kje poceni otroske knjigice?
Bom še jaz lonček pristavila in morda se bo katera razjezila. Delam v šoli in se srečujem z marsičem. Najbolj pa sem občutljiva kar se tiče branja. Včasih ej veljalo, ni važno kaj otrok bere, važno da bere (ali katere knjigice gleda važno da se sploh zanima zanje). Zdaj je pa stvar drugačna. Na trgu je toliko pofa in toliko resnično nekvalitetnih slik, ki otroke zastrupljajo s kičastimi ilustracijami in izredno slabimi prevodi ali besedili, da mene kar pri srcu stisne. Se mi zdi, da je treba biti kljub vsemu previden in raje plačati kakšen tolar več in imeti doma kvalitetne slikanice, kot pa kupovati zadeve po 500 sit, ki so pod kritiko. Bolje ena kvalitetan slikanica kot 5 slabih.
Mogoče bi šla pa v antikvariat. tam imajo tudi cenejše knjige.
Sploh pa nočem s tem reči, da so vse cenejše knjige slabe ali da v antikvaristu je pa vse super. Samo to bi rada rekla, da je treba biti tudi pri knjigah izbirčen in previden.
lp
Mi smo, lahko rečem res veliko knjig kupili našemu prav v tej trgovini v tisti ta velki hali v kleti ( nikol ne vem al je A al D ). Dobi se kakšen starejši letnik po prav ugodni ceni. Malce sem pobrskala po malčkovi knjižnici ( je kar ponosen na svoje knjige! ) in če imajo znak UČILA so ja menda primerne za otroke.
Najraje pa smo nakupovali knjige skupaj z malčkom. Prav veselje jih je gledat , kako si jih ogledujejo !
Jaz se pa pridružujem Ajinemu mnenju.
Veliko poceni otroških knjižic (slikanic, kartonk) je res slabih. Po mojih izkušnjah so zelo slabi (in res kičasti) prevodi (italijanskih originalov) založbe Grahovac.
Lepe slikanice (in dobre prevode) ima založba Kres, dobre kartonke ima založba Oka, odlični so “klasiki” Mladinske knjige (npr. Pedenjped, slikanice S. Makarovič, itd.).
Sama se nekako nagibam k temu, da majhnemu otroku ponudim (predvsem) knjižice slovenskih avtorjev (če se le da – Oka, ki ima zelo dobre knjižice, ima v glavnem prevedene knjige), seveda pa se ne izogibam prevodom, če so dobri.
NatašaH – vem, da se te sicer ne tiče (ker tudi jaz rada kupim tam, kjer je poceni), ampak večina knjig na stojnicah v LJ je ukradenih… Žal.
Kako ukradenih????
Sedaj imam pa slabo vest, da sem nekemu nepridipravu pustila že kar precej denarja!!!!
In bom krepko razmislila preden bom spet kaj kupila. Ampak kolikor se poznam mi bo redkokdaj uspelo narediti ovinek okoli stojnice.
Navadno kupujem Marinke (500,00 SIT), knjigice o Mišku Tipu (založba Karantanija) in še kakšne pobarvanke ali kartonke.
To se mi niti ne zdi “pofl”. So prijetne nenasilne slikanice s prijetnimi zgodbicami in lepimi ilustracijami – pa nisem nezahteven kupec knjig.
In ponovno – kako so lahko knjige ukradene?????
Nataša
Res je neverjetno, vendar so knjige žal zelo “iskano” blago. Delam v knjigarni, kjer se kar redno soočamo s krajami – zelo očitnimi krajami, ko oseba pride v knjigarno, se ogleda po knjigarni, pograbi blago in teče ven.
Marinke res niso pokradene (ker so to stre zaloge iz skladišč), tudi Mišek Tip po vsej verjetnosti ni ukraden (vendar le če je kupljen na stojnici, ki jo sponzorira Karantanija – njen je tudi diskont v Hali A v BTC, kjer je cena miška Tipa enako nizka kot na “legalni” stojnici).
Veliko slovarjev, turističnih vodičev (predvsem Sidartinih), kuharskih knjig, otroških kartonk, itd., ki jih prodaja npr. Cunjak na svojih stojnicah v LJ in MB pa je žal ukradenih. Te knjige izgledajo zelo zelo nove, prodajajo pa jih kot “znižane” ali “rabljene” in tako opravičujejo lep izgled in nizko ceno.
Tiste knjige, ki so v knjigarnah zaščitene, pa na stojni prepoznaš tako, da ima iztrgano eno stran ali pa del strani (tisti del, kjer je bila prilepljena zaščita).
Vem, neverjetno, a resnično. Žal pa k temu prispeva tudi cena knjige v Sloveniji – če bi bila knjiga v knjigarni cenejša, bi ljudje na stojnicah tudi manj kupovali.
Sem malo zakomplicirala, ampak vsake toliko časa se moram “olajšati”
Glede ukradenih kjnig:
Zadnjič sem nekje zasledila, da en tip, ki prodaja na stojnici v Lj. gre blazno ” v nos” Mladinski knjigi. Razumljivo – en slovar, ali enciklopedija (ne vem točno) stane v MK 20.000,00, na stojnici pa 8.000,00 SIT.
Povzetek: Knjiga je definitvino ukradena. MK se pritožjuje, tipu pa ne morejo dokazati nič.
Sem pa zadnje čase za roj.dneve podarila nekaj knjig za otroke, pa vam povem, da se cene od kjnigarne do knjigarne skoraj ne razlikujejo. Izjeme so razne akcije ob vpisih v kakšne klube, ipd.
Knjige od Berivke so primerne za predšolske otroke https://www.facebook.com/Berivka/
Knjige so zapisane v rimah, nekatere z velikimi tiskankami, vse imajo bogate ilustracije živahnih barv.
Najnovejša slikanica je Srečni dan prašička s Sončnega grička: Vsak dan je lahko srečen dan. V dolini, kjer stoji tovarna oblakov, živi prašičkova družina. Užije soboto, dan srečnega in mirnega otroštva, ki se začne z družinskim zajtrkom in zaključi s skupnim branjem pravljice v postelji. Kaj pa med tem?
Podarim neugotovljeno število otroških knjigic (moram malo presortirati). Samo me nekako prepričajte, da bodo pristale v pravih rokah, s kakšno fotografijico ali kaj vem čim, bodite izvirni. Pošljem nazaj tudi kakšno svojo, ni problema.