Kje oblačite otroke?
Kje kupujete otrokom za oblečt? Pa kakšen cenovni razcred približno? Kupujete v raznih Pepco, C & A in podobno? Ali malo višji rang? Naša je hud alergik. Sem ji poskuspila že kaj kupiti v zgoraj omenjenih trgovinah, ampak so bile vedno hude reakcije. Ja, sem kupila samo bombaž in ja smo oprali. A alergije so bile hude… Tako da zdaj veliko stvari nesemo k kakšni šivilji, da nam naredi iz bombaža ali lana ali svile za poletje. Precej kupimo pri Lacoste, Ralph Lauren… tudi Max Mara ne dela reakcij smo ugotovili. Čevlje seveda kupujemo usnjene… Rada bi malo razširila. Tako da povejte mi, kje kupujete za oblečt in obut za otročke.
ideje612, 27.04.2025 ob 11:21
Kje kupujete otrokom za oblečt? Pa kakšen cenovni razcred približno? Kupujete v raznih Pepco, C & A in podobno? Ali malo višji rang? Naša je hud alergik. Sem ji poskuspila že kaj kupiti v zgoraj omenjenih trgovinah, ampak so bile vedno hude reakcije. Ja, sem kupila samo bombaž in ja smo oprali. A alergije so bile hude… Tako da zdaj veliko stvari nesemo k kakšni šivilji, da nam naredi iz bombaža ali lana ali svile za poletje. Precej kupimo pri Lacoste, Ralph Lauren… tudi Max Mara ne dela reakcij smo ugotovili. Čevlje seveda kupujemo usnjene… Rada bi malo razširila. Tako da povejte mi, kje kupujete za oblečt in obut za otročke.
Tudi blago ki ga kupite da sivilja sešije je iz kitajske tako kot H&M in Ralf
Ste pomislili da je prašek kriv?
Anonimnooo, 27.04.2025 ob 11:38
Tudi blago ki ga kupite da sivilja sešije je iz kitajske tako kot H&M in Ralf
Ste pomislili da je prašek kriv?
uporabljam mellow prašek, prvi, ki ji ne dela alergij. Ne vem če je ravno isto blago, če ji tisto od šivilje in ralpha ne dela alergij, ostalo pa…
ideje612, 27.04.2025 ob 11:40
uporabljam mellow prašek, prvi, ki ji ne dela alergij. Ne vem če je ravno isto blago, če ji tisto od šivilje in ralpha ne dela alergij, ostalo pa…
Kot je že zgoraj napisala. Oblacila iz druge roke. Taka oblačila so bila že 100x oprana in precej manj možnosti za alergije
Midva kupujeva tudi drazje znamke, predvsem moz, jaz manj, ampak je velika razlika od artikla do artikla, imas majcko za 150e, ki zbledi po dveh pranjih in kavbojke za 250e, ki se strgajo v pol leta, srajca za 280e, ki ni cisti bombaz, itd.
Moz je v bistvu preprican, da cena upravici kvaliteto, jaz ne, zato si on vec kupi kot jaz.
En od sinov je alergik, nikoli nismo cisto pogruntali na kaj, enkrat na sonce, enkrat na barve v oblacilih, enkrat na tuno, pa na gorgonzolo, cimet, gel za tusiranje, itd., skratka, njemu vse preperem vsaj 5x, preden oblece in vsaj eno od teh pranj dam na 90, pa je zaenkrat ok. Zdaj je ze odrasel, nosi vse znamke, tudi drage, a ne vidim nobenih razlik, temno modra Boss majca ali no-name majca, isti sit.
Glede blaga kupljenega v metrazah, to je vse isto, delano v “bangladesu”, ko kupujem blago, je danes umetnost najti dobro in kvalitetno, na sreco je bila moja mama mahnjena na kupovanje metraze in sivanje, tako da imam zalogo za sto let in obicajno obupam nad kupovanjem in na koncu izberem iz mamine shrambe.
Niso problem samo barve, večina cunj v trgovinah je močno prešpricanih, kar je pri alergikih lahko velik problem. Pri nas je en otrok alergik in ni šans da kaj proba v trgovini na golo kožo. Dobi izpuščaje. Vse nove stvari grejo vsaj 3 krat v pranje preden obleče. Opažam pa da sta od barv večji problem črna in rdeča barva.
Bombaž je ok? Zanimivo, zdaj je ravno bombaž najbolj obdelan s kemikalijami. Pri nas je tudi bombaž problem. Je enkrat dobila za darilo eno bombažno posteljnino iz Lidla. Sem jo 3 krat preprala. Po prvi noči uporabe se je zjutraj zbudila z rdečo kožo kot bi jo sonce ožgalo.
Znamke in po meri narejena oblačila niso nujno boljše za alergike. Tudi jaz priporočam nakupu rabljenih oblačil.
Točno to, pri nas vse novo (razen kake jakne, bunde) operemo vsaj 2x na maksimalni temperaturi, pa se kake 3x na nižji, pa vedno s povišanim nivojem vode in dodatnim programom mehcanja (brez mehčalca, torej samo voda).
Mehčalca sploh ne uporabljam, pri praških in gelih za pranje pa se mi je že zgodilo, da po enem ni bilo reakcij, po zelo sorodnem, samo drugi vonj, pa močne.