Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kje pečete muffine?

kje pečete muffine?

Spekla bi muffine za 5 otrok, ki se podijo po dvorišču, pa me zanima, ali lahko maso vlijem le v papirnate modelčke. Je to dovolj trden model ali bi morala imeti še tisti pekač za muffine?
Hvala za pomoč!

Mogoče bi vzela po dva papirnata modelčka, ki jih ne napolneš povsem do vrha.

Jaz vedno pečem v silikonskem pekaču.

Po mijem so papirčki premehki jaz jih vedno pečem v pekačih za muffine.

Ne vem, sama jih pečem v modelu za muffine.

če nimaš tistega dej 2 papirča naenkrat ker drgac se razleze ker je težek testo

Jaz jih vedno v tistem pekaću za mufine.

Imam pekač za muffine, ampak ker vedno naredim več testa, preostanek dam v dvojne papirnate košarice. Se obnese, čeprav so morda iz pekača malenkost lepše oblike.

Aja, pa tudi v pekač dam papirnate košarice, se mi zdi, da muffini brez košarice niso to:)

Uporabljam pekač, sem pa enkrat probala v dveh papirčkih za muffine in ni bilo effekta 🙂

Vedno pečem v dvojnih papirčkih, ki jih s testom napolnim do dveh tretjin. Vse skupaj pa dam na raven pekač, seveda.

če pečeš samo v papirčkih niso videti kot mufini ampak kot debele mini palačinke

Vedno jih pečem v pečici;)))
No, šalo na stran: vedno jih pečem v tistem pekaču z vdolbinami, v katere prej dam še papirčke. Enkrat mi je ostalo še nekaj testa, pa sem ga dala samo v papirčke. Razlezlo se je po vsem pladnju.

Meni nikoli ne ratajo, jih vedno pečem v pekaču+papirčki, ki jih dam v luknjice, pa so vedno kot je ena rekla, kot take debele palačinke.

BTW: ali maso pripravljatwe same? Sem v Hoferju zadnjič zasledila eno zmes, ki se menda le z vodo zmiksa. Je ok? Ste že probale?

mufinka

me je Tinka prehitela, drugače bi tudi jaz najprej napisala, da jih pečem v pečici.

Dokler nisem imela pekača za muffine, sem jih pekla tako da sem v dvojni papirček napolnila do dveh tretjin in so vedno uspeli.

k.

jaz sem enkrat pekla mafine in sem vzela najmanjše papirnate posodice in še to po dve skupaj… pa ni bilo tko lepo na izgled… sicer je vse šlo…
Pa napopalo se je tudi :)))))

mufinka, pa daš pecilni prašek in sodo bikarobono? Moji so vedno ko ene gobice 🙂
Muffini se vedno tako enostavno naredijo (jaz nimam več edla ko za palačinke), tako da tiste zmesi ne bom poskusila, ampak kakšni pa bo mogoče prav prišlo.
Dobre recepte dobiš na forumu Prehrana v zbirki receptov in na Kulinarika.net.
T.

Jaz sem to maso za muffine kupila, ampak še nisem sprobala. Bom poročala o rezulltatih. Drugače jih pa vedno delam sama, ampak je bila tako lepa škatla, da sem morala kupit. :))

nobene pripravljene zmesi! dajte mal deklaracijo gor prebrat – če sama zmešam maso, vsaj približno vem, kaj sem notr dala in kaj jem.

sem pa ugotovili, da se v papirčkih kar lepo speče (samo 2 papirčka, brez pekača), če je masa malo bolj gosta. pri redkih masah pa res pridejo ene razlezene palačinkice ven 🙂

Bi katera napisala recept za te mufine

New Report

Close