Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje odkupujejo rabljena oblačila

Kje odkupujejo rabljena oblačila

Ve kdo za kakšno komisijsko trgovino v Ljubljani ali okolici, ki odkupuje rabljena oblačila in torbice?

Hvala za odgovor

Lep vikend želim

https://www.facebook.com/actio.si

Odkupujejo jih nikjer. Lahko jih prodaš na bolhi ali daš Rdečemu križu in Karitasu.

Lahko je komisijska ali taka, ki odkupuje, kombinacija obojega je pa protislovje.

Komisijsko trgovino z oblačili imaš od nedavnega tudi na Vrhniki. A sem si prav zapomnila ime – Vila in storž? Jemljejo tudi otroško opremo.

Vem, da je ena na Trubarjevi to je pa tudi vse kar vem….

pri nas na gorenjskem imamo dve trgovini, denarja ti ne dajo takoj,
ampak šele potem, ko se kos oblačila proda,
če je v redu cena in če je kos lep, itak ni panike, se kmalu proda,

sama lahko probaš s prodajo na bolhi, po eni strani je lažje, tam si kupec iz naslanjača ogleda oblačila, torbice, in te kontaktira.

Vem, da je ena na Trubarjevi to je pa tudi vse kar vem….[/quote]

Ima kdo kakšne izkušnje ? Ste že tam “prodajali”?

S starimi cunjami ne rečunaj, da boš obogatela, ker že nove dobiš za smešen denar.

Obogatela ;). Prodala bi par kosov, ki, žal, praktično niso bili nošeni. Bili so sorazmerno dragi, tako da jih ne bi ravno dala za rdeči križ.

Obogatela ;). Prodala bi par kosov, ki, žal, praktično niso bili nošeni. Bili so sorazmerno dragi, tako da jih ne bi ravno dala za rdeči križ.[/quote]

Moja prijateljica je imela nekaj res dragih in unikatnih kosov, pa jih je enkrat dala takole v komisijsko prodajo. In jih ne bo več, je rekla, da raje šenka, ker ima občutek, da so jo lastniki bogato nategnili. Da kao niso in niso mogli prodati po neki znosni ceni in da so na koncu dali za 20 evrov ali nekaj takega, od tega je ona potem dobila pol.
Res, raje najprej poskusi sama na bolhi ali magari tukaj gor. Jaz sem že zainteresirana, če nosiš cifro S in če gre res za drage zadeve (ki so bile nove več kot sto evrov, na primer pulover, jakne 300 evrov).

Obogatela ;). Prodala bi par kosov, ki, žal, praktično niso bili nošeni. Bili so sorazmerno dragi, tako da jih ne bi ravno dala za rdeči križ.[/quote]

Moja prijateljica je imela nekaj res dragih in unikatnih kosov, pa jih je enkrat dala takole v komisijsko prodajo. In jih ne bo več, je rekla, da raje šenka, ker ima občutek, da so jo lastniki bogato nategnili. Da kao niso in niso mogli prodati po neki znosni ceni in da so na koncu dali za 20 evrov ali nekaj takega, od tega je ona potem dobila pol.
Res, raje najprej poskusi sama na bolhi ali magari tukaj gor. Jaz sem že zainteresirana, če nosiš cifro S in če gre res za drage zadeve (ki so bile nove več kot sto evrov, na primer pulover, jakne 300 evrov).[/quote]

Pulover 300€??? In vi bi res plačali 270€ za znamko? Samo zato, da se snobovsko nosiš, ker imaš tako in tako znamko? OMG no. Ker čisto vsak pulover, razen če ni tkan z zlatimi nitmi, je, če stane več kot 40€ precenjen. Pa še to je preveč. To, da znane firme, ki prodajajo puloverje za 300€ dobijo material za ta pulover za 4€, ti je, upam, znano. Pa da večino teh puloverjev delajo Tajvanski, Kitajski in ostali ljudje, ki za delo dobijo par centov, najbrž tudi. In da gre torej od tistih tvojih 300€, ki jih daš za pulover, 295€ lastnikom znamke, ki potem le 20€ od tega puloverja odmaknejo za nadaljno produkcijo in stroške, upam da tudi veš. Torej nekdo zelo dobro živi zato, ker ste snobi udarjeni na znamke. In ta nekdo nikakor ni izdelovalec tega puloverja. Pa srečno.

