Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kje sadike sivke – ugodno?

kje sadike sivke – ugodno?

Posadila bi malo več sivke (10-20 sadik), pa sem gledala cene po vtnih centrih in so kar okrog 2,5 eur na sadiko. Mi je kar malo preveč.

Je kdo kje zasledil cenejše sadike? Morda tudi preko meje (Avstrija, Hrvaška?)

Kako se jih pa podtakne, na kakšen način narediš podtaknjence in kdaj je pravi termin?

Katarina73 jih ima.Obrni se nanjo.

Jaz sem jih prejšnji teden kupila v Hoferju. 6 komadov za 3.99€ Pokliči, če še jih imajo kje. Meni so se vse prijele in rastejo.

V obiju, kaliji….6 sadik 6 eur

Ko gledaš sivko po trgovinah kot je recimo Obi bodi pozorna tudi na sorto. Da ne boš razočarana, ko bo sivka zrastla in recimo ne bo dišala.
Sicer pa če ti je cena dobre sadike previsoka, kupi raje eno malo večjo in potem podtakni nove. Sivka se krasno podtika 🙂
Mi letos nasajamo hektar pa bo le prva vrsta kupljena ostalo pa potem podtaknjeno.

Pred leti sem kupila par sadik, nato pa ostale razmnožila sama, imam pa sedaj preko 50 grmičkov. Poskusi z nekaj sadikami, ker so različne vrste in nekatere ne prezimijo dobro, pa tudi cvet imajo različen, dolg, kot klasje,(te tudi prezimijo brez problema ) ali pa ” kar nekaj”.

http://www.trajnice.com/cenikdisavnice.htm

v Avstrijskih Hoferjih so dokaj lepe sadike po 0,99€ tam v tistem kotičku “projekt 2020 – dafür schwärmen Bienen”
tak od oka 15-20 cm visoke,

New Report

Close