kje preveriti passata
Hmm, včeraj je bilo objavljeno, da lahko na spletni strani Porscheja vtipkaš št. šasije svojega passata, audija ali seata, da vidiš, če je tudi tvoj avto med tistimi “izbranimi”… je morda kdo že našel kam lahko vtipkaš to številko, ker jaz sem vse prečekirala, pa ne najdem kam bi lahko vtipkala številko… če je kdo našel, a mi lahko posreduje povezavo ali karekteristike po katerih je iskal?
Hvala.
Ampak, če ga preverijo na servisu, se to vidi, kajne?[/quote]
Da videti bi se moralo. Vprašanje pa, če na to sploh polagajo kaj pozornosti.
Verjetno imajo ta problem itak skoraj vsi njihovi diesel motorji.
In glede na Slo pravno tradicijo… se zna zgoditi, da če ne boš sam(a) ukrepal(a), bo zadeva ostala kot je in bodo “pozabili” vpoklicati in popraviti. Seveda če se v resnici sploh je kaj za popravljati.
kupuješ volkswagna in se ti ne sanja, v kak škandal so se zapletli????[/quote]
Ja. VW sem vedno zaupala, za škandal pa nisem slišala.
Torej, tudi, če gre avto skozi servis ni dovolj?[/quote]
Ja, mal@ če ravno kupuješ vw ki je mlajši od cca. 4-ih let, potem preveri njegovo šasijo na pooblaščenem servisu, če ni slučajno na seznamu tistih, ki imajo goljufivo programsko opremo, ki prikazuje veliko boljše okoljske meritve, je tudi manjša poraba goriva… menda so najbolj na udari passati 1.6 (in ravno tega imamo)… nič, bo treba kar na servis vprašat, ker na netu ne najdem…
Naj pa omenim, da imamo ta avto sicer dobro leto in smo resnično zelo zadovoljni z njim (prej smo imeli audijaA4, ki je sicer še boljši, a ima za nas premalo prostora). Nobenih pripomb, do te “štale” sedaj… ko je vrednost vozila zagotovo zelo padla… sem že rekla mojemu, da za nadaljnjih sedem let bo dober, potem bo pa itak vseeno…
kupuješ volkswagna in se ti ne sanja, v kak škandal so se zapletli????[/quote]
Ja. VW sem vedno zaupala, za škandal pa nisem slišala.
Torej, tudi, če gre avto skozi servis ni dovolj?[/quote]
servis je VWjev. zakaj bi si v lastno skledo pljuvali, če so jim itak dokazali, da so nameščali goljufivo programsko opremo na avte??
Že leta 2013 je evropski parlament sprejel novo direktivo v zvezi s tehničnimi pregledi. Ta zaradi ostrejših standardov vključuje tudi meritve NOX. Kdaj jo bodo implementirali pri nas ne vem, jo pa bodo morali slej ko prej. Zaradi zelo drage opreme je pričakovan precejšnji dvig cen tehničnega pregleda. Tisti ki ne bodo imeli urejenih zadev, bodo takrat naleteli na mino.
Najlepša hvala za info!
Žal sem (pričakovano) dobila sledeči odgovor:
Spoštovani lastnik vozila znamke Volkswagen,
žal vas moramo obvestiti, da ima dizelski motor tipa EA189, ki je vgrajen v vašem vozilu s številko šasije XXXXXXXXXXXXXXXXX, nameščeno programsko opremo, ki med preizkusnim ciklom (NEVC) optimizira vrednosti dušikovega oksida (NOx). Zagotavljamo vam, da je vaše vozilo tehnično varno in primerno za vožnjo.
Globoko obžalujemo, da smo vas razočarali. Na vso moč iščemo tehnično rešitev. Volkswagen prevzema vse stroške morebitnih potrebnih ukrepov. Storili bomo vse, da si bomo ponovno v celoti povrnili vaše zaupanje.
Volkswagen vas bo kontaktiral in vas obvestil o morebitnih potrebnih ukrepih. V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete na naš kontaktni center (kontakt najdete pod zavihkom ‘Kontakt’).
Lep pozdrav,
Volkswagen