Res, raje najprej poskusi sama na bolhi ali magari tukaj gor. Jaz sem že zainteresirana, če nosiš cifro S in če gre res za drage zadeve (ki so bile nove več kot sto evrov, na primer pulover, jakne 300 evrov).[/quote]

Pulover 300€??? In vi bi res plačali 270€ za znamko? Samo zato, da se snobovsko nosiš, ker imaš tako in tako znamko? OMG no. Ker čisto vsak pulover, razen če ni tkan z zlatimi nitmi, je, če stane več kot 40€ precenjen. Pa še to je preveč. To, da znane firme, ki prodajajo puloverje za 300€ dobijo material za ta pulover za 4€, ti je, upam, znano. Pa da večino teh puloverjev delajo Tajvanski, Kitajski in ostali ljudje, ki za delo dobijo par centov, najbrž tudi. In da gre torej od tistih tvojih 300€, ki jih daš za pulover, 295€ lastnikom znamke, ki potem le 20€ od tega puloverja odmaknejo za nadaljno produkcijo in stroške, upam da tudi veš. Torej nekdo zelo dobro živi zato, ker ste snobi udarjeni na znamke. In ta nekdo nikakor ni izdelovalec tega puloverja. Pa srečno.[/quote]

Najprej dobro jutro na našem planetu, očitno si šele s tem mojim sporočilom izvedela, da obstajajo draga oblačila ali kaj. Pa te cene, ki sem jih jaz napisala, sploh še niso visoke.
Poleg tega si funkcionalno nepismena totalno. Napisala sem pulover več kot 100, jakna več kot 300. Bo zdaj šlo?
Če je tebi všeč ali ne, med dragimi in poceni oblačili je razlika.
In še zadnje – reveži v vsakem primeru delajo za drobiž. Torej upam, da ne kupuješ ničesar.

poizkusi tukaj

http://secondhand-crispus.si/

http://www.secondhand-boutique.eu/storepage1712412.aspx

https://sl-si.facebook.com/pages/Second-hand-clothes-Ljubljana-SLO/214600308633986

https://www.facebook.com/pages/Gvant-2nd-Hand-obla{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dila-iz-druge-roke/149945188384178

http://www.btc-city.com/trgovina/905/gvant

pa še mal samo poguglaj jih je še kar nekaj

Na teh naslovih nič ne odkupujejo, samo prodajajo.

No nevem sem poslala ,ce ne 600 kosov oblacilc na mini raj lj pa so vzeli samo 67 kosov. Tako je to najbolje da zastonj jim das robo in oni potem nabijejo ceno malo si poglejte na njihovo stran. Ali je to nateg ali pa nevem kaj. Nikoli vec za tak mali denar.raje dajem vse po 1.,2 eur.mojo robo kot pa da oni se zmisljujejo kaj jim pase in ne.
Lp

Pulover 300€??? In vi bi res plačali 270€ za znamko? Samo zato, da se snobovsko nosiš, ker imaš tako in tako znamko? OMG no. Ker čisto vsak pulover, razen če ni tkan z zlatimi nitmi, je, če stane več kot 40€ precenjen. Pa še to je preveč. To, da znane firme, ki prodajajo puloverje za 300€ dobijo material za ta pulover za 4€, ti je, upam, znano. Pa da večino teh puloverjev delajo Tajvanski, Kitajski in ostali ljudje, ki za delo dobijo par centov, najbrž tudi. In da gre torej od tistih tvojih 300€, ki jih daš za pulover, 295€ lastnikom znamke, ki potem le 20€ od tega puloverja odmaknejo za nadaljno produkcijo in stroške, upam da tudi veš. Torej nekdo zelo dobro živi zato, ker ste snobi udarjeni na znamke. In ta nekdo nikakor ni izdelovalec tega puloverja. Pa srečno.
[/quote]

