti v takšnih vrečkah, da lahko diha. Daj kruh v plastično neprodušno vrečko. Drugi dan bo plesniv.

Točno tako, Robić. Še nisem slišala za obžarčevanje hrane, to je spet kr neki neosnovanega.

Kruh imam vedno v plastični vrečki. Ne splesni, če ga imaš v hladilniku ali shrambi, splesni na toplem in vlažnem.


To je tvoj problem, če nočeš verjeti.

http://vizita.si/clanek/alergije/zda-zibelka-zla-radioaktivnega-sevanja.html

Take teze so mi res mimo. In paradoksalno se uporabljajo vedno pri bio/eko prehrani, kot razlog za diskreditacijo. Ja, najbolje da se preselim na luno ali še bolje se izstradam do smrti. To je podobno temu, da si Robi enkrat napisal, da ne rešuješ poškodovanih živali, ker kaj je to ena proti miljonom, in itak ne moreš pomagat vsem. Pa ne hodiš na volitve, ker itak niso izvoljeni ta pravi. Pa sistem je napačen.

Taka miselnost mi je mimo. To minimaliziranje človekovih dejanj, človekovega truda za boljši jutri.

Krivokljun, jaz nisem kriv, če so takšna dejstva.

Ne obstaja samo ena resnica, ampak več njih. Ti pač slediš pesimistični in pasivni veji, jaz optimistični, aktivni. Vsako rešena duša, pa naj bo človeška ali živalska, je razlog več, da delam prav.


Razumem tvojo jezo in žalost. Je pa bolje poznati resnico, kot pa živeti v prevari.

razburjanje je brez veze…..dejstvo je, da če hrano kupuješ direktno pri kmetu (te možnosti so velike) 100% ni žarčena, če jo kupuješ v mega centrih pa tega ne veš-pika.


Razumem tvojo jezo in žalost. Je pa bolje poznati resnico, kot pa živeti v prevari.[/quote]

Kot rečeno, resnica je relativna. Sploh pa si jo ljudje različno tolmačimo.

@johanson, je pa treba take trditve z nečim podkrepiti. Najbolje z lastnimi besedami. Pridelki, kupljeni pri kmetu, imajo pa lahko drugo slabost, sploh če imajo certifikata bio. Sodelavec je prinesel enkrat domačo solato z domačega vrta. Uf, je bila lepa, skoraj nič gnila, nobene mravljice gor… potem pa zvem, da škropi z agresivnimi sredstvi, za katere je moral celo tečaj opravit (ima izkaznico, ki izkazuje, da zna rokovat s takimi strupi). Pa hvala lepa za tako solato.

Imamo kmetijo ki vse pridelamo na eko bio nacin ce koga kaj zanima oz ce bi rad kaj kupil naj napise in se zmenimo od zelenjave do mesa imamo vse bio eko nobenih skropiv lahko pridete in se prepricate.

Kaj pa kak link? Sicer to nima veze s temo, ampak manjka vam nekaj vejic. Mal je treba tud na vizualno podobo pazit 😉 pa brez zamere.

A samo mal

Hrano, kar ne zraste doma, nakupujem na lokalni tržnici v tem koncu lj. Jutri grem spet v nabavo.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

www.gajbica.si nekaj novega..A je kdo naročil?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close