Kje naročiti kvalitetne zavese; VELANA žal odpade…
Rayisa, 18.12.2021 ob 17:08
Kaj pa plise zavese? Materiali so UV odbojni. Poleti se prostori manj pregrevajo, ker jo sončne žarke. Meni se super obnesejo.
Ne, jaz razmišljam o klasičnih belih zavesah z vzorcem.. Okno so stara in jih zavesa prav lepo pokrije.. Vseeno hvala.
Milena 31, 18.12.2021 ob 17:17
Ne, jaz razmišljam o klasičnih belih zavesah z vzorcem.. Okno so stara in jih zavesa prav lepo pokrije.. Vseeno hvala.
- Če so okna takšna, da jih je potrebno skrivati, raje denar za zavese, ki tudi slučajno niso poceni, vložiti v nova okna in pol zaves sploh ni treba
GRENADINA, 18.12.2021 ob 21:07
Jaz pa imam velanine po celi hiši že 13 let in so kot nove. Prav tako moja prijateljica in starši. Očitno si imela nesrečno roko pri izbiri.
Takrat pred 13 leti so mogoče še imeli proizvodnjo pri nas, pred petimi leti pa so (predvidevam) dobivali tkanino za zavese od drugod in so prodajali tudi take, ki imajo zelo slabo UV zaščito oziroma so celo brez! Problematična je samo zavesa, ki je obrnjena proti siončni strani! Razpadla je skoraj v celoti, kar je sramota za tako podjetje, ki se ima za nekaj več na trgu.
Jaz bi jih reklamirala in naredila cel halo!
Ce nimas ravno doma macke, da ti pleza po zavesah, bi zavese morale zdrzati ulala let!
Moja mama ima 50 let stare zavese, so kot nove! Res jih menja zima/poletje, pa kdaj za spremembo kake nove za krajsi cas, ampak 50 let zdrzijo brez problema te klasicne, bele, vzorcaste, ki so se prodajale v 60ih in 70ih!
Mi smo imeli v prejsnjem stanovanju tudi zavese 13 let, kupljene na trznici v Bosni, pa neke iz Palmanove, za nic denarja, vsa leta so bile cisto fine.
Tasca je pred casom menjala zavese v hisi in vse stare idnesla na vikend, kjer zdaj visijo ze kako desetletje, pri njej doma so pa tudi visele kakih 30 let.
Torej, verjamem, da ti novi matetiali niso za vse zivljenje, ampak 5 let je pa absolutno premalo!
Preveč pričakuješ od Velane.. Blaga za zavese pri njih ne delajo že dolgo, dolgo vrsto let in je vse samo tuje, večinoma kitajsko. Potem ti pa svetujem, da se odpelješ v Bauhaus ali pa Obi, kjer boš za dosti nižji znesek dobila isto sranje! Odločitev je tvoja, denar pa tudi!
Mojca370, 19.12.2021 ob 11:54
Moja tašča ima zavese iz Nemčije, ki so stare več kot 45 let, pa so kot nove… Takrat je bila prava kvaliteta, sedaj pa delajo material za leto ali dve!
Takratna kvaliteta je bila skoraj za večno in si se zaves prej naveličal…
Sedaj je pa za dve leti, potem pa po nove, pa če hočeš ali ne
Barbika894, 19.12.2021 ob 11:59
Jaz zavese kupujem na bolsjem sejmu ali na trznici. Vcasih vidim, da jim imajo tudi v diskontih.
imela sem isto enih par njihovih zaves pa čeprav so bile lepe in ne tako poceni so se kar čez par let začele trgati in pojavljati luknje kot da jih žrejo molji