Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje puščate torbice – v opozorilo

Kje puščate torbice – v opozorilo

Pozdravljene!

Danes sem kot vsak dan šla po svoja otročka v vrtec. In, ko se odpravimo, na parkirišču zagledam dve mamici z otrokoma, ob avtu, na katerem je bilo razbito steklo na sovoznikovi strani. In mamica je ravno klicala na policijo in povedala, da so ji med tem, ko je šla po otroka, razbili steklo in ukradli torbico. Jaz sem se sicer odpravila dalje, saj nisem imela kaj pomagati, “firbcat” pa tudi nisem hotela več. Samo pokomentirala sem, da je katastrofa, mamica, ki je bila zraven, pa je povedala, da je bilo pred kratkim pa na drugi strani parkirišča isto.

In sem se pošteno zamislila. Stanujemo v Škofji Loki, vrtec je ob robu naselja, avto je bil na parkirišču, tam, kjer se gre potem naprej po pešpoti, ura malo pred 4. popoldan, ko je tam kar nekaj mimoidočih – starši prihajajo po otroke, ljdje sprehajajo pse ipd. In neki “hudobci”, kot jih je poimenovala moja 6-letnica, se niso dali motiti in neki mamici naredili kar nekaj škode (četudi ni imela nič v denarnici – če pa je imela, pa še toliko slabše).

In na kaj sem še pomislila. Nase. Sama VEDNO, ko pripeljem ali odpeljem otroka z avtom (danes smo bila s kolesom), pustim torbico v avtu – seveda na sedežu. Mislim, da je še čisto nikoli nisem odnesla s sabo v vrtec. Ja, napaka. Upam, da se bom zdaj popravila in jo nosila s seboj. Če samo pomislim, koliko zame pomembnih stvari bi lahko za vedno izgubila in koliko sitnosti bi mi nekdo naredil…

Tako da – naj nam bo vsem tole v opozorilo, da torbic res ne puščamo v avtu. No, morda pa sem samo jaz tako naivna, da sem to do zdaj počela. No, pa žal še ta mamica, ki so jo okradli danes. Pa ne, da ne bi vedela, da se to dogaja……… ampak ne pri nas! Japajade!!

LP

---------------------------------------- Nisem volila teh volov!

ja res je tako … ko greš mimo parkiranih vozil vidiš notri torbice, poslovne kovčke … ko greš po trgovini vidiš vozičke s torbico … lastnika pa nikjer ..

no … mene so kot mlado, naivno smrklo v tujini dostikrat okradli na vse možne načine … me je totalno izučilo in v avtu ne puščam nikoli nič, tudi torbico imam vedno ob sebi ali pa jo pustim doma … Imamo pa v avtu sledi vloma, čeprav nam odnesli niso nič …

Jaz že odkar imam avto dosledno skrbim, da ne puščam ničesar v avtu na vidnem mestu, pa če je še tako brezvezna stvar. Moj avto je od znotraj prava puščoba, edino kakšen pokec robčkov je v predalu na vratih in zastonjski zemljevid Ljubljane in Novega mesta. In to vztrajno pridigam tudi fantu, ker on pa je včasih puščal notri celo denarnico, usnjeno jakno itd. Zdaj se je pa tega tudi on odvadil, ker sem mu stalno težila. Poznam primer, ko so vlomili v avto zaradi načetega soka! Sem pa ravno včeraj v bližini poliklinike videla enega narkomana, ki se je sprehajal med parkiranimi avtomobili in se delal kot da hodi mimo avtov, ampak sem ga videla da je tako mimogrede še pokljukal na vrata, če je slučajno kdo pozabil zaklenit avto in bolj ali manj neopazno špegal notri, če je v kakem avtu kaj uporabnega za “vzet”.

Ja, saj jaz tudi sicer ne puščam torbice v avtu. Nikoli……… razen pred vrtcem, ko samo “skočim” noter.

---------------------------------------- Nisem volila teh volov!

Pri nas na Ptuju se je to po vrtcih že večkrat zgodilo, zato so dali na oglasno desko opozorilo, naj si torbice vedno vzamemo zraven. LP

Pri nas isto, vas v okolici LJ…. Lopovi točno vedo, kje je treba prežati na žrtve, v avto pa itak vdrejo v nekaj sekundah.
Enako ni dobro v prtljažnik seliti vrednih stvari, misleč, da bo avto na varnem, če ne bo videti nič vrednega. V BTC opazujejo tudi to in gredo potem seveda vlomit. Še najboljše je, če v avtu res nimaš nič in ga pustiš odklenjenega, da ti vsaj škode ne naredijo.

Ja, je treba res pazit in nosit torbico vedno s sabo.Najbolj nevarni kraji so vrtci,šole in pokopališča.Ženske dejansko tam najraje puščajo torbice, saj samo za minutko skočijo….
Eni moji znanki pa so torbico ukradli pred rdečim semaforjem.Saj veste,sediš sama v avtu, rdeča luč, gledaš naokrog-prav po babje-in v trenutku se sopotnikova vrata odprejo,neznančeva roka potegne ven torbico in čao.Kaj boš potem???????Pustiš avto sredi ceste,pa za lopovom?Jasno, ostaneš v avtu in se tolčeš po glavi, jočeš…
Jaz se vedno, ko vozim sama, pred vsakim rdečim semaforjem zaklenem.Včasih sem že sama sebi smešna.
Bodite previdne.LpS

Drugo, že dolgo časa znano kritično mesto za podobne tatvine je parkirišče na Lipici.

Samo tri pravila so.

Nikoli ne puščaj ničesar vrednejšega na vidnem mestu v avtu (torbice, denarnice, vrednejše obleke).

Nikoli ne puščaj avta odklenjenega, tudi če si samo par metrov stran.

Nikoli ne čakaj nikogar v nezaklenjenem avtu v bolj urbanih predelih. Če čakaš ženo/moža/otroka, zlasti zvečer, se prevetivno zakleni v avto. Prav tako ne vozi po mestih z odklenjenim avtom.

Se strinjam z Janis. Čeprav je pravil še več, sploh, ko si postanemo starši. Žalostno:-(.

welcome to Europe!!!!

Pri nas v MB se je to zgodilo že večkrat. Eni mamici je, medtem ko je klicala policijo, dvignil ves denar kar je šlo s kartice…250eur. Pa če že samo pomisliš, koliko laufarije je z urejanjem novih dokumentov…itd. Katastrofa…

Mene je to izučilo pred sedmimi leti, tudi pred vrtcem, ko sem kot vsako jutro samo “skočila” v vrtec…. Potem pa preklic dokumentov, kartic, same sitnosti… Od takrat naprej jemljem torbico vedno zraven, čeprav opažam zjutraj v garderobi, da sem med redkimi, ki jo ima zraven, ali ostale mamice nimajo torbic, ali pa jih puščajo v avtu…

Nikoli ne pustim torbice v avtu, saj na vidnem mestu ne (če že moram, jo dam v prtljažnik). V avtu nimam ničesar na vidnem mestu, ne očal, raznih kartic (tudi parkirnih ne), bund, itd.

Fant pa pušča v avtu vse, saj je avto kot njegov drugi dom. Mnogokrat pusti celo na vidnem mestu prenosnik, prenosni dvd player, na tone raznih papirjev in dokumentov, skratka vse. Do sedaj je imel veliko srečo, saj stanuje v centru mesta in avto posledično tam parkira, pa mu še niso nikoli vdrli noter. Jaz pa samo čakam, kdaj se bo to prvič zgodilo, da mu bom lahko rekla “sem ti rekla” 😉

New Report

Close