Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje ortodont za odrasle

Kje ortodont za odrasle

Na odrasla leta moram k ortodontu.
Moj zobozdravnik pravi, da moram izpuliti vse modrostne zobe, čeprav sta mi dva deloma izrastla, dva pa ne, in dati aparat. Mi lahko kdo koga priporoča, ki ni samo za mladino? V Sloveniji ali Hrvaški? Cene? Hvala vsem in srečno novo leto!

S katerega konca SLO pa si?

Ljubljana, toda mi ni problema iti tudi drugam.

V odraslosti sem šla samoplačniško k ortodontu (dr. Pavšič, Lj). Na predhodnem posvetu mi je povedal, kateri zobje morajo ven in izpulila mi jih je moja zobozdravnica oziroma enega zobni kirurg. Potem mi je ortodont namestil aparat in sem ga nosila cca 2 leti.

Si tudi ti imela modrostne za ven? Jaz se sekiram, ker so vsi 4 zdravi, dva pa sploh nista še zunaj, tako da bi moral narediti kirurg.
Hvala za info. Je bil dr. v redu drugače?

Škofja Loka, Osovnikar. Imajo zaposlenega tako kirurga (Fortuna) in ortodonta (Može). Oba se mi zdi najboljša na svojem področju. Pa tudi cene niso pretirane. Mi vsi hodimo k njim. Vsadki so dobre kvalitete. Oče nima nobenih problemov z njimi.

Hvala tudi tebi. Vsadki? Potem so poleg ortodonta tam še zobozdravniki in zobni kirurgi? Dobro je vedeti.

Dr. Barbara Hrovatin. Veliko dela z mladino, pa tudi odraslimi. Midva bila oba pri njej, super zadovoljna.

Hvala tudi tebi. Vsadki? Potem so poleg ortodonta tam še zobozdravniki in zobni kirurgi? Dobro je vedeti.
[/quote]

Ja cela ekipa, zobni kirurg je g.Fortuna, poleg imaš še veliko zobozdravnikov. Plus naprave imajo zelo sodobne. Tudi ortopan ti tam slikajo. Pač celotna “izkušnja”. Vse na enem mestu. Mi je tudi všeč ker je parkirišče zraven 2 uri zastonj. Glede vsadkov je pa tako, da so zastopniki za neko nemško znamko. In imajo potem lahko malo nižjo ceno. Meni je bilo pri ortodontu super. Čeprav nisem pri najmlajših, so mi popravili ugriz in poravnali zobe brez ruvanja.

Najlepša hvala!

Ali mogoče kdo ve kako je s cenami aparatov pri dr. Hrovatinovi v primerjavi z dr. Hermanom?
Pri dr. Hermanu vem da so cene zelo visoke, ne vem pa kako je pri dr. Hrovatinovi.

Ali je v LJ dober ortodont, ki ima nižje cene od dr. Hermana, kjer se cena giblje do 3900 eur za oba aparata (zgoraj in spodaj).
Vem da se cena razlikuje od primera do primera, mene zanimajo cene za bolj “zakompliciran” primer.
Ali ima kdo izkušnje z dr. Majo Mulej Vedlin (Orthosmile)?

Jaz hodim k dr. Hermanu, vem pa, da hodijo ljudje tudi na Hrvaško, kjer je ceneje. Dala bom dobre 4 jurje za oba fiksna aparata z belimi zvezdicami. Plačujem na obroke (16 obrokov).
Pojdi najprej na pregled in ti bo povedal, kaj je za naredit (posege opravi zobozdravnik, ne ortodont). Ni nujno puljenje, lahko tudi samo brušenje med zobmi (stripping). Jaz sicer več nimam modrostnih zob, že od 18. leta.

Herman je dost drag, zato sem jaz vprašala za nasvet na strani https://www.ezobozdravnik.si/ortodont . Poslali so me na pregled k eni ortodontki in cena je bila nižja kot pri hermanu. Vzela si je ful cajta, razložila dost stvari in mi tudi pojasnila, kako se pri ortodontih oblikuje cena za aparat. S tem me je prepričala. Aparat imam zdaj slabe tri mesece, zaenkrat sem z njenim delom več kot zadovoljna, plačujem pa po obrokih. Pogovarjali sva se tudi za invisailign, samo ta aparat je bil zame malo predrag. Še slabi dve leti in bo konec 🙂

Tudi pri meni enaka zgodba z dr. Pavšičem. Nanj sem pač naletel….je bilo pa za en avto denarja…ampak zdaj imam “poravnane”.

Vesel oče, vse mi stoji kot je treba

https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwj0moKW7_LiAhVEY1AKHXUTB4oQFjAAegQIAhAB&url=https{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3A{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fwww.ezobozdravnik.si{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fseznam-zobozdravnikov{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2Fdr-pavsic{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}2F&usg=AOvVaw2SzZBbD7je6UJwJ601VjpH

Pozdravljena, zanima me h kateri ortodontki hodite? Hvala za info v naprej.

Lepo prosim ce poveste h kateri ortodontki hodite. Hvala za info. Lp

Pozdravljeni! Ne vem sicer, ce je tale forum se aktualen. Pa vendar bi vprasala, za dr. Ivota Pavsica ker ste ga omenili. A ste bili zadovoljni? Koliko je to priblizno denarja ‘za en avto’ ? Ker jaz nameravam it k temu doktorju, ker sem slisala da je kvaliteten. Jaz sicer nimam veliko tezav, pac pa zgoraj dvojka levo se mi krivi in s tem se mi dela luft med enkama zgoraj in mi estetsko ni vsec. In bi verjetno imela aparat. Me zanima, ce ste bili zadovoljni z dr. Pavsicem? Vnaprej hvala za odgovor. Lp

Bila sem zelo zadovoljna z njim, rezultat je prelep, trpljenja pa ni bilo veliko, ker je izredno nežen pri delu (za razliko od zobozdravnikov, ki sem jih sicer srečala v življenju).

Zdaj je že dolgo časa nazaj, kar sem imela aparat, bila sta zgornji in spodnji z belimi “zvezdicami”, nato oba retencijska loka zalepljena na zadnjo stran zob že več kot 10 let. Če sem prav preračunala, je bila skupna cena (vse plačuješ sproti) cca 3.000 EUR.

http://www.happymed.si- imajo vrhunske ortodonte in urejajo povracilo stroskov zdravljenja na Hrvaskem. Preverjeno top!

New Report

Close