Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kje rešujejo podatke iz pokvarjenega diska?

Kje rešujejo podatke iz pokvarjenega diska?

Zanima me ali kdo ve, kje in kdo rešuje podatke iz pokvarjenega diska, ki “kliketa” se prvai hardverska napaka, glava ne bere po disku, se pravi,da racunalnik diska sploh ne prepozna in ce se kdo ukvarja stem, d a pobira podatke dol.

Toliko za informacijo

Primož

“iz pokvarjenega diska, ki “kliketa” se prvai hardverska napaka,…”

ha?? Tega dela ne razumem. 🙂

Jaka

Poskusi na MegaHitu, Gambitu.
Včasih se je ta reč pošiljala ven, Nemčija, kjer so imeli čisto sobo …

… če ni vesoljsko nujno poskusi tudi z oglasi v PC Magu, za ZDA …

Obilo sreče!

LP
B

P.S.
Zahtevaj predračun!

Mi smo doživeli isto grozo, crknil nam je disk z vsemi podatki, ki so bili seveda nujno potrebni, če bi se oglasil kakšen “dacar”, tako da ti lahko kar povem, da v Sloveniji tega ne dela nihče, v Ameriki nekje (ne vem več točno kdo, bi se morala spet pozanimat) to delajo, ampak plačati moraš vnaprej, potem pa oni ne garantirajo nič, lahko ti rešijo podatke, lahko pa da ne, denarja ne dobiš nazaj.
A vam je po možnosti crknil kak WD? Ti radi poginejo…

Jaka, če ne razumeš vprašanja, ne pametuj 🙂
Gre za okvaro glave t.i. head crash, če prižgeš računalnik ti tako okvarjen disk začne škripati, klikati in podobno, ker glava dobesedno praska po disku in ga še bolj uničuje.

Živjo.

Na strani ti bodo rešili vse podatke.
Tudi iz zgorenih hd so jih že rešili. Pa nam so že tudi rešili iz hd vse podatke,
ko nam je pc fizično zagorel..

lp

ps. upam, da ne bom zopet dobil veliko e-sporočil od nekih osebkov tukaj
na tabli v stilu – češ kaj se delam toliko pametnega in da naj s…izdim od tukaj..

Nič nisem pametoval, le stavka nisem razumel.

Jaka.

Klemen, je že v redu, vsake informacije smo veseli, da spiz…. ti lahko samo jest rečem, meni pa tvoja informacija pride zelo prav 🙂

No naj povem,d a sem že rešil težavo, namreč sem ga toliko usposobil, da sem vse lahko skopiral, ker pa je disk še v garanciji, ga bodo samo zamenjali.

Za vse ostale, ki pa bodo tole brali, za naslednjič, da bodo vedeli. Če začne disk , kliketat, pomeni, da je lahko šlo vezje ali pa rokcka, ki bere po disku, to pomeni, da so še vsi podatki gor, samo do njih ne moreš. koliko pa je lahko različnih napak, pa sam Bog ve.

kakorkoli že, prebral sem, da so stari WD-ji imeli tak problem, da si ga narahlo udaril z izvijačem, topim delom, in se je glava zalaufala, tega raj ne poiskušajte, če imate disk še v garanciji, drugače garancija propade..

Druga varianta, je,d a ga date na zelo mrzlo in ga navsezgodaj zalaufate, če imate srečo bo delal ene 2 uri, dovolj časa za kopijo pomembnih podatkov. Važno je predvsem,da v tistem trenutku, veste, kaj morate narediti in upoštevati vse okoliščine, ali se kaj splača ali ne.

Glavni predlog pa je, vsem prodam, CDRW da si podatke pečete, ali ZIP ali DAT odvisno, kakšno kopiranje želite, lahko tudi raid kontroler. No ja malo za hec, Ni se za hecat s podatki.

🙂

Primož

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close