Ja pulover iz kika iz kdo ve česa, narejen na štanci v tovarni in prepojen s strupom je isti kot kašmir pulover na roke narejen v italiji recimo. Tudi izgleda isto. Če si slep kot kura. Daj ne bluzi. Ne ne delajo isti ljudje na kitajski te robe. Vem da ti ni jasno in nimaš stika ampak v europi je še vedno kar nekaj tovarn kjer delajo čevlje, oblačila, torbice. Velikokrat celo ročno, vsaj delno. Predlagam sprehod po firencah, južni italiji ali pa franciji, kjer je še ogromno teh mojstrov. Ja mojstrov. In ne tak pulover ni material 4e, niti ni vreden samo 40e kot praviš. Niti ni 300. Bi ti napisala koliko je samo nočem da te raznese za ekranom.

Avtorici prvega posta pa predlagam da pregledaš tuje online trgovine z rabljenimi zadevami in ebay. Mislim da je dosti večja možnost da preko ebaya prodaš za normalno ceno kot pa v sloveniji, ker smo miniaturni, še bolj miniaturen je pa kupček kupcev, ki kupuje take zadeve.

Jaz isto. Kvalitetne znamke za otroke, naročeno iz tujine, komaj nošeno, sem res prebrala, da sem jim poslala jagodni izbor. Polovice oni ne bi, ostalo bi pa odkupili po 1 na kos ali manj. Bunde 3 evre!!
Sem jih poslala nekam in zahtevala paket nazaj. Prodala vse v trenutku na Bolhi za pravi denar.
Tale Mali raj se malo norca dela.

Pardon, Mini raj.

Kitajci izredno dobro ponarejajo kašmir. V oddaji so rekli, da tako zelo dobro, da ga še pravi proizvajalci komaj prepoznajo.

babe, a niste poštekale – avtorica si dela reklamo za Actio Inženiring, ki nima zveze z vprašanjem… Zakaj za vraga je le morala pripopat povezavo do FB strani, ki nima ŽBNJ zveze z odkupom rabljenih oblačil??

Toliko nasvetov povezav ste ji dale, pa se ni niti zahvalila, kaj šele oglasila……

A res mislite da v second trgovinah kupujejo bogati? Mogoče kdo. Ostali kupci bi raje zavili magari v Kik če bi imeli denar.
In takšen človek ti NIKOLI ne bo dal 50 eur za skoraj nov pulover in 100 za jakno, če za manj denarja lahko kupi novo.

Hahaha, pa kdo sploh klika te linke, če se vidi, da te pelje na profil na FB? Nekateri si jih pač pripopajo zraven. Ni treba klikat, veš. Tako da v tem primeru si ti ena velika baba.

Hja…. res je.

Jaz napirmer kupim v USA za 70 USD Jakno/pašč od The north Face, ki je v redni štacuni cca 280 USD…… Pa ne neko staro kolekcijo, nova kolekcija , nič poškodovano, zapackano- pač dajo v “outlet trgovino” Nordstrom Rack.

Hahaha, pa kdo sploh klika te linke, če se vidi, da te pelje na profil na FB? Nekateri si jih pač pripopajo zraven. Ni treba klikat, veš. Tako da v tem primeru si ti ena velika baba.
[/quote]

Mi ni bilo treba klikat, ker mi je bilo takoj jasno, kaj je njen namen…. V tem primeru si ti ena velika baba kar sama…..

Tema potegnjena ven iz leta 2014 ☺☺☺

==================================================== Bogat si šele takrat, ko imaš nekaj, kar se ne da kupiti z denarjem.

Je samo tista, ki ne loči kvalitete od novega pofla. Vsakomur pač svoje, a ne? Eni raje sintetični pofl iz Kitajske, ki bo v nekaj pranjih razpadel, se raztegnil, zmuckal, dihal itak nikoli ne bo. Drugi raje organski bombaž, ki se bo pral kot sanje in npr. brez problema zdržal nekaj otrok.

New Report

Close